Online afspraak maken

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Vrouw krijgt een IPL behandeling (lichtflitstherapie) om roodheid te verminderen.

IPL rode huid

Verwijde of gesprongen kleine bloedvaten zorgen voor een rode huid. Dit wordt ook wel couperose genoemd. Couperose geeft een egale roodheid van de huid met soms zichtbaar lopende bloedvaatjes.

Een rode huid zie je ook bij de huidaandoening rosacea, maar ook een ooievaarsbeet of wijnvlekken zijn voorbeelden van een rode huid.

Omdat gesprongen haarvaatjes geen functie meer hebben, kunnen we deze veilig en snel verwijderen. Bij Huidtherapie Eemland behandelen we de rode huid met onder andere lichtflitstherapie, ofwel IPL.

IPL behandeling

Bij lichtflitstherapie, ofwel IPL, wordt een geconcentreerde lichtbundel op de huid gericht. Dit licht wordt door het bloed geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor worden ongewenste oppervlakkige vaatjes vernietigd. Het is een effectieve behandelmethode om oppervlakkige roodheid in de huid te verwijderen of verminderen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens het gratis intakegesprek maken we een schatting van het aantal benodigde behandelingen. Je kunt er vanuit gaan dat er ongeveer drie tot vijf behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen zit vier weken.

Voorafgaand aan de behandeling

Het te behandelen huidgebied mag voorafgaand niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of tanning lotion. Vermijd minstens vier weken van tevoren uv-stralen en gebruik geen tanning lotion. Smeer consequent (om de twee tot drie uur) je huid in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Hoger mag altijd. We vragen je om naar de behandeling te komen met een gereinigde huid zonder foundation.

Hoe gaat de IPL behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen huidgebied mild gereinigd en worden de roodheden met een wit huidpotlood afgetekend. Je krijgt een bril op om je ogen te beschermen tegen de laser. Daarna wordt de behandelkop op de huid geplaatst en worden ‘pulsen’ gegeven. Je ervaart dit als een warm of prikkelend gevoel. Het is niet pijnlijk maar kan wel wat gevoelig zijn.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling is de behandelde huid wat roder en licht gezwollen. Ook kan de huid warm of soms branderig aanvoelen. Binnen enkele uren is dit verdwenen en niet meer zichtbaar.

De eerste dagen na de behandeling kunnen de behandelde bloedvaatjes zichtbaarder zijn. Dit is een goed teken, de behandeling heeft gewerkt! In de aankomende weken worden de bloedvaatjes minder zichtbaar of verdwijnen ze helemaal.

Het is heel belangrijk dat je de eerste 48 uur na de behandeling verhoogde doorbloeding van de huid voorkomt. Ga dus niet naar de sauna, neem geen hete douche/ bad en vermijd intensief sporten. Een sterkere doorbloeding van de huid heeft een negatief effect op behandeling en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Ook is het belangrijk dat je de behandelde huid tot vier weken na de laatste behandeling zoveel mogelijk uv-straling vermijdt. Smeer consequent met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30.

Het te verwachten resultaat na een IPL behandeling voor de rode huid

Binnen enkele weken zie je het eerste effect in de huid. De huid is egaler en minder rood. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van factoren zoals de grootte van de behandelde bloedvaatjes, de leeftijd en het genezingsproces van het lichaam.

Met de behandeling verwijderen we alleen de bloedvaatjes die geen functie meer hebben. Het is helaas niet mogelijk te voorkomen dat je in de toekomst nieuwe verwijde bloedvaatjes krijgt. Factoren als erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, roken en alcohol versnellen dit proces waardoor een nieuwe behandeling nodig kan zijn. Het is daarom heel belangrijk om het resultaat van de behandeling te ondersteunen door de bovengenoemde risicofactoren in acht te nemen. Ook kun je je huid in goede conditie houden met huidproducten die de weerbaarheid van de huid versterken én door dagelijks zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken. Wij geven je hierover graag advies.

Voor en na de behandeling

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek, wat ongeveer 30 minuten duurt, luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen in onze praktijk!

Gerelateerde onderwerpen

Home » Behandelingen » IPL rode huid
Call Now Button