Gratis intake

IPL pigmentvlekken

Klantbeoordeling 9.8

Meer dan 12 jaar ervaring

NVH lid en Kwaliteitsregister

IPL pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn ophopingen van melanine in de huid. Zonnevlekken, ouderdomsvlekken en sproetjes zijn hier voorbeelden van. Wanneer onze huid te veel wordt blootgesteld aan zonlicht (uv-straling) produceren pigmentcellen meer melanine. Daarnaast is het proces van de afgifte van het pigment aan de oppervlakte van je huid verstoord. Naast zonlicht kunnen ook hormoonschommelingen, wondjes en ontstekingen vlekken veroorzaken.

Pigmentvlekken in het gezicht worden vaak als storend ervaren. Gelukkig kunnen ze goed behandeld worden door middel van IPL lichtflitstherapie. Wij streven naar een resultaat wat ervoor zorgt dat jij beter in je vel zit!

Voor en na de IPL pigmentvlekken behandeling

Wat is IPL?

Bij lichtflitstherapie ofwel IPL wordt een geconcentreerde lichtbundel op de huid gericht. Dit licht wordt door het pigment omgezet in warmte, waardoor het pigment verwijderd wordt. IPL is een effectieve behandelmethode om oppervlakkige pigmentvlekken en zonnevlekken te verwijderen.

Voorafgaand aan de behandeling

Het te behandelen huidgebied mag voorafgaand aan de behandeling niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of tanning lotion. We willen niet dat het licht door het pigment in de opperhuid wordt geabsorbeerd. Vermijd minstens vier weken van tevoren zonlicht (uv-straling) en gebruik geen tanning lotion. Smeer consequent (om de twee tot drie uur) je huid in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Hoger mag altijd. We vragen je om naar de behandeling te komen met een gereinigde huid zonder foundation.

Tijdens de IPL behandeling

Allereerst wordt het te behandelen huidgebied gereinigd en de pigmentvlekken worden met een wit huidpotlood afgetekend. Ook krijg je een bril op om je ogen te beschermen tegen de lichtflitsen. Daarna wordt de behandelkop van de IPL op de pigmentvlek geplaatst en worden ‘pulsen’ gegeven. Je ervaart dit als een warm gevoel. Dit is niet pijnlijk maar kan wel gevoelig zijn.

Voor behandeling
Na behandeling

Hoe ziet de pigmentvlek na de behandeling eruit?

Na de IPL behandeling voelt de behandelde huid warm aan en kan lichte roodheid vertonen. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld en kan er, als je dat wil, camouflage aangebracht worden.

De eerste dagen na de behandeling kleurt de pigmentvlek donkerder. Dit is een goed teken, de behandeling heeft gewerkt! In de aankomende weken wordt de pigmentvlek lichter door de afschilfering van de huid. Het is zeer belangrijk dat de behandelde huid tot vier weken na de laatste behandeling zoveel mogelijk uv-straling vermijdt. En smeer consequent met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30.

Het te verwachten behandelresultaat

De behandelde pigmentvlek zal oplichten of zelfs geheel verdwijnen. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van factoren zoals de diepte van het pigment, maar ook de leeftijd. De celdeling neemt af naarmate je ouder wordt, en daarmee ook de snelheid van de afschilfering van de huid.

Omdat we alleen de pigmentophoping verwijderen met lichtflitstherapie is het belangrijk om te weten dat nieuwe pigmentvlekken in de toekomst niet uitgesloten zijn. Ondersteun daarom het resultaat van de behandeling met een huidproduct die de pigmentproductie afremt én door dagelijks zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken. Wij geven je hierover graag advies.

Ervaringen

“Heel fijn bij Daniëlle. Een intakegesprek met allerlei mogelijkheden binnen budget. Danielle neemt de tijd voor je en geeft ruimte om vragen te stellen. Blij dat ik via de huisarts bij haar terecht kon binnen een korte tijd.” – Judith

9.8/10

Plan jouw gratis intakegesprek

Tijdens ons intakegesprek luister ik naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Tijdens het huidonderzoek kijk ik zorgvuldig naar je huid en stel ik een huidtherapeutische diagnose.

Met al de verkregen informatie stel ik een op maat gemaakt behandelplan op die is afgestemd op jouw wensen en huidprobleem. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

  • Stel al jouw vragen
  • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
  • Persoonlijk behandelplan
  • Gediplomeerde en kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut
  • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Behandelingen » IPL pigmentvlekken
Call Now Button