Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Laserontharing op de kin bij een vrouw

Laser ontharen

Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem en zorgt voor veel onzekerheid. Je hebt misschien alles al geprobeerd om de haargroei tegen te gaan: zelf epileren, de haren laten harsen of waxen of het gebruik van ontharingcrèmes. Niks is effectief genoeg.

Door middel van laser ontharen is het bij Huidtherapie Eemland direct mogelijk om deze ongewenste haargroei, en daarbij hopelijk ook de onzekerheid, duurzaam te verminderen.

Laserontharing: v.a. €55

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing berust op ‘selectieve fotothermolyse’. Dit houdt in dat het licht wordt omgezet in warmte. Het laserlicht dat wordt uitgezonden wordt door het pigment in de haar omgezet in warmte. Deze warmte wordt naar de stamcellen van de te verwijderen haarzakjes geleid en worden op deze manier vernietigd. Eén laserbundel kan meerdere haarzakjes tegelijk vernietigen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken beschadigt de huid niet door de laser.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haargroeicyclus van de haar kent drie fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Voor het beste resultaat moet de haar in de groeifase behandeld worden. Gemiddeld genomen zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig met een tussenpoze van 5 tot 8 weken. Na elke behandeling vallen de haren uit en komen er minder haren terug. De haren die terugkomen worden dunner en lichter.

Laserontharen is een effectieve behandelmethode om de haargroei te verminderen tot 95%.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Een laserontharingsbehandeling is geschikt voor mensen met een lichte tot zeer donkere huid. We zetten laserontharing in bij mensen met donkere, dikke haren. Bij rode, witte, en lichtblonde haren maken wij gebruik van elektrische ontharing omdat er in deze haartypes niet genoeg pigment zit. Ook fijne, maar toch storende haren kunnen op deze manier behandeld worden.

Met deze vorm van duurzame haarvermindering kunnen verschillende vormen van overbeharing worden behandeld, zoals hypertrichose en hirsutisme. Ook storende lichaamsbeharing kan behandeld worden. Denk hierbij aan haren op de rug, schouders, onderbenen of bikinilijn.

Bovendien biedt het een uitkomst bij klachten als ingegroeide baardharen (folliculitis barbae ), haarnestcystes (sinus pilonidalis) of hidradenitis suppurativa.

Laserontharen wordt ook ingezet als effectieve behandeling bij het ontharen in een transitietraject; de transitie van man naar vrouw of vrouw naar man.

Veilig en hygiënisch

Laserontharen met licht- en lasertherapie is volkomen veilig. Een goed laserapparaat is van belang, maar ook de deskundigheid en de expertise van onze huidtherapeuten is doorslaggevend om veilig en effectief behandeld te worden.

De behandeling doet geen pijn, wel kan de warmte van de laser wat branderig of prikkerig aanvoelen. We zouden het gevoel omschrijven als kleine elastiekjes die tegen je huid aan losgelaten worden. Het is doorgaans goed te verdragen. Mocht je toch angstig zijn of veel pijn hebben dan zijn wij er om je door de behandeling heen te begeleiden.

De huidtherapeut is de specialist op het gebied van laserontharen. Zij is een hbo-opgeleide en BIG geregistreerde paramedische professional met een beschermde beroepstitel. Om de kwaliteit van laser ontharen te waarborgen en onze expertise te verfijnen, volgen wij regelmatig congressen en scholingen in het kader van licht- en lasertherapie.

Resultaat van laser ontharen

Met laserontharing is het mogelijk om haargroei te verminderen. Op de behandelde plaatsen worden de ongewenste haren tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.

Indien deze overgebleven haren als storend ervaren worden, kunnen deze behandeld worden met elektrische epilatie. Als je gevoelig bent voor ongewenste haargroei blijf je hiermee geconfronteerd worden. Dit komt onder andere door de hormonen. De haren zullen nooit 100% verdwijnen. Wel zie je snel een mooi resultaat waar je lang plezier van hebt!

Voor en na de behandeling

Wordt laserontharing vergoed?

Je kunt met of zonder een verwijsbrief bij de huidtherapeut terecht voor laser ontharen van het gezicht en/of lichaam. De behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Informeer hiervoor bij je verzekeraar. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

“Heel fijn bij Daniëlle. Een vrijblijvende intake met allerlei mogelijkheden binnen budget. Danielle neemt de tijd voor je en geeft ruimte om vragen te stellen. Blij dat ik via de huisarts bij haar terecht kon binnen een korte tijd.”

Judith
Overbeharing in het gelaat en hals

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek, wat ongeveer 30 minuten duurt, luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen in onze praktijk!

Gerelateerde onderwerpen

Home » Behandelingen » Laserontharing
Call Now Button