Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Oedeemtherapie | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Behandeling:

Oedeemtherapie

Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons immuunsysteem. Wanneer dit proces niet goed functioneert en overtollig vocht niet goed wordt afgevoerd, ontstaan vochtophopingen in de huid en onderliggende weefselstructuren.  Een ander woord voor vochtophoping is oedeem.
Dit veroorzaakt stijfheid, een zwaar gevoel, zwelling en soms pijnklachten. Dit kan op allerlei plaatsen in het lichaam voorkomen, maar het komt het vaakst voor in de benen, armen of in het gezicht.
De oorzaak van oedeem kan een operatie zijn of de behandeling van kanker zoals chemotherapie of bestraling. Voor meer informatie over oedeem kun je terecht op de pagina lymfoedeem.

Bij Huidtherapie Eemland gebruiken we verschillende behandelmethoden om het oedeem te verminderen en te stabiliseren. Om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen, worden de behandelmethoden met elkaar gecombineerd. Oedeemtherapie is een verzamelnaam voor alle behandelmethoden tezamen.

Behandeling
Tijdens het intakegesprek worden de klachten en wensen besproken. De huidtherapeut bepaalt welke behandelmethoden het geschiktst zijn. Dit advies wordt vastgelegd in je persoonlijke behandelplan. Het kan voorkomen dat het resultaat wat langer op zich laat wachten waardoor het behandelplan tussentijds moet worden aangepast. Dit gaat altijd in overleg. Voor de behandeling van oedeem zijn de volgende behandelmethoden mogelijk.
  • Manuele lymfedrainage: Bij deze behandelmethode worden met zacht pompende drainagetechnieken de lymfevaten gestimuleerd waardoor de afvoer van vocht verbetert. Daarnaast worden verhardingen in de huid en het onderliggende weefsel versoepeld en afgevoerd. 
  • Zwachtelen: Wanneer er sprake is van een grote vochttoename kan de huid onder spanning komen te staan. Als dit te lang duurt, zoekt het vocht de weg van de minste weerstand en lekt het door de huid naar buiten. Dit kan wonden (open been) tot gevolg hebben. Om dit snel te behandelen, wordt de zwachteltechniek toegepast.
  • Lymfetaping: Met deze speciale tape wordt de huid ‘gelift’ waardoor de lymfevaten vrijer in de huid komen te liggen. Dit verbetert de afvoer van het vocht. Ook merken mensen dat het huidgebied dat getapet is, soepeler en minder gevoelig wordt.

  • Therapeutische elastische kousen en andere compressiehulpmiddelen: Om de afname van het oedeem te behouden, worden naast de manuele lymfedrainage therapeutische elastische kousen ingezet. In sommige gevallen worden ook klittenbandsystemen zoals de Varocare geadviseerd.

  • Intermitterende pneumatische compressietherapie (IPC): Dit is een behandeling waarbij het aangedane lichaamsdeel in een manchet wordt geplaatst. De manchet is opgebouwd uit kamers die gevuld worden met lucht. Door de druk worden verhardingen soepeler en wordt de vochtafvoer verbeterd.

  • Beweging- en ademhalingsoefeningen: De huidtherapeut adviseert vaak buikademhaling en bewegingsoefeningen die je thuis kunt toepassen om de afvoer van vocht te bevorderen. 

  • Huidverzorgingsadviezen: Deze adviezen worden gegeven omdat het verzorgen van de oedeemhuid erg belangrijk is. Deze huid is kwetsbaar en vaak droog van aard door het dragen van therapeutische elastische kousen of andere compressiehulpmiddelen. Dit wordt gedaan om complicaties als infecties en huidproblemen te voorkomen.

Vergoeding
Informeer bij je zorgverzekeraar op welke vergoeding je recht hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden. Soms is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Afspraak maken
Wil je meer informatie over de behandeling van vochtophopingen? Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.
 

Heb je interesse en wil je meer weten
over 'oedeemtherapie'? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een afspraak.
Verzenden

Behandelingen

Huidaandoeningen kunnen we met verschillende huidtherapeutische behandelingen verbeteren en verminderen. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd om tot een nog beter en mooier resultaat te komen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Hieronder lees je over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Lees verder Acne behandeling Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat... Lees verder Camouflage behandeling Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en ze hebben vaak een negatief... Lees verder Coagulatie Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende... Lees verder Couperose behandeling Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken... Lees verder Cryo behandeling Huidwratten zijn ruw aanvoelende knobbels die voornamelijk op handen en voetzolen voorkomen. Net als ouderdomsvlekken,... Lees verder Elektrisch ontharen Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het... Lees verder Laserontharing Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf... Lees verder Litteken behandeling Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen... Lees verder Oedeemtherapie Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons... Lees verder Peelings Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren... Lees verder Pigmentvlekken IPL Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine.... Lees verder Reinigende huidbehandeling Veel mannen en vrouwen hebben last van verstopte poriën, mee-eters, gerstekorrels en een droge, futloze huid.... Lees verder Rode huid IPL behandeling Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid... Lees verder SkinPen behandeling Medische microneedling is een zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen behandeling. Het wordt ingezet bij...
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring