Gratis intake

Coagulatie

Klantbeoordeling 9.8

Vergoeding door verzekeraars mogelijk

Aangesloten bij NVH en BIG register

Coagulatietherapie dmv Zapper bij Huidtherapie Eemland

Coagulatie

Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen effectief en nauwkeurig behandeld worden zonder de omringende huid te beschadigen door middel van coagulatietherapie. Denk hierbij aan steelwratjes (fibromen), ouderdomsvlekken en kersenwratjes.

Heb je last van een van deze huidaandoeningen en wil je deze graag laten behandelen? Dan is een coagulatie behandeling een goede optie voor jou!

Voor en na de coagulatie behandeling

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een behandelmethode waarmee verschillende goedaardige huidoneffenheden permanent verwijderd kunnen worden. De huid wordt doelgericht verhit waardoor er een korstje op de behandelde plek ontstaat. Hieronder ontwikkelt zich een nieuwe, gezonde huid.

Bij Huidtherapie Eemland worden twee soorten behandelmethoden voor coagulatie toegepast: met een naaldje of met de Zapper. Beide behandelmethoden zijn nauwkeurig en veilig in gebruik. Dankzij de coagulatiebehandeling is een chirurgische ingreep niet nodig en blijft er dus ook geen litteken achter.

Coaguleren met de Zapper

De Zapper wordt ingezet bij grotere huidoneffenheden zoals bij platte of gesteelde wratten. De puntige elektrode wordt boven de wrat gehouden. De vonkjes die ontstaan tussen de elektrode en de wrat zorgen ervoor dat de wrat verschrompelt en wordt weggebrand. De oneffenheden worden nauwkeurig tot op het huidoppervlak verwijderd zodat er geen permanente huidschade, zoals een litteken, ontstaat.

Is coagulatietherapie veilig?

Ja, coagulatie is een veilige en effectieve methode om bijvoorbeeld steelwratjes en fibromen te verwijderen. Doordat er erg precies gewerkt kan worden wordt de omliggende huid niet beschadigd. Coagulatie is ook niet pijnlijk. Wel kun je een prikje voelen.

De behandeling wordt altijd uitgevoerd door een hbo-opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeut. Zij weet precies wat ze doet en kan de veiligheid waarborgen.

Het resultaat

Na de behandeling krijg je vaak eerst een korstje op de behandelde plek. Deze korst valt er na een aantal dagen (gemiddeld zeven dagen) af. Wat overblijft is een mooie, nieuwe huid zonder littekens. Om pigmentvlekken te voorkomen kun je de nieuwe huid het beste goed beschermen tegen uv-straling van de zon. Dit doe je met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30.

Ervaringen

“Heel fijn bij Daniëlle. Een intakegesprek met allerlei mogelijkheden binnen budget. Danielle neemt de tijd voor je en geeft ruimte om vragen te stellen. Blij dat ik via de huisarts bij haar terecht kon binnen een korte tijd.” – Judith

9.8/10

Plan jouw gratis intakegesprek

Je kunt bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek luisteren we naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Daarna volgt een huidonderzoek en krijg je jouw behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

  • Stel al jouw vragen
  • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
  • Persoonlijk behandelplan
  • Gediplomeerde huidtherapeuten
  • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Behandelingen » Coagulatie
Call Now Button