Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Elektrisch ontharen | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Behandeling:

Elektrisch ontharen

Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het permanent verwijderen van ongewenste haargroei, die vooral wordt ingezet bij rode, grijze, witte of blonde haren. Door het tekort aan pigment in deze haren kunnen ze niet behandeld worden met lasertherapie.

Behandeling
Bij elektrisch ontharen gaat er stroom door een haarfijne naald en in de naaldpunt wordt deze stroom omgezet in warmte. De naald wordt via een natuurlijke opening in de huid (porie) langs het haartje in het haarzakje gebracht. Er wordt dus geen gaatje in de huid geprikt. De haar geleidt de warmte naar het haarzakje. Hierna laat de haar vanzelf los en wordt deze met een pincet verwijderd. Door de warmteontwikkeling in het haarzakje wordt het tijdens elke behandeling zwakker gemaakt en uiteindelijk vernietigd. Er ontstaat dan geen nieuwe haar meer.

Na de behandeling
Na de behandeling is de huid rood en kan deze wat gezwollen zijn. De zwelling en roodheid trekken vaak binnen 24 uur weg. Indien gewenst kan de huid gecamoufleerd worden met Lycogel, een camouflagecrème die de huid kalmeert en herstel bevordert, om de ergste roodheid te verbergen. De eerste 48 uur is de huid gevoeliger en is het raadzaam om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème (SPF30) te gebruiken. Ga ook niet naar de sauna en douche niet te heet.

Te verwachten resultaat
Na elke behandeling komen er minder haren terug en de haren die terugkomen zijn dunner. Aan het einde van de behandelperiode heb je een gladde huid. Na verloop van tijd is het mogelijk dat donsharen in stugge, dikke haren veranderen. Dit gebeurt vaak onder invloed van androgene hormonen en medicatiegebruik. Lees hier meer over de oorzaken van ongewenste haargroei. Nieuwe behandelingen kunnen dan gewenst zijn.

Vergoeding
De behandeling van overbeharing in het gelaat kan grotendeels vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Voor meer informatie of de polisvoorwaarden verwijzen we je naar je zorgverzekeraar. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Plan je afspraak
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Bovendien stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. 
Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is. Voor het intakegesprek reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen
Heb je interesse en wil je meer weten
over 'elektrisch ontharen'? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een afspraak.
Verzenden

Behandelingen

Huidaandoeningen kunnen we met verschillende huidtherapeutische behandelingen verbeteren en verminderen. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd om tot een nog beter en mooier resultaat te komen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Hieronder lees je over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Lees verder Acne behandeling Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat... Lees verder Camouflage behandeling Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en ze hebben vaak een negatief... Lees verder Coagulatie Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende... Lees verder Couperose behandeling Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken... Lees verder Cryo behandeling Huidwratten zijn ruw aanvoelende knobbels die voornamelijk op handen en voetzolen voorkomen. Net als ouderdomsvlekken,... Lees verder Elektrisch ontharen Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het... Lees verder Laserontharing Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf... Lees verder Litteken behandeling Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen... Lees verder Oedeemtherapie Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons... Lees verder Peelings Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren... Lees verder Pigmentvlekken IPL Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine.... Lees verder Reinigende huidbehandeling Veel mannen en vrouwen hebben last van verstopte poriën, mee-eters, gerstekorrels en een droge, futloze huid.... Lees verder Rode huid IPL behandeling Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid... Lees verder SkinPen behandeling Medische microneedling is een zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen behandeling. Het wordt ingezet bij...
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring