Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraakHuidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30

Vathorst
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraak
033 2037030 of mail: klik hier

Acne behandeling

Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Velen hebben allerlei middeltjes geprobeerd, maar een blijvend resultaat laat vaak op zich wachten. De huidtherapeutische behandeling van acne is enerzijds gericht op het onder controle van de ontstekingen en anderzijds op het zoveel mogelijk herstellen van de gevolgen ervan zoals vlekjes, littekens en roodheid. Er bestaat niet één behandeling om de acne effectief en grondig aan te pakken. Vaak is een combinatie van verschillende huidtherapie behandelingen nodig om tot een beter en mooier resultaat te komen. Samen vinden we de behandeling die bij jou en jouw huid past.

Hoe behandelen we een acne huid?

Omdat acne bij iedereen anders is, wordt er een persoonlijk acne behandelplan opgesteld dat is afgestemd op jouw huid en wensen. Acne komt niet alleen voor in het gezicht, maar ook op de rug, schouders, decolleté en de billen. Tijdens ons gratis intakegesprek wordt de huid onderzocht en wordt het type acne vastgesteld. Bij een actieve, ontstoken acne is het advies om elke twee tot vier weken de huid te behandelen. Als de acne niet meer actief is, is het raadzaam om elke zes tot twaalf weken te komen voor een onderhoudsbehandeling. Dan weten we zeker dat je met een grote glimlach onze praktijk verlaat! Want wie wil nou niet een schone en gezonde huid.

Wij beschikken over meerdere huidtherapeutische behandelmethoden om de acne effectief te behandelen en om verdere huidbeschadigingen zoals acnelittekens en vlekjes te voorkomen.

 • Acnetherapie
  • Bij deze behandeling wordt de huid gereinigd met een milde huidreiniger. Vervolgens krijgt de huid een dieptereiniging: met een kleine steriele naald worden puistjes en kleine talgbulten (whiteheads) aangeprikt, waarna zorgvuldig het ontstekingsmateriaal en de talg wordt uitgedrukt.
 • Chemische peelings
  • Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, kan de peeling worden ingezet. Deze behandeling geeft huidverbetering en is soms al na één behandeling zichtbaar. Er zijn verschillende soorten peelings en welke wordt gebruikt is afhankelijk van de huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandelmoment verschillen.
 • Medische Microneedling
  • Bij een behandeling met de SkinPen worden minuscule openingen in de huid gemaakt met een hele dunne steriele naalden. Met de behandeling wordt in de diepte van de huid celvernieuwing gestimuleerd, worden vlekjes vervaagd en acnelittekens minder zichtbaar.
 • Camouflagetherapie
  • Om acne en acnelittekens minder te laten opvallen, kunnen camouflageproducten worden ingezet die de poriën niet verstoppen en de huid helpen bij het herstelproces. Wij leggen je uit hoe je de camouflage het beste kunt aanbrengen en verkopen de camouflageproducten die je hiervoor kunt gebruiken.
 • Voorlichting en thuisadviezen
  • Het bestrijden van de acne en het verbeteren van je huid doen we samen. Als je thuis je huid op de juiste manier verzorgt, boek je sneller resultaat. Iedereen krijgt persoonlijke voorlichting en adviezen op het gebied van huidverzorging, want een goede huidverzorgingsroutine verschilt per acnevorm en dus per persoon.

Wat kun je verwachten?

Het resultaat dat je kunt verwachten is een gladdere en egalere huid die veel rustiger oogt. Acne-uitbraken komen na het afronden van de behandelingen minder frequent voor en het aantal puistjes en kleine talgbulten zal afnemen. Hierdoor zal je zelfvertrouwen toenemen!

Vergoeding

De behandeling van acne in het gezicht wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Informeer bij je verzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Voordat we je kunnen behandelen, luisteren we goed naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek waarin wij jouw huidconditie bepalen. Daarna stellen we samen een persoonlijk behandelplan op. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Informatie over de behandeling en nazorg van de huid krijg je mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.

Voor het intakegesprek reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen

Voor en na de behandeling

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring