Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Peelings | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Behandeling:

Peelings

Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren kunnen we veel soorten huidaandoeningen behandelen, bijvoorbeeld het verminderen van ontstekingen bij acne, oplichten van pigment, stimulatie van de aanmaak van collageen en het verfraaien van (acne)littekens. 

De peeling
Bij de medische behandeling met een peeling wordt de vloeistof op de huid aangebracht. Dit kan een prikkend, jeukend en soms brandend gevoel geven. De hoge zuurgraad zorgt voor een verweking van de dode huidcellen aan het huidoppervlak. Ook stimuleren we hiermee de aanmaak van huidcellen waardoor de huid in een versneld tempo vernieuwt. Het effect van de peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling. Een milde oppervlakkige peeling, zoals de Pumpkin, geeft de huid een oppepper, verbetert de huidconditie en heeft een korte herstelperiode. Een diepe peeling, zoals de TCA, egaliseert en maakt de huid zichtbaar gladder, maar heeft een langere herstelperiode.

Veilig gebruik
In tegenstelling tot de oppervlakkige peeling mag een middeldiepe of diepe peeling alleen uitgevoerd worden door huidtherapeuten of medisch specialisten. Wij weten exact welke stoffen veilig zijn voor je huidtype. Daarnaast herkennen we de specifieke reacties op en in de huid. Tijdens het intakegesprek worden je klachten en wensen besproken en wordt door de huidtherapeut bepaald welke peeling ingezet kan worden. Dit wordt vastgelegd in je persoonlijke behandelplan.

Peeling bij acne en acnelittekens
Om de ontstekingen bij acne uit te doven en te verminderen, wordt gekozen voor een peeling met salicylzuur of glycolzuur. Deze peelings hebben een ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid. De huid wordt zo ook verdund waardoor talg minder lang in de porie achterblijft en geen verstopping in de huid veroorzaakt. Een peeling verbetert ook de huidconditie, omdat de huid in een versneld tempo vernieuwt.
Meer informatie over acne

Peeling bij pigmentvlekken, melasma en ouderdomsvlekken
Om het pigment op te lichten en te verminderen wordt bij deze huidproblemen de lactic (melkzuur) peeling ingezet. Deze peeling onderdrukt de pigmentaanmaak, verdunt de huid en stimuleert de aanmaak van huidcellen en collageen waardoor de huid in een versneld tempo vernieuwt. Het resultaat is een zichtbaar egale huid.
Meer informatie over pigmentvlekken.

Peeling voor huidverbetering bij fijne lijntjes, grove poriën en acnelittekens
De Jessner peeling of TCA peeling kan worden ingezet om deze huidproblemen effectief aan te pakken. Ze hebben het vermogen om de huid gladder te maken, maar ze verhelderen ook het pigment en hebben een krachtige werking op acne.
Meer informatie over acnelittekens

Voorbereiding en nazorg
Om de huid met een van deze peelings te kunnen behandelen, moet de huid goed worden voorbereid met speciaal ontwikkelde producten zoals reiniging, serums en hydraterende crèmes. Hiermee wordt absoluut meer resultaat behaald dan wanneer de huid niet wordt voorbereid.
Wat we niet moeten vergeten is de nazorg van de huid na een peeling. Het natuurlijke huidherstel kan thuis worden ondersteund waardoor de huid sterker wordt en de volgende peeling kan ondergaan. Ook de bescherming van de huid met een SPF 30 is erg belangrijk. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door de huidtherapeut voorgeschreven producten om een mooier en beter resultaat te behalen en eventuele complicaties zoals pigmentvlekken zoveel mogelijk te voorkomen.

Vergoeding
De behandeling wordt bij sommige huidproblemen geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Plan je gratis intakegesprek
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. De huidtherapeut beantwoord al je vragen en bespreekt je wensen en verwachting. Daarna verrichtt ze een zorgvuldig huidonderzoek waarin onder andere je huidconditie wordt bepaald. Dit leidt tot de samenstelling van jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. 
Bij Huidtherapie Eemland werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Voor het intakegesprek reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.


Gerelateerde onderwerpen
Heb je interesse en wil je meer weten
over 'peelings'? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een afspraak.
Verzenden

VOOR EN NA DE BEHANDELING

Behandelingen

Huidaandoeningen kunnen we met verschillende huidtherapeutische behandelingen verbeteren en verminderen. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd om tot een nog beter en mooier resultaat te komen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Hieronder lees je over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Lees verder Acne behandeling Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat... Lees verder Camouflage behandeling Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en ze hebben vaak een negatief... Lees verder Coagulatie Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende... Lees verder Couperose behandeling Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken... Lees verder Cryo behandeling Huidwratten zijn ruw aanvoelende knobbels die voornamelijk op handen en voetzolen voorkomen. Net als ouderdomsvlekken,... Lees verder Dermapen behandeling Microneedling is een effectieve behandeling bij onder andere acnelittekens, pigmentverschillen in de huid, grove... Lees verder Elektrisch ontharen Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het... Lees verder Laserontharing Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf... Lees verder Litteken behandeling Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen... Lees verder Oedeemtherapie Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons... Lees verder Peelings Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren... Lees verder Pigmentvlekken IPL Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine.... Lees verder Reinigende huidbehandeling Veel mannen en vrouwen hebben last van verstopte poriën, mee-eters, gerstekorrels en een droge, futloze huid.... Lees verder Rode huid IPL behandeling Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid...
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring