Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag:11.00 - 20.00
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:11.00 - 20.00
Vrijdag:09.00 - 17.00
Zaterdag:op afspraak

Vathorst
Maandag:09.00 - 17.00
Donderdag:11.00 - 20.00033 2037030 of mail: klik hier

MeLine - pigmentbehandeling

De Meline pigmentbehandeling is de eerste en enige behandelmethode die gespecialiseerd is in de aanpak van alle soorten pigmentvlekken. De behandeling is geschikt voor elk huidtype, pigmentsoort of lichaamsdeel. De behandelingen zijn makkelijk in gebruik en geven snelle en effectieve resultaten welke zijn aangetoond in uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. De MeLine pigmentbehandeling focust zich op het verwijderen van oppervlakkige hyperpigmentatie en het afbreken van dieper gelegen hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie is een ander woord voor een opeenhoping van pigment (bruine kleur) in je huid.

Voorafgaand aan de behandeling

Voordat we jouw huid behandelen, krijg je een persoonlijk intakegesprek met de huidtherapeut. Jullie bespreken jouw wensen en verwachtingspatroon en krijg je informatie over de behandeling, de werkwijze en het effect. Vervolgens verricht de huidtherapeut een zorgvuldig huidonderzoek om het type pigment en de huidconditie te bepalen. Zo weten we exact wat jouw huid nodig heeft om de pigmentvlekken te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Bovendien leggen we met klinische fotografie de resultaten vast.

De behandeling bestaat uit twee onderdelen

De MeLine pigmentbehandeling bestaat uit:

  • Drie behandelingen in de praktijk.
  • Het gebruik van thuisproducten.

De behandelkuur duurt ongeveer vier maanden. Elke 4 tot 6 weken krijg je een behandeling. De thuisproducten ondersteunen het herstel na de behandeling, draagt bij aan het afschilfer proces van het pigment en het remt het tyrosinase proces. Dit is het proces van pigmentaanmaak in de epidermis. Ook beschermen de MeLine producten de huid tegen UV-straling. De behandeling verwijdert niet alleen het pigment, maar het werkt ook sterk huidverjongend.

Behandeling 1 Masker behandeling

De eerste behandeling is een maskerbehandeling. De huid wordt gereinigd met een milde reiniger. Vervolgens wordt de PREP aangebracht en zal 3 minuten inwerken. Het masker wordt hierna aangebracht en zal 15 minuten inwerken. Vervolgens wordt een tweede laag aangebracht. Ook deze zal 15 minuten inwerken. Hierna zullen de restanten met een milde reiniger verwijderd worden en wordt er een moisturizer en B.B. cream met zonbescherming aangebracht.

Behandeling 2 ID behandeling (Intra Dermaal behandeling)

De huid wordt gereinigd met een milde reiniger en gedesinfecteerd met een PREP. Vervolgens wordt een serum met de SkinPen in de huid gesluisd. Hiermee bereiken we het dieper gelegen pigment. Ook heeft deze behandeling een sterk huidverjongend effect. Omdat de SkinPen de aanmaak van collageen stimuleert. Collageen geeft stevigere en gladdere huid waardoor rimpels en littekens minder zullen opvallen.

Behandeling 3 Masker behandeling

Dit is dezelfde behandeling als de eerste behandeling. Deze behandeling wordt gegeven om de laatste resten pigment in de huid te verwijderen. Mocht er nog dieper gelegen pigment in de huid aanwezig zijn, kunnen we met een vierde behandeling de ID behandeling herhalen.

Onderhoud en controle van de huid

Eén maand na de derde behandeling kom je naar de praktijk voor een controle. We maken foto’s van het behaalde resultaat. In dit gesprek wordt het onderhoud van jouw huid besproken. In de aankomende zes maanden geven we jouw huid rust. Deze periode is de onderhoudsfase. In deze fase mag je twee tot drie keer per week de MeLine 02 Night gebruiken. En één keer per week het MeLine 05 Home Mask.

Na de behandeling

Na de behandeling in de huidtherapie praktijk is de huid roze van kleur, kan licht gezwollen zijn en voelt strak aan. Er komt een schilferende huidreactie op gang. Dit begint vaak op dag 3 na de behandeling en kan tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren en daarna gaan afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en is blootstelling hieraan verboden.

Thuisproducten

Tijdens de eerste behandeling worden onderstaande producten aangeschaft en deze dienen volgens een vooropgezet protocol gebruikt te worden. De producten dient u ten minste 3 maanden te gebruiken. Hiermee ondersteunt u de behandeling en dit zal een positieve invloed hebben op de behandelresultaten.

1. MeLine 02 Day

De specifieke combinatie van ingrediënten zorgt ervoor dat het proces van aanmaak van pigment vernietigd wordt, waardoor pigment verminderd wordt. Ook wordt oppervlakkige hyperpigmentatie verminderd, door de celdeling te versnellen.

2. MeLine 02 Night

De samenstelling zorgt voor een gezond proces van pigmentaanmaak, waardoor pigment effectief bestreden wordt.

3. MeLine 03 Moist

Een product dat de hydratatie van de huid herstelt, de textuur verbetert en de compactheid van de huid bevordert. Het product is op basis van puur hyaluronzuur. Hyaluronzuur heeft het vermogen om een grote hoeveelheid vochtmoleculen te binden, voedingsstoffen beter te transporteren en alle stofwisselingsprocessen te verbeteren.

4. MeLine 04 B.B. Cream + SPF

Een zonbeschermingscrème met kleur om oneffenheden te camoufleren. Het product combineert 3-in-1: huidverbetering, hydratatie en make-up.

5. Meline 05 Home Mask

Met dit verhelderende masker kun je jouw professionele behandeling thuis voortzetten. Het gebruik van dit masker met actieve ingrediënten en antioxidanten kun je het resultaat veel langer behouden.

Resultaat

Het resultaat van de MeLine verschilt per persoon. Na de eerste behandeling is vaak al een groot verschil zichtbaar; de pigmentvlekken zijn veel lichter van kleur. Voor een optimaal resultaat zijn er 3 behandelingen nodig, met een interval van 4-6 weken. Daarnaast hangt het resultaat ook samen met het consequent gebruiken van de thuisproducten. Zonder thuisproducten kunnen we jouw huid niet behandelen.

Wees erop bedacht dat het pigment door meerdere factoren kunnen worden uitgelokt. Denk hierbij aan UV straling, hormonen en huidbeschadigingen. Het pigment kan opnieuw geactiveerd worden. Het gebruik van de thuisproducten en beschermen tegen UV straling is hierbij een must.

Plan een gratis intakegesprek

Om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren en helpen, nodigen we je uit voor een kosteloos intakegesprek. Voor dit gesprek reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? We staan je graag te woord!

Voor en na de behandeling

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring