Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Een cryopenbehandeling wordt gebruikt om een bultje weg te halen.

CryoPen behandeling

Door middel van cryotherapie, een behandeling met stikstof, kunnen veel huidaandoeningen met succes verwijderd worden. Deze goedaardige huidoneffenheden worden vaak als ontsierend ervaren. Wil je graag af van een bultje of vlekje? Dan is cryotherapie een makkelijke en succesvolle behandelmethode voor direct resultaat.

Cryopen behandeling: v.a. €65

Hoe gaat een cryobehandeling in zijn werk?

Tijdens een cryobehandeling worden kleine huidaandoeningen bevroren met vloeibare stikstof door middel van een cryopen. Dit neemt niet veel tijd in beslag, gebeurt uiterst nauwkeurig en is vrijwel pijnloos. Door de precisie van de behandeling ontstaat er geen schade aan de omringende en dieper gelegen huid. Er ontstaan dus geen littekens.

De cryopen is uitermate geschikt voor huidaandoeningen als ouderdomswrattensteelwratjes (fibromen) en pigmentvlekken.

Te verwachten resultaat na de behandeling

Al na één behandeling zie je meestal resultaat. Dit verschilt natuurlijk per persoon en per aandoening. In principe zal de huidoneffenheid verdwijnen na de behandeling en zal plaats maken voor een nieuwe, gezonde en effen huid!

Voor en na de behandeling

Na de cryobehandeling

Direct na de behandeling kleurt het behandelde gebied rood en is licht gezwollen. De zwelling trekt binnen een paar uur weg. De eerste paar dagen na de behandeling wordt de behandelde huidaandoening donkerder van kleur. Er ontstaat een korst, deze verschilt per persoon in kleur en dikte, en daaronder wordt een nieuwe huid gevormd. Na 10 tot 14 dagen valt de korst eraf en verschijnt er een mooie, gladde, nieuwe huid. Het is belangrijk de nieuwe huid te beschermen tegen uv-straling om pigmentvlekken te voorkomen. Dit doe je met een SPF 50.

“Ik had steelwratjes en bruine vlekken die perfect zijn behandeld en ziet er nu super mooi uit. Een paar vlekjes die er anders uit zagen en gezien door de huidtherapeut, daardoor ben ik doorgestuurd en heel blij met het advies want de uitslag daarvan was niet goed.”

Hanny
Fibromen en ouderdomswratten

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek, wat ongeveer 30 minuten duurt, luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen in onze praktijk!

Gerelateerde onderwerpen

Home » Behandelingen » CryoPen behandeling
Call Now Button