Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Couperose behandeling | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Behandeling:

Couperose behandeling

Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken over storende en ontsierende bloedvaatjes in het gelaat of op de benen. Het is een veelvoorkomende aandoening en trekt niet meer uit zichzelf weg. Met een behandeling van de vaatlaser kunnen we dit secuur en veilig behandelen wat direct resultaat levert!
 
Gesprongen vaatjes? Wat kunnen huidtherapeuten betekenen?
Couperose is een veelvoorkomende aandoening en is volkomen onschuldig. Maar dit betekent niet dat het niet cosmetisch storend kan zijn. Uit zichzelf trekken de rode vaatjes niet meer weg. De verwijde haarvaatjes spelen geen rol meer in de aanvoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen en daarom kunnen ze veilig verwijderd worden.

Benieuwd naar onze laserbehandeling voor het verwijderen van couperose? Maak direct een afspraak voor een gratis consult.

De juiste huidtherapeutische diagnose stellen
Het is belangrijk om eerst de juiste huidtherapeutische diagnose te stellen. Couperose gaat soms gepaard met klachten zoals branderig gevoel van de huid, kleine puistjes of rode bultjes, tintelingen en zwellingen. En branderige, rode en/ of droge ogen. Je spreekt dan niet van couperose maar van de huidaandoening rosacea. Ook dit kan goed behandeld worden door de huid te behandelen met de vaatlaser en huidverbeterende peelings.

Hoe werkt de vaatlaser?
De vaatlaser is een effectieve behandelmethode om couperose te verwijderen of te verminderen. Het straalt een bundel energie uit dat opgenomen wordt in de bloedvaten, maar niet in de omringende huid. De hemoglobine in de bloedbaan absorbeert de energie en wordt omgezet in warmte. Hierdoor worden de bloedvaatjes vernietigt en kan het door het lichaam opgeruimd worden.

Voor de behandeling
De vaatlaser werkt het beste op een lichte huid die niet gebruind is door de zon, zonnebank of zelfbruiner (spray tan of tanning lotion). De energie van de laser mag namelijk niet geabsorbeerd worden door het pigment in de oppervlakkige huid. Het advies is om tenminste vier weken voor de laserbehandeling zonlicht te vermijden en consequent een anti zonnebrandcrème met een SPF 30 of SPF50 te gebruiken.
 
Tijdens de behandeling
De huid wordt afgetekend met een wit huidpotlood. Je krijgt een speciale bril op om je ogen te beschermen. Daarna worden de rode vaatjes een voor een behandeld. Is het pijnlijk? Nee,het is niet pijnlijk. Mensen die de behandeling hebben ondergaan, ervaren een licht prikkelend en warm gevoel tijdens het behandelen.

Na de behandeling
De behandelde huid is na de behandeling wat roder en licht gezwollen dat snel weer verdwijnt. Soms kun je in de dagen na de behandeling de rode haarvaatjes duidelijker zien. Dit is een goed teken. Het laat zien dat de kleine vaten beschadigd zijn door de behandeling en zullen snel verdwijnen. Na de behandeling wordt je behandelde huid beschermd met een anti-zonnebrandcrème met een SPF 50. Indien gewenst kan, na de behandeling, je huid gecamoufleerd worden met Lycogel: Dan is er helemaal niet meer te zien dat je behandeld bent. Na de behandeling kun je direct je dagelijkse bezigheden hervatten!
Vermijd gedurende vier weken de zon en de zonnebank en breng consequent een anti-zonnebrandcreme met minstens factor 30 aan. Je kunt tot drie keer per dag een aloë vera gel aanbrengen op de behandelde huid. Dit verkoelt en herstelt de huid sneller.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een gering aantal kleine gesprongen haarvaatjes volstaat één behandeling. Bij een uitgebreider gebied of bij groter vaatnetwerk zijn  vaak 1 tot 3 behandelingen nodig. De behandeling vindt om de vier tot vijf weken plaats. In de tussenliggende periode kan het lichaam de behandelde vaatjes opruimen.

Waarom een vaatlaser behandeling bij Huidtherapie Eemland?
Bij ons worden de laserbehandelingen alleen uitgevoerd door ervaren HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Zij zijn speciaal opgeleid en getraind om deze behandelingen uit te voeren.

Plan een gratis intakegesprek
Meer informatie over de behandeling of wil je een afspraak inplannen? Dit kun je doen door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier
Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. 

Gerelateerde onderwerpen

 

 

 

Heb je interesse en wil je meer weten
over 'couperose behandeling'? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een afspraak.
Verzenden

VOOR EN NA DE BEHANDELING

Behandelingen

Huidaandoeningen kunnen we met verschillende huidtherapeutische behandelingen verbeteren en verminderen. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd om tot een nog beter en mooier resultaat te komen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Hieronder lees je over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Lees verder Acne behandeling Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat... Lees verder Camouflage behandeling Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en ze hebben vaak een negatief... Lees verder Coagulatie Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende... Lees verder Couperose behandeling Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken... Lees verder Cryo behandeling Huidwratten zijn ruw aanvoelende knobbels die voornamelijk op handen en voetzolen voorkomen. Net als ouderdomsvlekken,... Lees verder Elektrisch ontharen Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het... Lees verder Laserontharing Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf... Lees verder Litteken behandeling Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen... Lees verder Oedeemtherapie Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons... Lees verder Peelings Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren... Lees verder Pigmentvlekken IPL Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine.... Lees verder Reinigende huidbehandeling Veel mannen en vrouwen hebben last van verstopte poriën, mee-eters, gerstekorrels en een droge, futloze huid.... Lees verder Rode huid IPL behandeling Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid... Lees verder SkinPen behandeling Medische microneedling is een zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen behandeling. Het wordt ingezet bij...
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring