Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Litteken behandeling | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Behandeling:

Litteken behandeling

Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen door bindweefselvezels. Dit nieuwe weefsel zorgt ervoor dat de wond vanuit de diepte kan sluiten. Omdat een litteken sterker is dan onze eigen huid, blijft het altijd voelbaar en (opvallend) zichtbaar. Voor meer informatie over littekens verwijs ik je graag naar de pagina littekens.

Wanneer is behandeling mogelijk?
Een litteken kan behandeld worden als het voor pijnklachten of bewegingsbeperkingen zorgt, maar ook als je het litteken niet mooi vindt. Littekenweefsel dat dit soort klachten geeft, heeft in het wondgenezingsproces te veel of te weinig bindweefselvezels aangemaakt. Dit komt bijvoorbeeld door een slechte doorbloeding, een ontsteking of te veel spanning op de omringende huid. De oorzaak van de wond speelt ook een grote rol in het wel of niet ontwikkelen van een pijnlijk , trekkerig of lelijk litteken. Een snee van een operatie geneest over het algemeen mooier en sneller dan een brandwond.

Gelukkig worden er steeds meer behandelingen ontwikkeld om littekens te verbeteren en te verfraaien. Littekentherapie wordt ingezet om de verkleuring en verkleving van de huid, en eventueel jeuk en pijn, te verminderen en de structuur en textuur van de huid te verbeteren.

Behandeling
Bij Huidtherapie Eemland beschikken we over meerdere behandelmethoden om littekens effectief te verbeteren en te verfraaien. Tijdens een intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar de meest geschikte behandeling. Dit wordt vastgelegd in een persoonlijk behandelplan. Onderstaande behandelingen kunnen ook met elkaar gecombineerd worden.

 • Dermapen behandeling
  Bij deze behandeling wordt een vibrerende pen met minuscule steriele naaldjes gebruikt waarmee kleine verticale kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Hierbij komen groeifactoren en helende factoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Na een aantal behandelingen is het litteken zachter, soepeler en minder opvallend. Lees hier meer over microneedling.

 • Littekenmassage
  Met verschillende massagegrepen wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd  en het litteken soepeler gemaakt. Ook kunnen verklevingen met de onderste (huid)laag worden verminderd of zelfs worden opgeheven.

 • Siliconentherapie
  Door een aantal weken of maanden siliconenpleisters of -gel op het litteken te doen, wordt het litteken vlakker, minder gevoelig, soepeler en minder zichtbaar.
 • Kinesiotape
  Deze speciale tape wordt gebruikt op de huid rond het litteken en op het littekenweefsel om de huid te ‘liften’. Hierdoor verbetert de doorbloeding en wordt het litteken egaler van kleur.

Resultaat
Tegenwoordig kunnen we littekens heel mooi verbeteren en verfraaien, maar een litteken is en blijft een permanente beschadiging van de huid en zal dus nooit helemaal verdwijnen. Over het algemeen kan gezegd worden dat het litteken egaler en minder zichtbaar is. Bovendien voelt het litteken en de omringende huid soepeler aan. Als er sprake is van een bewegingsbeperking door een litteken dan kan dit grotendeels opgeheven worden. 

Vergoeding
De behandeling van littekens wordt in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag je verzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Bovendien stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.
Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is. 
Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Heb je interesse en wil je meer weten
over 'litteken behandeling'? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een afspraak.
Verzenden

VOOR EN NA DE BEHANDELING

Behandelingen

Huidaandoeningen kunnen we met verschillende huidtherapeutische behandelingen verbeteren en verminderen. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd om tot een nog beter en mooier resultaat te komen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Hieronder lees je over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Lees verder Acne behandeling Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat... Lees verder Camouflage behandeling Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en ze hebben vaak een negatief... Lees verder Coagulatie Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende... Lees verder Couperose behandeling Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken... Lees verder Cryo behandeling Huidwratten zijn ruw aanvoelende knobbels die voornamelijk op handen en voetzolen voorkomen. Net als ouderdomsvlekken,... Lees verder Elektrisch ontharen Elektrisch epileren wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. Het is een effectieve behandelmethode voor het... Lees verder Laserontharing Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf... Lees verder Litteken behandeling Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen... Lees verder Oedeemtherapie Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. De lymfevaten voeren vocht af en maken onderdeel uit van ons... Lees verder Peelings Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren... Lees verder Pigmentvlekken IPL Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine.... Lees verder Reinigende huidbehandeling Veel mannen en vrouwen hebben last van verstopte poriën, mee-eters, gerstekorrels en een droge, futloze huid.... Lees verder Rode huid IPL behandeling Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijdde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit geeft een diffuse roodheid... Lees verder SkinPen behandeling Medische microneedling is een zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen behandeling. Het wordt ingezet bij...
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring