Online afspraak maken

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Acnebehandeling waarbij een puist wordt verwijderd.

Acne behandeling

Acne brengt vaak onzekerheid met zich mee. Misschien heb je al allerlei middeltjes geprobeerd, maar zonder blijvend resultaat. Wat je dan kunt overwegen is om je te laten behandelen door een huidtherapeut.

De huidtherapeutische behandeling van acne is gericht op het onder controle krijgen van de ontstekingen en op het zoveel mogelijk herstellen van de gevolgen ervan zoals (pigment)vlekjes, littekens en roodheid.

Vaak is een combinatie van verschillende huidtherapeutische behandelingen nodig om tot het beste resultaat te komen. Samen vinden we de behandeling die bij jou en jouw huid past.

Wat is acne?

Acne, of acne vulgaris, is een veel voorkomende huidaandoening die voor veel mensen erg vervelend is. Door poriën die verstopt raken omdat de talgproductie uit balans is ontstaat er een ontsteking. Dit wordt een puist.

Acne komt vaak voor bij tieners, maar zien we ook op latere leeftijd, zowel bij mannen als vrouwen. Factoren als hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen de klachten ook nog eens verergeren.

We kennen acne in het gezicht allemaal wel, maar ook op het lichaam, voornamelijk op de schouders, borst en rug, kun je erg last hebben van acne.

De acne behandeling

Omdat acne bij iedereen anders is wordt er een persoonlijk acne behandelplan opgesteld. Deze stemmen we af op jouw huid en wensen. Tijdens ons gratis intakegesprek wordt de huid onderzocht en wordt het type acne vastgesteld. We zullen de verschillende behandelmethode toelichten.

Bij een actieve, ontstoken acne is het het best om elke twee tot vier weken de huid te behandelen. Als de acne niet meer actief is raden we aan om elke zes tot twaalf weken te komen voor een onderhoudsbehandeling. Dan weten we zeker dat je met een grote glimlach en een frisse huid onze praktijk verlaat!

Wij maken gebruik van meerdere huidtherapeutische behandelmethoden om de acne effectief te behandelen en om verdere huidbeschadigingen zoals acne littekens, mee eters en pigmentvlekjes te voorkomen:

Acne behandeling

Bij deze behandeling wordt de huid gereinigd met een milde huidreiniger. Vervolgens krijgt de huid een dieptereiniging: met een kleine steriele naald worden puistjes en kleine talgbulten (whiteheads) aangeprikt, waarna zorgvuldig het ontstekingsmateriaal en de talg wordt uitgedrukt.

Peelings

Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, kunnen chemische peelings worden ingezet. Deze behandeling geeft huidverbetering en is soms al na één behandeling zichtbaar. Er zijn verschillende soorten peelings en welke wordt gebruikt is afhankelijk van de huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandelmoment verschillen. Neem contact op als u meer informatie wilt over een chemische peeling, glycolzuur peeling, diepe peeling of een salicylzuur peeling.

Meer over onze peelings »

SkinPen medische microneedling

Bij een behandeling met de SkinPen worden minuscule openingen in de huid gemaakt met hele dunne steriele naalden. Met de behandeling wordt in de diepte van de huid celvernieuwing gestimuleerd, worden vlekjes vervaagd en acnelittekens minder zichtbaar.

Meer over medisch microneedling »

Camouflage behandeling

Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, kan de peeling worden ingezet.
Deze behandeling geeft huidverbetering en is soms al na één behandeling zichtbaar. Er zijn verschillende soorten peelings en welke wordt gebruikt is afhankelijk van de huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandelmoment verschillen.

Meer over camouflagetherapie »

Voorlichting en thuisadviezen bij een acne huid

Het bestrijden van de acne en het verbeteren van je huid doen we samen. Als je thuis je huid op de juiste manier verzorgt, boek je sneller resultaat. Iedereen krijgt persoonlijke voorlichting en adviezen op het gebied van huidverzorging gericht op jouw huid. Zo geven we advies over factoren die acne verergeren of onderhuidse ontstekingen veroorzaken. Op naar een prachtig resultaat!

Het is bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met make up. Overmatig gebruik kan een mee eter veroorzaken. Wij zullen je goed voorlichten, van matig ernstige acne tot andere aandoeningen, wij weten hoe we te werk moeten gaan. Ook acne littekens kunnen we behandelen.

Resultaten van acne behandeling

Het resultaat dat je kunt verwachten is een gladdere en egalere huid die veel rustiger oogt. Vaak zijn hier wel meerdere behandelingen voor nodig.
Acne-uitbraken komen na het afronden van de behandelingen minder frequent voor en het aantal puistjes en kleine talgbulten zal afnemen. Hierdoor zal je zelfvertrouwen hopelijk toenemen!

Mee eters of overmatige talgproductie, het is erg vervelend, maar met een acne behandeling kun je ervan af komen. Of je nu last hebt van milde acne of ernstige acne, wij zorgen voor de juiste behandeling. Het is een van de meest voorkomende huidaandoeningen, gelukkig weten onze therapeuten hier veel vanaf. Daarnaast kun je bij ons terecht voor andere behandelingen voor bijvoorbeeld post inflammatoire hyperpigmentatie.

Voor en na de acne behandeling

Heb ik recht op vergoedingen?

De behandeling van acne in het gezicht wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je verzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

“Ik ben nu drie keer geweest voor mijn acne huid en mijn acne is al zichtbaar minder. Danielle weet wat ze doet, is prettig in de omgang en altijd bereikbaar. Kortom, ik kan Danielle echt aanraden. Heb je problemen met je huid? Loop er niet langer mee rond. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen om naar de huidtherapeut, Danielle, te gaan.”

Ilona
Acne in het gelaat

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek, wat ongeveer 30 minuten duurt, luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen in onze praktijk!

Gerelateerde onderwerpen

Home » Behandelingen » Acne behandeling
Call Now Button