Online afspraak maken

Elektrisch ontharen

Eerste consult is gratis en vrijblijvend

Vergoeding door verzekeraars mogelijk

Aangesloten bij NVH en BIG register

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een effectieve behandelmethode die wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing. We kiezen voor deze methode als laserontharing niet mogelijk is, omdat de haren bijvoorbeeld te dun zijn.

Ook gebruiken we elektrisch ontharen bij rode, grijze, witte of blonde haren. Deze hebben een tekort aan pigment en kunnen daardoor niet behandeld worden met lasertherapie.

Met elektrisch ontharen kunnen we precies te werk gaan en zo een mooi resultaat behalen. De huid rondom het haarzakje wordt niet beschadigd.

Voor en na de elektrisch ontharen behandeling

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Bij elektrisch ontharen gaat er stroom door een haarfijne naald. In de naaldpunt wordt deze stroom omgezet in warmte. De naald wordt via een natuurlijke opening in de huid (porie) langs het haartje in het haarzakje gebracht, waardoor het niet nodig is een gaatje in de huid te prikken. De haar geleidt de warmte naar het haarzakje wat er voor zorgt dat de haar vanzelf loslaat. Deze kan daarna met een pincet verwijderd worden. Door de warmteontwikkeling in het haarzakje wordt de haar tijdens elke behandeling zwakker gemaakt en uiteindelijk vernietigd. Er ontstaat dan geen nieuwe haar meer.

Let wel: 100% haarvrij bestaat helaas niet. Je zult altijd haartjes op je lichaam houden. Wel kunnen we haargroei verminderen. De haren die terug groeien zijn dunner en slechter zichtbaar.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood en kan deze wat gezwollen zijn. Dit trekt vaak binnen 24 uur weg. We kunnen na de behandeling de huid camoufleren met Lycogel, een camouflagecrème die de huid kalmeert en het herstel bevordert. Zo verbergen we de ergste roodheid. De eerste 48 uur is de huid gevoeliger en is het raadzaam om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème (SPF30) te gebruiken. Ga ook niet naar de sauna en douche niet te heet.

Te verwachten resultaat

Na elke behandeling komen er minder haren terug en de haren die terugkomen zijn dunner. Aan het einde van de behandelperiode heb je een gladde huid met zichtbaar minder haartjes.

Het is na verloop van tijd wel mogelijk dat donsharen in stugge, dikke haren veranderen. Dit gebeurt vaak onder invloed van androgene hormonen en medicatiegebruik. Ook de aandoening hirsutisme kan hierop van invloed zijn. Nieuwe behandelingen kunnen dan gewenst zijn.

Wat kost elektrisch ontharen?

De behandeling van overbeharing in het gezicht en de hals kan grotendeels vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Wel is er in sommige gevallen een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Voor meer informatie of de polisvoorwaarden verwijzen we je naar je zorgverzekeraar. Of bekijk onze huidige tarieven.

Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Al onze huidtherapeuten zijn HBO-opgeleid en BIG geregistreerd.

Ervaringen

“Heel fijn bij Daniëlle. Een vrijblijvende intake met allerlei mogelijkheden binnen budget. Danielle neemt de tijd voor je en geeft ruimte om vragen te stellen. Blij dat ik via de huisarts bij haar terecht kon binnen een korte tijd.” – Judith

9.8/10

Plan jouw gratis intakegesprek

Je kunt bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek luisteren we naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Daarna volgt een huidonderzoek en krijg je jouw behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

  • Gratis intakegesprek
  • Stel al jouw vragen
  • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
  • Persoonlijk behandelplan
  • Gediplomeerde huidtherapeuten
  • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Behandelingen » Elektrisch ontharen
Call Now Button