Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Rode huid IPL behandeling | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Behandeling:

Rode huid IPL behandeling

Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid van de huid met soms zicht lopende bloedvaatjes. Een rode huid zie je bijvoorbeeld bij de huidaandoening rosacea. Maar ook een ooievaarsbeet, of wijnvlekkenzijn voorbeelden van een rode huid.
Omdat gesprongen haarvaatjes geen functie meer hebben, kunnen deze veilig en snel verwijderd worden. In de praktijk behandelen we de rode huid met lichtflitstherapie.
 
Werking van de behandeling bij een rode huid
Bij lichtflitstherapie, ofwel IPL, wordt een geconcentreerde lichtbundel op de huid gericht. Dit licht wordt door het bloed geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor worden de ongewenste oppervlakkige vaatjes vernietigd. Het is een effectieve behandelmethode om oppervlakkige roodheid in de huid te verwijderen of te verminderen.
 
Voorafgaand aan de behandeling
Het te behandelen huidgebied mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of tanning lotion. Vermijd minstens vier weken van tevoren UV stralen en gebruik geen tanning lotion. Smeer consequent (om de twee tot drie uur) je huid in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Hoger mag natuurlijk altijd. Kom naar de behandeling met een gereinigde huid zonder foundation. 
 
De behandeling
Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen huidgebied mild gereinigd en worden de roodheden met een wit huidpotlood afgetekend. Je krijgt een bril op om je ogen te beschermen. Daarna wordt de behandelkop op de huid geplaatst en worden ‘pulsen’ gegeven. Je ervaart dit als een warm of prikkelend gevoel.
 
Na de behandeling
Na de behandeling is de behandelde huid wat roder en licht gezwollen. Ook kan de huid warm of soms branderig aanvoelen. Binnen enkele uren is dit verdwenen en niet eens zichtbaar voor de mensen in je omgeving.
De eerste dagen na de behandeling kunnen de behandelde bloedvaatjes meer zichtbaar zijn. Dit is een goed teken, de behandeling heeft gewerkt! In de aankomende weken worden de bloedvaatjes minder zichtbaar of zijn zelfs verdwenen.
Het is zeer belangrijk dat je de eerste 48 uur na de behandeling verhoogde doorbloeding van de huid voorkomt. Denk hierbij aan de sauna, een hete douche/ bad of intensief sporten. Een sterkere doorbloeding van de huid heft het effect van de behandeling op en dat is natuurlijk niet de bedoeling!
Ook is het belangrijk dat je de behandelde huid tot vier weken na de laatste behandeling zoveel mogelijk UV-straling vermijdt. En smeer consequent met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30.
 
Het te verwachten behandelresultaat
Binnen enkele weken zie je het eerste effect in de huid. De huid is egaler en minder rood.  De snelheid waarmee dit gebeurt, is afhankelijk van factoren zoals de grootte van de behandelde bloedvaatjes, de leeftijd en het genezingsproces van het lichaam.
Met de behandeling verwijderen we alleen de bloedvaatjes die geen functie meer hebben. Maar we kunnen niet voorkomen dat je in de toekomst nieuwe verwijde bloedvaatjes krijgt.
Door factoren als erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, roken en alcohol versnellen dit proces waardoor een nieuwe behandeling nodig kan zijn.
Daarom is het heel belangrijk om het resultaat van de behandeling te ondersteunen door de risicofactoren als zonblootstelling, roken en alcohol in acht te nemen. Maar ook met huidproducten die de weerbaarheid van de huid versterken én door dagelijks zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken. Wij geven graag advies hierover.
 
Afspraak maken
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Daarna stellen we samen een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. 
Bij Huidtherapie Eemland werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is. 
Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of het contactformulier in te vullen.

Gerelateerde onderwerpen
Heb je interesse en wil je meer weten
over 'rode huid ipl behandeling'? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een afspraak.
Verzenden

Behandelingen

Huidaandoeningen kunnen we met verschillende huidtherapeutische behandelingen verbeteren en verminderen. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd om tot een nog beter en mooier resultaat te komen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Hieronder lees je over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Lees verder Acne behandeling Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat... Lees verder Camouflage behandeling Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en ze hebben vaak een negatief... Lees verder Coagulatie Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende... Lees verder Couperose behandeling Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken... Lees verder Cryo behandeling Huidwratten zijn ruw aanvoelende knobbels die voornamelijk op handen en voetzolen voorkomen. Net als ouderdomsvlekken,... Lees verder Elektrisch ontharen Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het... Lees verder Laserontharing Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf... Lees verder Litteken behandeling Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen... Lees verder Oedeemtherapie Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons... Lees verder Peelings Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren... Lees verder Pigmentvlekken IPL Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine.... Lees verder Reinigende huidbehandeling Veel mannen en vrouwen hebben last van verstopte poriën, mee-eters, gerstekorrels en een droge, futloze huid.... Lees verder Rode huid IPL behandeling Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid... Lees verder SkinPen behandeling Medische microneedling is een zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen behandeling. Het wordt ingezet bij...
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring