Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag:09.00 - 18.00
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:11.00 - 20.00
Vrijdag:09.00 - 18.00
Zaterdag:op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag:11.00 - 20.00
Donderdag:11.00 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag:09.00 - 18.00
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:11.00 - 20.00
Vrijdag:09.00 - 18.00
Zaterdag:op afspraak

Vathorst
Maandag:11.00 - 20.00
Donderdag:11.00 - 20.00033 2037030 of mail: klik hier

IPL pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn ophopingen van melanine in de huid. Een andere naam die wij gebruiken voor pigment is melanine. Enkele voorbeelden van pigmentvlekken zijn zonnevlekken, ouderdomsvlekken en sproetjes. Wanneer onze huid te veel wordt blootgesteld aan UV-straling, dat afkomstig is van de zon, produceren pigmentcellen meer melanine. Tevens is het proces van de afgifte van het pigment, aan de oppervlakte van je huid, verstoort. Niet alleen de zon heeft invloed op je pigmentcellen, maar ook hormoonschommelingen, wondjes en ontstekingen kunnen vlekken geven. Omdat pigmentvlekken in het gezicht duidelijk zichtbaar kunnen zijn, worden mensen vaak ouder geschat. Dit is de voornaamste reden waarom deze vlekken als cosmetisch storend worden ervaren.

Werking van de behandeling bij pigmentvlekken

Bij lichtflitstherapie ofwel IPL wordt een geconcentreerde lichtbundel op de huid gericht. Dit licht wordt door het pigment omgezet in warmte. Waardoor het pigment verwijderd wordt. Het is een effectieve behandelmethode om oppervlakkige pigmentvlekken en zonnevlekken te verwijderen.

Voorafgaand aan de behandeling

Het te behandelen huidgebied mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of tanning lotion. De voornaamste reden hiervoor is dat we niet willen dat het licht door het pigment in de opperhuid wordt geabsorbeerd. Vermijd minstens vier weken van tevoren UV stralen en gebruik geen tanning lotion. Smeer consequent (om de twee tot drie uur) je huid in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Hoger mag natuurlijk altijd. Kom naar de behandeling met een gereinigde huid zonder foundation.

Pigmentvlekken verwijderen

Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen huidgebied gereinigd en de pigmentvlekken worden met een wit huidpotlood afgetekend. Je krijgt een bril op om je ogen te beschermen. Daarna wordt de behandelkop op de pigmentvlek gelegd en worden ‘pulsen’ gegeven. Je ervaart dit als een warm gevoel.

Hoe ziet je huid na de behandeling eruit?

Na de lichtflits behandeling voelt de behandelde huid warm aan en kan lichte roodheid vertonen. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld en kan, indien gewenst, camouflage worden aangebracht. De eerste dagen na de behandeling kleurt de pigmentvlek donkerder. Dit is een goed teken, de behandeling heeft gewerkt! In de aankomende weken wordt de pigmentvlek lichter door de afschilfering van de huid. Het is zeer belangrijk dat je de behandelde huid tot vier weken na de laatste behandeling zoveel mogelijk UV-straling vermijdt. En smeer consequent met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30.

Het te verwachten behandelresultaat

De behandelde pigmentvlek zal oplichten of zelfs geheel verdwijnen. De snelheid waarmee dit gebeurt, is afhankelijk van factoren zoals de diepte van het pigment, maar ook de leeftijd. De celdeling neemt af naarmate we ouder worden en daarmee neemt ook de snelheid van de afschilfering van de huid af.
Omdat we alleen de pigmentophoping verwijderen met lichtflitstherapie is het belangrijk om te weten dat nieuwe pigmentvlekken in de toekomst niet uitgesloten zijn. Daarom is het heel belangrijk om het resultaat van de behandeling te ondersteunen met een huidproduct die de pigmentproductie afremt én door dagelijks zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken. Wij geven graag advies hierover.

Plan een gratis huidtherapeutisch consult

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek luisteren we goed naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Na een zorgvuldige screening en huidonderzoek stellen we samen een persoonlijk behandelplan op. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie over de behandeling en de nazorg van de huid krijg je mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Voor het intakegesprek reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of het contactformulier in te vullen.

Gerelateerde onderwerpen

Vragen of meer informatie?
We helpen je graag!

Voor en na de behandeling

Behandelingen

Bij ons kun je terecht voor verschillende huidtherapeutische behandelingen. Behandelingen die de zieke en beschadigde huid verbeteren, maar ook voor de gezonde huid hebben we een breed scala aan behandelingen om jouw huid weer te laten stralen. Wij streven naar de beste huidzorg voor iedereen. Lees hier meer over de verschillende behandelingen in onze praktijk.
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring