Online afspraak maken

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Coagulatiebehandeling in de hals.

Coagulatie

Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen effectief en nauwkeurig behandeld worden zonder de omringende huid te beschadigen door middel van coagulatietherapie. Denk hierbij aan steelwratjes (fibromen), ouderdomsvlekken en kersenwratjes.

Heb je last van een van deze huidaandoeningen en wil je deze graag laten behandelen? Dan is een coagulatie behandeling een goede optie voor jou!

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een behandelmethode waarmee verschillende goedaardige huidoneffenheden permanent verwijderd kunnen worden. De huid wordt doelgericht verhit waardoor er een korstje op de behandelde plek ontstaat. Hieronder ontwikkelt zich een nieuwe, gezonde huid.

Bij Huidtherapie Eemland worden twee soorten behandelmethoden voor coagulatie toegepast: met een naaldje of met de Zapper. Beide behandelmethoden zijn nauwkeurig en veilig in gebruik. Dankzij de coagulatiebehandeling is een chirurgische ingreep niet nodig en blijft er dus ook geen litteken achter.

Coaguleren met de Zapper

De Zapper wordt ingezet bij grotere huidoneffenheden zoals bij platte of gesteelde wratten. De puntige elektrode wordt boven de wrat gehouden. De vonkjes die ontstaan tussen de elektrode en de wrat zorgen ervoor dat de wrat verschrompelt en wordt weggebrand. De oneffenheden worden nauwkeurig tot op het huidoppervlak verwijderd zodat er geen permanente huidschade, zoals een litteken, ontstaat.

Is coagulatietherapie veilig?

Ja, coagulatie is een veilige en effectieve methode om bijvoorbeeld steelwratjes en fibromen te verwijderen. Doordat er erg precies gewerkt kan worden wordt de omliggende huid niet beschadigd. Coagulatie is ook niet pijnlijk. Wel kun je een prikje voelen.

De behandeling wordt altijd uitgevoerd door een hbo-opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeut. Zij weet precies wat ze doet en kan de veiligheid waarborgen.

Het resultaat

Na de behandeling krijg je vaak eerst een korstje op de behandelde plek. Deze korst valt er na een aantal dagen (gemiddeld zeven dagen) af. Wat overblijft is een mooie, nieuwe huid zonder littekens. Om pigmentvlekken te voorkomen kun je de nieuwe huid het beste goed beschermen tegen uv-straling van de zon. Dit doe je met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30.

Voor en na de behandeling

“Attent, informatief, geruststellend, professioneel, zaken goed op orde, vriendelijk, goed bereikbaar, rustig …wat een kwaliteiten!”

Anna
Bultjes en wratjes verwijderen

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek, wat ongeveer 30 minuten duurt, luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen in onze praktijk!

Gerelateerde onderwerpen

Home » Behandelingen » Coagulatie
Call Now Button