Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Laserontharing | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Behandeling:

Laserontharing

Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf epileren, laten harsen of waxen of het gebruik van ontharingcrèmes worden ingezet om de haargroei tegen te gaan. Door middel van laserontharing is het bij Huidtherapie Eemland nú mogelijk om deze ongewenste haargroei duurzaam te verminderen. Om jou de meest effectieve laserbehandeling te kunnen geven, hebben we gekozen voor de MedArt VariMed 810nm Diodelaser. 

Ongewenste haargroei. Wat kunnen huidtherapeuten voor je doen?            
Laserontharen is een effectieve behandelmethode om de haargroei te verminderen tot 95%. Voor veel mensen is ongewenste haargroei een probleem en kan leiden tot schaamte of isolatie. In de praktijk zien we veel vrouwen die er alles aan doen om de haargroei te verminderen en/of te verbergen. Ze hebben veelal van alles geprobeerd zonder bevredigend en blijvend resultaat. Maar we zien ook steeds meer mannen die van ongewenste haren af willen.

Benieuwd naar onze laserbehandeling voor het verwijderen van ongewenste haargroei? Maak direct een afspraak voor een gratis consult.

De werking van de laserontharingsbehandeling
Laserontharing berust op ‘selectieve fotothermolyse’; dit houdt in dat het licht wordt omgezet in warmte. Het laserlicht dat wordt uitgezonden, wordt door het pigment in de haar omgezet in warmte. Deze warmte wordt naar de stamcellen van de te verwijderen haarzakjes geleid en worden op deze manier vernietigd. Eén laserbundel kan meerdere haarzakjes tegelijk vernietigen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, beschadigt de huid niet.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De haargroeicyclus van de haar kent drie fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Voor het beste resultaat moet de haar in de groeifase behandeld worden. Gemiddeld genomen zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig met een tussenpoze van 5 weken. Na elke behandeling vallen de haren uit en komen er minder haren terug. Ook worden de haren dunner en lichter. 

Voor wie is laserontharing geschikt?
Een laserontharingsbehandeling is geschikt voor vrouwen en mannen met een lichte tot een zeer donkere huidtype. Met deze vorm van duurzame haarvermindering kunnen verschillende vormen van overbeharing worden behandeld, zoals hypertrichose en hirsutisme. Maar ook storende lichaamsbeharing kan behandeld worden. Denk hierbij aan haren op de rug, schouders, onderbenen of bikinilijn. 
Bovendien biedt het een uitkomst bij klachten als folliculitis barbae (ingegroeide baardharen), sinus pilonidalis of hidradenitis suppurativa. Laserontharen wordt ook ingezet als effectieve behandeling bij het ontharen in een transitietraject; de transitie van man naar vrouw of vrouw naar man. In het algemeen kan gezegd worden dat laserontharing geschikt is voor alle lichaamsbeharing en vormen van overbeharing, mits de haren gepigmenteerd zijn.

Veilig en hygiënisch
Laserontharen met de Diodelaser is volkomen veilig. Een goed laserapparaat is van belang, maar ook de deskundigheid en de expertise van onze huidtherapeuten is doorslaggevend om veilig en effectief behandeld te worden.
De huidtherapeut is de specialist op het gebied van laserontharen. Zij is een HBO opgeleide en BIG geregistreerde paramedische professional met een beschermde beroepstitel. Om de kwaliteit van laserontharing te waarborgen en onze expertise te verfijnen, volgen wij regelmatig congressen en scholingen in het kader van licht- en lasertherapie. 

Resultaat
Met laserontharing is het nu mogelijk om haargroei permanent te verminderen. Op de behandelde plaatsen worden de ongewenste haren tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Indien deze overgebleven haren als storend ervaren worden, kunnen deze behandeld worden met elektrische epilatie

Vergoeding
Je kunt met of zonder een verwijsbrief bij de huidtherapeut terecht voor laserontharing van het gezicht en/of lichaam. De behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Informeer hiervoor bij je verzekeraar. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Waarom onthaarlaser behandelingen bij Huidtherapie Eemland?
Bij ons worden de laserbehandelingen alleen uitgevoerd door ervaren HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Zij zijn speciaal opgeleid en getraind om deze behandelingen uit te voeren. Bovendien hebben we aanvullend post HBO opleidingen gevolgd om de behandelingen nog beter en effectiever uit te voeren.

Plan je gratis intakegesprek
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens dit vrijblijende gesprek bespreek je je wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Vervolgens verricht ze een zorgvuldig huidonderzoek waarin onder andere je huidconditie wordt bepaald. Met al deze gegevens wordt een persoonlijk behandeplan opgesteld. Je weet exact waar je aan toe bent en we zijn transparant in de kosten. Die je deels terug kunt krijgen als je een aanvullend verzekeringspakket hebt. 
Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Voor het intakegesprek reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen
Heb je interesse en wil je meer weten
over 'laserontharing '? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een afspraak.
Verzenden

Behandelingen

Huidaandoeningen kunnen we met verschillende huidtherapeutische behandelingen verbeteren en verminderen. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd om tot een nog beter en mooier resultaat te komen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Hieronder lees je over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Lees verder Acne behandeling Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat... Lees verder Camouflage behandeling Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en ze hebben vaak een negatief... Lees verder Coagulatie Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende... Lees verder Couperose behandeling Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken... Lees verder Cryo behandeling Huidwratten zijn ruw aanvoelende knobbels die voornamelijk op handen en voetzolen voorkomen. Net als ouderdomsvlekken,... Lees verder Dermapen behandeling Microneedling is een effectieve behandeling bij onder andere acnelittekens, pigmentverschillen in de huid, grove... Lees verder Elektrisch ontharen Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het... Lees verder Laserontharing Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf... Lees verder Litteken behandeling Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen... Lees verder Oedeemtherapie Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons... Lees verder Peelings Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren... Lees verder Pigmentvlekken IPL Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine.... Lees verder Reinigende huidbehandeling Veel mannen en vrouwen hebben last van verstopte poriën, mee-eters, gerstekorrels en een droge, futloze huid.... Lees verder Rode huid IPL behandeling Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid...
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring