Gratis intake

Laser ontharen

Klantbeoordeling 9.8

Meer dan 12 jaar ervaring

NVH lid en Kwaliteitsregister

Scheren, waxen of harsen. Dit doen de meesten van ons als we van de haren af willen. Maar binnen de kortste keren zijn de haren weer terug! Om maar niet te spreken over de scheerirritatie, ontstekingen of wondjes!

Bij Huidtherapie Eemland behandel ik de ongewenste haren met de beste laser van dit moment; De Gentlemax Pro laser. Met deze laser kan ik alle huidtypen, van blank tot heel donker, behandelen zonder in te leveren op het resultaat van de laser onthaar behandeling!

Een laser werkt heel selectief. Dit wil zeggen dat de laser het pigment van de haar ‘opzoekt’ waar het opgenomen wordt en naar de voedingsbodem van de haar wordt geleid. De energie van het laserlicht wordt hiermee optimaal benut waardoor de haarzakjes verhit raken en verloren gaan.

IPL licht werkt niet selectief. Het IPL licht wordt ook in andere huidstructuren opgenomen, waardoor een groot deel van de energie van het licht verloren gaat. De haarzakjes worden minder effectief verhit.

Nog een groot verschil tussen de laser en IPL is de indringdiepte. De laserbundel gaat dieper de huid in waardoor de dieper gelegen haarzakjes effectiever behandeld worden. Haarzakjes op de rug en borst bij mannen liggen dieper en hierbij werkt de laser het snelst en meest effectief.

Wil jij laser ontharen in Amersfoort? Plan dan jouw gratis intakegesprek en ontdek wat ik voor jou kan betekenen!

Voor en na de laser behandeling

 • Tot 90% minder haargroei en dat geeft je een zekerder gevoel!
 • Zeg vaarwel scheerirritatie en ingegroeide haren.
 • Veilig en snel ontharen voor alle huidtypen, ook de donkere huid
 • De meest comfortabele laserbehandeling door de innovatieve Dynamic Cooling Device 
 • Krachtige laser dus kortere behandelduur
 • Je bespaart op termijn veel tijd en geld

Hoe werkt de behandeling?

Voordat je de eerste laserbehandeling krijgt, kom je eerst op een kosteloos intakegesprek. Ik bespreek je wensen en verwachtingen. Ook stel ik vragen over je gezondheid. Tijdens het huidonderzoek beoordeel ik je huid en haren. Dit zegt mij alles over welke lasersettings bij jouw haren en huid past voor het beste resultaat. Aan het einde van ons gesprek ontvang je een op maat gemaakt behandelplan en een vrijblijvende prijsindicatie.

Op de dag van de behandeling heb jij jouw haartjes geschoren zodat de laser de haren in de huid goed kan behandelen. Scheren of knippen is de enige manier om jouw haren goed voor te bereiden op laserontharen. Wees gerust, je kunt niet meer haren krijgen door het scheren! Ik licht je graag in het gesprek toe waarom dit een hardnekkige fabel is.

En wat ik niet mag vergeten te zeggen, is dat jouw huid niet zongebruind mag zijn als je een laserbehandeling ondergaat. Dit zorgt ervoor dat na een laserbehandeling makkelijker pigmentvlekken kunnen ontstaan. Overleg altijd eventuele zonvakanties met mij zodat we veilig maar ook efficiënt kunnen blijven laser ontharen.

Laser ontharen met de Gentlemax Pro

Ontharen met de Gentlemax Pro laser is zeer effectief met een snel resultaat. In de haartjes bevindt zich pigment, dit wordt ook wel melanine genoemd. Tijdens de behandeling absorbeert het pigment in de haar de laserstraal. Dit zorgt ervoor dat de haarzakjes vernietigd worden. Door het koelingssysteem van de Gentlemax Pro is ook het ongemak minimaal! 

Laserontharing met de Gentlemax Pro laser is niet alleen effectiever, maar ook sneller en comfortabeler dan de traditionele onthaarmethoden. Of je nu wilt ontharen op je gezicht, benen, armen, bikinilijn of rug. Dit lasersysteem biedt uitstekende en zeer snelle resultaten!

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de haargroeicyclus, de dikte van het haar, de haarkleur, de hormonen en het lichaamsdeel hebben invloed op het aantal behandelingen. Over het algemeen heb je met de Gentlemax Pro minder behandelingen nodig dan bij andere laserapparaten.

Voor en na laserontharing

Voor de laserbehandeling
Na 6 laserbehandelingen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haargroeicyclus van de haar kent drie fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Voor het beste resultaat moet de haar in de groeifase behandeld worden. Het aantal behandelingen met de Gentlemax Pro laser verschilt per huidgebied. Hieronder geef ik je een paar voorbeelden.

Laserontharing van de bovenlip vindt elke 4-5 weken plaats en na gemiddeld 4 behandelingen heb je 80% minder haargroei!

Laserontharing van de bikini vindt elke 6 weken plaarts en na gemiddeld 6 behandelingen is de haargroei met minstens 85% verminderd.

Laserontharing van de benen vindt elke 12 weken plaats en na gemiddeld 5 behandelingen heb je al een heel mooie afname van maar liefst 80-85%.

Twee weken na de laserbehandeling vallen de haren uit. De haren die terug groeien zijn dunner, zorgen voor minder ingroei en scheerirritatie en groeien trager. Na elke behandeling groeit er minstens 20% minder haar!

Voor wie is laserontharing geschikt? 

Laserontharing met de Gentlemax Pro laser is geschikt voor mensen met een lichte tot donkere huid. Alle huidtypen, huidtype 1 t/m 6, kunnen behandeld worden met deze laser.

Met deze vorm van duurzame haarvermindering kunnen verschillende vormen van overbeharing worden behandeld, zoals hypertrichose en hirsutisme. Ook storende lichaamsbeharing kan behandeld worden. Denk hierbij aan haren op de rug, schouders, onderbenen of bikinilijn. Maar ik help ook mensen met genderdysforie. Binnen no time worden de baardharen, borstharen, haren op de buik of benen zichtbaar minder!

Bovendien biedt het een uitkomst bij klachten als ingegroeide baardharen (folliculitis barbae), haarnestcystes (sinus pilonidalis) of hidradenitis suppurativa.

Veilig en hygiënisch

Ontharen met lasertherapie is volkomen veilig. Een goed laserapparaat is van belang, maar ook de deskundigheid en de expertise van de huidtherapeut is doorslaggevend om veilig en effectief behandeld te worden. Kortom, de ideale manier voor laserontharen. 

De behandeling is vrijwel niet pijnlijk, wel kan de warmte van de laser wat branderig of prikkerig aanvoelen. Ik zou het gevoel omschrijven als elastiekjes die tegen je huid aan losgelaten worden. Het is doorgaans goed te verdragen. Mocht je toch angstig zijn of pijn hebben, dan ben ik er om je door de behandeling heen te begeleiden. 

De huidtherapeut is de specialist op het gebied van laserontharen. Zij is een HBO-opgeleide en BIG geregistreerde paramedische professional met een beschermde beroepstitel. Om de kwaliteit van laser ontharen te waarborgen en mijn expertise te verfijnen, volg ik regelmatig congressen en scholingen in het kader van licht- en lasertherapie. Laser ontharen zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van ingegroeide haartjes zodat je kunt genieten van een gladdere huid zonder scheerirritatie of ingegroeide haren.

Plan vandaag nog een gratis consult in voor laser ontharen in Amersfoort. De perfecte manier voor effectief ontharen met vele voordelen.

Resultaat van laser ontharen 

Met laserontharing is het mogelijk om haargroei te verminderen. Op de behandelde plaatsen worden de ongewenste haren tot 90% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. 

Als je gevoelig bent voor ongewenste haargroei blijf je hiermee geconfronteerd worden. Deze haren groeien voornamelijk door de androgene hormonen en eventuele erfelijke belasting.

Type behandelingPer behandeling
Bovenlip€ 60 (1x per maand behandelen)
Kin€ 65 (1x per maand behandelen)
Oksels€ 85 (1x per 6 weken behandelen)
Bikini€ 100 (1x per 6 weken behandelen)
Benen€ 350 (1x per 12 weken behandelen)
Rug€ 250 (1x per 2 maanden behandelen)

Wordt laserontharing vergoed?

Je kunt met of zonder een verwijsbrief bij de huidtherapeut terecht voor laser ontharen van het gezicht en/of lichaam. De behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket.

Informeer hiervoor bij je verzekeraar. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Ervaringen

“Heel fijn bij Daniëlle. Een intakegesprek met allerlei mogelijkheden binnen budget. Danielle neemt de tijd voor je en geeft ruimte om vragen te stellen. Blij dat ik via de huisarts bij haar terecht kon binnen een korte tijd.” – Judith

9.8/10

Plan jouw gratis intakegesprek

Tijdens ons intakegesprek luister ik naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Tijdens het huidonderzoek kijk ik zorgvuldig naar je huid en stel ik een huidtherapeutische diagnose.

Met al de verkregen informatie stel ik een op maat gemaakt behandelplan op die is afgestemd op jouw wensen en huidprobleem. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

 • Stel al jouw vragen
 • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
 • Persoonlijk behandelplan
 • Gediplomeerde en kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut
 • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Behandelingen » Laserontharen
Call Now Button