Gratis intake

Laser ontharen

Klantbeoordeling 9.8

Vergoeding door verzekeraars mogelijk

Aangesloten bij NVH en BIG register

Laser ontharen

Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem en zorgt voor veel onzekerheid. Je hebt misschien alles al geprobeerd om de haargroei tegen te gaan: zelf epileren, de haren laten harsen of waxen of het gebruik van ontharingscrèmes. Niks is effectief genoeg. Door middel van laser ontharen is het bij Huidtherapie Eemland direct mogelijk om deze ongewenste haargroei, en daarbij hopelijk ook de onzekerheid, duurzaam te verminderen.

Door middel van laser ontharen is het bij Huidtherapie Eemland direct mogelijk om deze ongewenste haargroei, en daarbij hopelijk ook de onzekerheid, duurzaam te verminderen.

Voor en na de laser behandeling

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing berust op ‘selectieve fotothermolyse’. Dit houdt in dat het licht wordt omgezet in warmte. Het laserlicht dat wordt uitgezonden wordt door het pigment in de haar omgezet in warmte. Deze warmte wordt naar de stamcellen van de te verwijderen haarzakjes geleid en worden op deze manier vernietigd. Eén laserbundel kan meerdere haarzakjes tegelijk vernietigen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, beschadigt de huid niet door de laser.

Laser ontharen met de Gentlemax Pro

Ontharen met de Gentlemax Pro is zeer effectief. In de haartjes bevindt zich pigment, dit wordt ook wel melanine genoemd. Tijdens de behandeling absorbeert het pigment in de follikels de laserstraal. Dit zorgt ervoor dat de haarzakjes vernietigd worden. Door het koelingssysteem van de Gentlemax Pro is ook het ongemak minimaal! 

Laserontharing met de Gentlemax Pro is niet alleen effectiever, maar ook sneller en comfortabeler dan traditionele methoden. Of je nu wilt ontharen op je gezicht, benen, armen, bikinilijn of rug. Dit systeem biedt uitstekende resultaten. 

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de haargroeicyclus, de dikte van het haar, de haarkleur, de hormonen en het lichaamsdeel hebben invloed op het aantal behandelingen. Over het algemeen heeft u met de Gentlemax Pro minder behandelingen nodig dan bij andere laserapparaten. Gemiddeld bent u binnen 6-10 behandelingen permanent van het haar af. 

Waarom kiezen voor de Gentlemax Pro? 

  • Veilig en snel ontharen voor alle huiden, ook de donkere huid
  • Duurzame vermindering van de ongewenste haren tot wel 90%
  • Zeer effectieve en moderne technologie
  • Vrijwel pijnloos ontharen door innovatieve Dynamic Cooling Device 
  • Krachtige laser dus kortere behandelduur
Voor behandeling
Na behandeling

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haargroeicyclus van de haar kent drie fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Voor het beste resultaat moet de haar in de groeifase behandeld worden. Gemiddeld genomen zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 12 weken. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. Na elke behandeling vallen de haren uit en komen er minder haren terug. De haren die terugkomen worden dunner en lichter. Laser ontharen is een effectieve behandelmethode om de haargroei te verminderen tot 90%.

Voor wie is laserontharing geschikt? 

Een laserontharingsbehandeling is geschikt voor mensen met een lichte tot zeer donkere huid. We zetten laserontharing in bij mensen met donkere, dikke haren. Bij rode, witte, en lichtblonde haren maken wij gebruik van elektrische ontharing omdat er in deze haartypes niet genoeg pigment zit. Op deze manier kunnen toch storende haren behandeld worden. 

Met deze vorm van duurzame haarvermindering kunnen verschillende vormen van overbeharing worden behandeld, zoals hypertrichose en hirsutisme. Ook storende lichaamsbeharing kan behandeld worden. Denk hierbij aan haren op de rug, schouders, onderbenen of bikinilijn. 

Bovendien biedt het een uitkomst bij klachten als ingegroeide baardharen (folliculitis barbae), haarnestcystes (sinus pilonidalis) of hidradenitis suppurativa. Laser ontharen wordt ook ingezet als effectieve behandeling bij genderdyforie.

Veilig en hygiënisch

Ontharen met lasertherapie is volkomen veilig. Een goed laserapparaat is van belang, maar ook de deskundigheid en de expertise van onze huidtherapeuten is doorslaggevend om veilig en effectief behandeld te worden. Kortom, de ideale manier voor definitief ontharen. 

De behandeling is vrijwel niet pijnlijk, wel kan de warmte van de laser wat branderig of prikkerig aanvoelen. We zouden het gevoel omschrijven als elastiekjes die tegen je huid aan losgelaten worden. Het is doorgaans goed te verdragen. Mocht je toch angstig zijn of pijn hebben, dan zijn wij er om je door de behandeling heen te begeleiden. 

De huidtherapeut is de specialist op het gebied van laser ontharen. Zij is een HBO-opgeleide en BIG geregistreerde paramedische professional met een beschermde beroepstitel. Om de kwaliteit van laser ontharen te waarborgen en onze expertise te verfijnen, volgen wij regelmatig congressen en scholingen in het kader van licht- en lasertherapie. Laser ontharen zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van ingegroeide haartjes zodat je kunt genieten van een haarvrije huid. Je bent makkelijk en snel van je haargroei af. 

Permanent ontharen wordt steeds populairder. Je bent voor eens en voor altijd af van ingegroeide haren, overmatige haargroei en je bent verzekerd van een gladde huid. Plan vandaag nog een consult in voor laser ontharen. De perfecte manier voor effectief ontharen met vele voordelen. Veel mensen vragen zich af, is de behandeling pijnlijk? Nee, dit is niet het geval. De lasers bevatten krachtige koelsystemen voor het te behandelen gebied, hier zul je geen last van ervaren.

Resultaat van laser ontharen 

Met laserontharing is het mogelijk om haargroei te verminderen. Op de behandelde plaatsen worden de ongewenste haren tot 90% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. 

Indien deze overgebleven haren als storend ervaren worden, kunnen deze behandeld worden met elektrische epilatie. Als je gevoelig bent voor ongewenste haargroei blijf je hiermee geconfronteerd worden. Dit komt onder andere door de hormonen. De haren zullen nooit 100% verdwijnen. Wel zie je snel een mooi resultaat waar je lang plezier van hebt! 

Haartjes op een effectieve manier definitief vernietigen, is een veel voorkomende behandeling voor zowel vrouwen als mannen. Wij gebruiken de nieuwste lasers met als resultaat dat je snel van overbeharing af bent. Het wordt door velen gezien als de beste methode voor permanente ontharing.

Type behandelingPer behandeling
Bovenlip€ 60
Kin€ 65
Bakkebaarden€ 75
Oksels€ 85
Bikini€ 100

Wordt laserontharing vergoed?

Je kunt met of zonder een verwijsbrief bij de huidtherapeut terecht voor laser ontharen van het gezicht en/of lichaam. De behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket.

Informeer hiervoor bij je verzekeraar. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Ervaringen

“Heel fijn bij Daniëlle. Een intakegesprek met allerlei mogelijkheden binnen budget. Danielle neemt de tijd voor je en geeft ruimte om vragen te stellen. Blij dat ik via de huisarts bij haar terecht kon binnen een korte tijd.” – Judith

9.8/10

Plan jouw gratis intakegesprek

Je kunt bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek luisteren we naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Daarna volgt een huidonderzoek en krijg je jouw behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

  • Stel al jouw vragen
  • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
  • Persoonlijk behandelplan
  • Gediplomeerde huidtherapeuten
  • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Behandelingen » Laserontharing
Call Now Button