Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak

Vathorst
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

IPL couperose behandeling

Een rode huid wordt gekenmerkt door verwijde of gesprongen kleine bloedvaten in de huid. Dit wordt ook wel couperose genoemd. Dit geeft een egale roodheid van de huid met soms zichtbaar lopende bloedvaatjes. Een rode huid zie je bijvoorbeeld ook bij de huidaandoening rosacea. Maar ook een ooievaarsbeet of wijnvlekken zijn voorbeelden van een rode huid. Omdat gesprongen haarvaatjes geen functie meer hebben, kunnen deze veilig en snel verwijderd worden. In onze praktijk behandelen we de rode huid met onder andere lichtflitstherapie.

Werking van de behandeling bij een rode huid

Bij lichtflitstherapie, ofwel IPL, wordt een geconcentreerde lichtbundel op de huid gericht. Dit licht wordt door het bloed geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor worden de ongewenste oppervlakkige vaatjes vernietigd. Het is een effectieve behandelmethode om oppervlakkige roodheid in de huid te verwijderen of te verminderen.

Voorafgaand aan de behandeling

Het te behandelen huidgebied mag voorafgaand niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of tanning lotion. Vermijd minstens vier weken van tevoren UV stralen en gebruik geen tanning lotion. Smeer consequent (om de twee tot drie uur) je huid in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Hoger mag natuurlijk altijd. We vragen je om naar de behandeling te komen met een gereinigde huid zonder foundation.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen huidgebied mild gereinigd en worden de roodheden met een wit huidpotlood afgetekend. Je krijgt een bril op om je ogen te beschermen tegen de laser. Daarna wordt de behandelkop op de huid geplaatst en worden ‘pulsen’ gegeven. Je ervaart dit als een warm of prikkelend gevoel.

Na de behandeling; hoe ziet mijn huid eruit?

Na de behandeling is de behandelde huid wat roder en licht gezwollen. Ook kan de huid warm of soms branderig aanvoelen. Binnen enkele uren is dit verdwenen en niet eens zichtbaar voor de mensen in je omgeving.

De eerste dagen na de behandeling kunnen de behandelde bloedvaatjes meer zichtbaar zijn. Dit is een goed teken, de behandeling heeft gewerkt! In de aankomende weken worden de bloedvaatjes minder zichtbaar of zijn zelfs verdwenen.

Het is zeer belangrijk dat je de eerste 48 uur na de behandeling verhoogde doorbloeding van de huid voorkomt. Denk hierbij aan de sauna, een hete douche/ bad of intensief sporten. Een sterkere doorbloeding van de huid heft het effect van de behandeling op en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Ook is het belangrijk dat je de behandelde huid tot vier weken na de laatste behandeling zoveel mogelijk UV-straling vermijdt. En smeer consequent met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30.

Wat voor resultaat kun je verwachten

Binnen enkele weken zie je het eerste effect in de huid. De huid is egaler en minder rood. De snelheid waarmee dit gebeurt, is afhankelijk van factoren zoals de grootte van de behandelde bloedvaatjes, de leeftijd en het genezingsproces van het lichaam.

Met de behandeling verwijderen we alleen de bloedvaatjes die geen functie meer hebben. Maar we kunnen niet voorkomen dat je in de toekomst nieuwe verwijde bloedvaatjes krijgt.

Factoren als erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, roken en alcohol versnellen dit proces waardoor een nieuwe behandeling nodig kan zijn.
Het is daarom heel belangrijk om het resultaat van de behandeling te ondersteunen door de risicofactoren als zonblootstelling, roken en alcohol in acht te nemen. Maar ook met huidproducten die de weerbaarheid van de huid versterken én door dagelijks zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken. Wij geven je hierover graag advies.

Gratis huidtherapeutisch consult

Je kunt bij ons op korte termijn terecht voor een intakegesprek.We beantwoorden je vragen en bespreken jouw wensen en verwachtingen. Daarna verricht de behandelend huidtherapeut een zorgvuldig huidonderzoek om jouw conditie te bepalen. Al deze informatie leidt tot een persoonlijk behandelplan. Zo weet je exact wat je kunt verwachten en wat nodig is om tot het mooiste resultaat te komen!

Bij Huidtherapie Eemland werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Voor het huidtherapeutisch consult reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of het contactformulier in te vullen.

Gerelateerde onderwerpen

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring