Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraakHuidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30

Vathorst
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraak
033 2037030 of mail: klik hier

IPL pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn ophopingen van melanine in de huid. Wij noemen pigment dus ook wel melanine. Enkele voorbeelden van pigmentvlekken zijn zonnevlekken, ouderdomsvlekken en sproetjes. Wanneer onze huid te veel wordt blootgesteld aan UV-straling, dat afkomstig is van de zon, produceren pigmentcellen meer melanine. Tevens is het proces van de afgifte van het pigment, aan de oppervlakte van je huid, verstoort. Niet alleen de zon heeft invloed op je pigmentcellen, maar ook hormoonschommelingen, wondjes en ontstekingen kunnen vlekken geven. Omdat pigmentvlekken in het gezicht duidelijk zichtbaar kunnen zijn, worden deze vaak als storend ervaren en kunnen daarom behandeld worden bij ons. Wij streven naar een resultaat wat ervoor zorgt dat jij beter in je vel zit!

Werking van de behandeling bij pigmentvlekken

Bij lichtflitstherapie ofwel IPL wordt een geconcentreerde lichtbundel op de huid gericht. Dit licht wordt door het pigment omgezet in warmte. Waardoor het pigment verwijderd wordt. Het is een effectieve behandelmethode om oppervlakkige pigmentvlekken en zonnevlekken te verwijderen.

Voorafgaand aan de behandeling

Het te behandelen huidgebied mag vooraf niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of tanning lotion. De voornaamste reden hiervoor is dat we niet willen dat het licht door het pigment in de opperhuid wordt geabsorbeerd. Vermijd minstens vier weken van tevoren UV stralen en gebruik geen tanning lotion. Smeer consequent (om de twee tot drie uur) je huid in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Hoger mag natuurlijk altijd. We vragen je om naar de behandeling te komen met een gereinigde huid zonder foundation.

Pigmentvlekken verwijderen

Allereerst wordt het te behandelen huidgebied gereinigd en de pigmentvlekken worden met een wit huidpotlood afgetekend. Ook krijg je een bril op om je ogen te beschermen tegen de lichtflitsen. Daarna wordt de behandelkop op de pigmentvlek geplaatst en worden ‘pulsen’ gegeven. Je ervaart dit als een warm gevoel.

Hoe ziet je huid na de behandeling eruit?

Na de lichtflits behandeling voelt de behandelde huid warm aan en kan lichte roodheid vertonen. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld en kan, indien gewenst, camouflage worden aangebracht. De eerste dagen na de behandeling kleurt de pigmentvlek donkerder. Dit is een goed teken, de behandeling heeft gewerkt! In de aankomende weken wordt de pigmentvlek lichter door de afschilfering van de huid. Het is zeer belangrijk dat de behandelde huid tot vier weken na de laatste behandeling zoveel mogelijk UV-straling vermijdt. En smeer consequent met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30.

Het te verwachten behandelresultaat

De behandelde pigmentvlek zal oplichten of zelfs geheel verdwijnen. De snelheid waarmee dit gebeurt, is afhankelijk van factoren zoals de diepte van het pigment, maar ook de leeftijd. De celdeling neemt af naarmate we ouder worden en daarmee neemt ook de snelheid van de afschilfering van de huid af.
Omdat we alleen de pigmentophoping verwijderen met lichtflitstherapie is het belangrijk om te weten dat nieuwe pigmentvlekken in de toekomst niet uitgesloten zijn. Daarom is het heel belangrijk om het resultaat van de behandeling te ondersteunen met een huidproduct die de pigmentproductie afremt én door dagelijks zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken. Wij geven je hierover graag advies.

Plan een gratis huidtherapeutisch consult

Je kunt bij ons op korte termijn terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek luisteren we goed naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Na een zorgvuldige screening en huidonderzoek stellen we samen een persoonlijk behandelplan op. Samen werken we aan een mooie gezonde huid! Alle benodigde informatie over de behandeling en de nazorg van de huid krijg je mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Voor het intakegesprek reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of het contactformulier in te vullen.

Gerelateerde onderwerpen

Voor en na de behandeling

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring