Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Acne behandeling | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Behandeling:

Acne behandeling

Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat vaak op zich wachten. De huidtherapeutische behandeling van acne is enerzijds gericht op het onder controle van de ontstekingen en anderzijds op het zoveel mogelijk herstellen van de gevolgen ervan zoals vlekjes, littekens en roodheid. Er bestaat niet één behandeling om de acne effectief en grondig aan te pakken. Vaak is een combinatie van verschillende huidtherapie behandelingen nodig om tot een beter en mooier resultaat te komen.

Behandeling
Omdat acne bij iedereen anders is, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld dat is afgestemd op jouw huid en wensen. Tijdens het intakegesprek wordt de huid onderzocht en wordt het type acne vastgesteld. Bij een actieve, ontstoken acne is het advies om elke twee tot vier weken de huid te behandelen. Als de acne niet meer actief is, is het raadzaam om elke zes tot twaalf weken te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Huidtherapie Eemland beschikt over meerdere behandelmethoden om de acne effectief te behandelen en om verdere huidbeschadigingen zoals acnelittekens en vlekjes te voorkomen.
 • Acne behandeling
  Bij deze behandeling wordt de huid gereinigd met een milde huidreiniger. Vervolgens krijgt de huid een dieptereiniging: met een kleine steriele naald worden puistjes en kleine talgbulten (whiteheads) aangeprikt, waarna zorgvuldig het ontstekingsmateriaal en de talg wordt uitgedrukt. 

 • Peelings
  Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, kan de peeling worden ingezet. Er zijn verschillende soorten peelings en welke wordt gebruikt is afhankelijk van de huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandelmoment verschillen. Voor meer informatie over deze behandeling

 • Dermapen behandeling
  Bij een behandeling met de Dermapen worden minuscule gaatjes in de huid gemaakt met een steriele naaldcartridge. Met de behandeling wordt celvernieuwing gestimuleerd, worden vlekjes vervaagd en acnelittekens minder zichtbaar. Voor meer informatie over deze behandeling

 • Camouflage behandeling
  Om acne en acnelittekens minder te laten opvallen, kunnen camouflageproducten worden ingezet die de poriën niet verstoppen en de huid helpen bij het herstelproces. Wij leggen je uit hoe je de camouflage het beste kunt aanbrengen en verkopen de camouflageproducten die je hiervoor kunt gebruiken. Voor meer informatie over deze behandeling

 • Thuisadvies
  Het bestrijden van de acne en het verbeteren van je huid doen we samen. Als je thuis je huid op de juiste manier verzorgt, boek je sneller resultaat. Iedereen krijgt persoonlijke voorlichting en adviezen op het gebied van huidverzorging, want een goede huidverzorgingsroutine verschilt per acnevorm en dus per persoon.

Resultaat
Het resultaat dat je kunt verwachten is een gladdere en egalere huid die veel rustiger oogt. Acne-uitbraken komen minder frequent voor en het aantal puistjes en kleine talgbulten is afgenomen. Hierdoor zal je zelfvertrouwen toenemen.

Vergoeding
De behandeling van acne in het gezicht wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Informeer bij je verzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Bovendien stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.
Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is. 
Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen

Heb je interesse en wil je meer weten
over 'acne behandeling'? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een afspraak.
Verzenden

VOOR EN NA DE BEHANDELING

Behandelingen

Huidaandoeningen kunnen we met verschillende huidtherapeutische behandelingen verbeteren en verminderen. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd om tot een nog beter en mooier resultaat te komen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Hieronder lees je over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Lees verder Acne behandeling Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat... Lees verder Camouflage behandeling Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en ze hebben vaak een negatief... Lees verder Coagulatie Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende... Lees verder Couperose behandeling Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken... Lees verder Cryo behandeling Huidwratten zijn ruw aanvoelende knobbels die voornamelijk op handen en voetzolen voorkomen. Net als ouderdomsvlekken,... Lees verder Dermapen behandeling Microneedling is een effectieve behandeling bij onder andere acnelittekens, pigmentverschillen in de huid, grove... Lees verder Elektrisch ontharen Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het... Lees verder Laserontharing Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf... Lees verder Litteken behandeling Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen... Lees verder Oedeemtherapie Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons... Lees verder Peeling gezicht Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren... Lees verder Pigmentvlekken IPL Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine.... Lees verder Plasma ooglift behandeling Plasma ooglift is een unieke behandeling om oogleden te liften zonder operatie. Een ooglidcorrectie met een relatief... Lees verder Reinigende huidbehandeling Veel mannen en vrouwen hebben last van verstopte poriën, mee-eters, gerstekorrels en een droge, futloze huid.... Lees verder Rode huid IPL behandeling Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid...
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring