Online afspraak maken

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Camouflage behandeling op het gezicht van een vrouw, het product wat gebruikt wordt is Lycogel.

Camouflagetherapie

Huidaandoeningen en kleurafwijkingen van de huid kunnen als zeer storend worden ervaren en je erg onzeker maken. Met medische camouflageproducten kunnen oneffenheden minder zichtbaar worden gemaakt. Tijdens de behandeling wordt een dekkende camouflagecrème op de huid aangebracht die geschikt is voor alle huidcondities en kan door vrouwen en mannen gebruikt worden. We laten je ook zien hoe je dit zelf thuis kunt doen.

Wat is camouflagetherapie?

Bij camouflagetherapie maken we gebruik van verschillende producten om oneffenheden op de huid the camoufleren. Deze producten kunnen goed gebruikt worden bij bijvoorbeeld acne littekenspigmentvlekkenvitiligo en wijnvlekken. De naam zegt het al: de camouflage valt bijna niet op.

Camouflage behandeling

Tijdens de behandeling zoekt de huidtherapeut samen met jou naar een geschikt camouflageproduct voor jouw huid. Dit doet ze door de huid te onderzoeken en goed naar je persoonlijke wensen te luisteren. De huidtherapeut bepaalt samen met jou de kleur die het best bij je natuurlijke huidteint past. Daarna leert ze je hoe je de camouflage het beste kunt aanbrengen, zodat je het daarna zelf thuis kunt doen.

Camouflage producten

In onze praktijk zijn verschillende camouflageproducten verkrijgbaar, van een meer vaste, dekkende camouflagecrème naar een meer vloeibare vorm. Camouflagecrème wordt gebruikt om de kleurverschillen in de huid tijdelijk te verbergen. De foundation is waterbestendig en geschikt voor alle huidtypen. We hebben ook een camouflageproduct dat een SPF 30 bevat om de huid te beschermen tegen de uv-straling van de zon. Bij Huidtherapie Eemland werken we met twee soorten camouflageproducten: Lycogel en Dermacolor.

Het resultaat

We beschikken over een ruime keuze aan camouflagekleuren, waardoor we voor ieder huidtype een passende kleur hebben. Zo kunnen we oneffenheden op elke huid zo goed mogelijk camoufleren. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen en de dekking is gedurende de hele dag goed. Daarnaast zien wij dat het een positief effect heeft op het zelfvertrouwen!

Wordt camouflagetherapie vergoed?

Camouflagetherapie wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Informeer bij je verzekeraar naar de voorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek, wat ongeveer 30 minuten duurt, luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen in onze praktijk!

Gerelateerde onderwerpen

Home » Behandelingen » Camouflagetherapie
Call Now Button