Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak

Vathorst
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Laserontharing

Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam is voor veel mensen een groot probleem. Het zelf epileren, laten harsen of waxen of het gebruik van ontharingcrèmes worden ingezet om de haargroei tegen te gaan, maar zijn vaak niet effectief genoeg. Door middel van laserontharing is het bij Huidtherapie Eemland direct mogelijk om deze ongewenste haargroei duurzaam te verminderen.

Ongewenste haargroei. Wat kunnen wij voor je doen?

Laserontharen is een effectieve behandelmethode om de haargroei te verminderen tot 95%. Voor veel mensen is ongewenste haargroei een probleem en kan leiden tot schaamte. In de praktijk zien we veel vrouwen en mannen die er alles aan doen om de haargroei te verminderen en/of te verbergen. Ze hebben veelal van alles geprobeerd zonder bevredigend en blijvend resultaat. Maar we zien ook steeds meer mannen die van ongewenste haren af willen.

Benieuwd naar onze laserbehandeling voor het verwijderen van ongewenste haargroei? Maak direct een afspraak voor een gratis consult.

De werking van de laserontharingsbehandeling

Laserontharing berust op ‘selectieve fotothermolyse’; dit houdt in dat het licht wordt omgezet in warmte. Het laserlicht dat wordt uitgezonden, wordt door het pigment in de haar omgezet in warmte. Deze warmte wordt naar de stamcellen van de te verwijderen haarzakjes geleid en worden op deze manier vernietigd. Eén laserbundel kan meerdere haarzakjes tegelijk vernietigen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, beschadigt de huid niet door de laser.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haargroeicyclus van de haar kent drie fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Voor het beste resultaat moet de haar in de groeifase behandeld worden. Gemiddeld genomen zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig met een tussenpoze van 5 tot 8 weken. Na elke behandeling vallen de haren uit en komen er minder haren terug. Ook worden de haren dunner en lichter.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Een laserontharingsbehandeling is geschikt voor vrouwen en mannen met een lichte tot een zeer donkere huidtype. Met deze vorm van duurzame haarvermindering kunnen verschillende vormen van overbeharing worden behandeld, zoals hypertrichose en hirsutisme. Maar ook storende lichaamsbeharing kan behandeld worden. Denk hierbij aan haren op de rug, schouders, onderbenen of bikinilijn. 
Bovendien biedt het een uitkomst bij klachten als folliculitis barbae (ingegroeide baardharen), sinus pilonidalis of hidradenitis suppurativa. Laserontharen wordt ook ingezet als effectieve behandeling bij het ontharen in een transitietraject; de transitie van man naar vrouw of vrouw naar man. In het algemeen kan gezegd worden dat laserontharing geschikt is voor alle lichaamsbeharing en vormen van overbeharing, mits de haren gepigmenteerd zijn.

Veilig en hygiënisch

Laserontharen met licht- en lasertherapie is volkomen veilig. Een goed laserapparaat is van belang, maar ook de deskundigheid en de expertise van onze huidtherapeuten is doorslaggevend om veilig en effectief behandeld te worden.

De huidtherapeut is de specialist op het gebied van laserontharen. Zij is een HBO opgeleide en BIG geregistreerde paramedische professional met een beschermde beroepstitel. Om de kwaliteit van laserontharing te waarborgen en onze expertise te verfijnen, volgen wij regelmatig congressen en scholingen in het kader van licht- en lasertherapie.

Resultaat

Met laserontharing is het nu mogelijk om haargroei te verminderen. Op de behandelde plaatsen worden de ongewenste haren tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Indien deze overgebleven haren als storend ervaren worden, kunnen deze behandeld worden met elektrische epilatie. Als je gevoelig bent voor ongewenste haargroei blijf je hiermee geconfronteerd worden. Dit komt onder andere door de hormonen. De haren zullen nooit 100% verdwijnen. Maar wel zie je snel een mooi resultaat waar je lang plezier van hebt!

Vergoeding

Je kunt met of zonder een verwijsbrief bij de huidtherapeut terecht voor laserontharing van het gezicht en/of lichaam. De behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Informeer hiervoor bij je verzekeraar. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Waarom onthaarlaser behandelingen bij Huidtherapie Eemland?

Bij ons worden de laserbehandelingen alleen uitgevoerd door ervaren HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Zij zijn speciaal opgeleid en getraind om deze behandelingen uit te voeren. Bovendien hebben we aanvullend post HBO opleidingen gevolgd om de behandelingen nog beter en effectiever uit te voeren.

Plan jouw gratis huidtherapeutisch consult

Meer informatie over de behandeling of wil je een afspraak inplannen? Dit kun je doen door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is. Bij ons werken alleen HBO en BIG geregistreerde huidtherapeuten en we zijn aangesloten bij de NVH en gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeringen.

Gerelateerde onderwerpen

Voor en na de behandeling

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring