Online afspraak maken

Litteken behandeling

Eerste consult is gratis en vrijblijvend

Vergoeding door verzekeraars mogelijk

Aangesloten bij NVH en BIG register

Litteken behandeling

Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen door bindweefselvezels. Dit nieuwe weefsel zorgt ervoor dat de wond vanuit de diepte kan sluiten. Omdat een litteken sterker is dan onze eigen huid, blijft het altijd voelbaar en (opvallend) zichtbaar.

Bij Huidtherapie Eemland kunnen we je helpen je litteken soepeler, minder pijnlijk en/of minder zichtbaar te maken.

Voor en na de litteken behandeling

Wanneer een littekenbehandeling mogelijk is

Een litteken kan behandeld worden als het voor bewegingsbeperkingen of pijnklachten zorgt, maar ook als je het litteken niet mooi vindt. Onderhuids littekenweefsel wat dit soort klachten geeft heeft in het wondgenezingsproces te veel of te weinig bindweefselvezels aangemaakt. Dit komt bijvoorbeeld door een slechte doorbloeding, een ontsteking of te veel spanning op de omringende huid.

De oorzaak van de wond speelt ook een grote rol in het wel of niet ontwikkelen van een pijnlijk, trekkerig of ‘lelijk’ litteken. Een snee van een operatie geneest bijvoorbeeld over het algemeen mooier en sneller dan een brandwond.

Littekentherapie wordt ingezet om de verkleuring en verkleving van de huid, en eventueel jeuk en pijn, te verminderen en de structuur en textuur van de huid te verbeteren

Behandelmethodes

Bij Huidtherapie Eemland maken we gebruik van meerdere behandelmethoden om littekens effectief te verbeteren en te verfraaien. Tijdens een intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar de meest geschikte behandeling. Dit wordt vastgelegd in een persoonlijk behandelplan.

Wij maken gebruik van de onderstaande behandelmethodes (een combinatie van verschillende methodes is ook mogelijk):

SkinPen behandeling

Bij deze behandeling wordt een vibrerende pen met minuscule steriele naaldjes gebruikt waarmee kleine verticale kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Hierbij komen groeifactoren en helende factoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Na een aantal behandelingen is het litteken zachter, soepeler en minder opvallend.

Meer over microneedling »

Litteken massage

Met verschillende massagegrepen wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en het litteken soepeler gemaakt. Ook kunnen verklevingen met de onderste (huid)laag worden verminderd of zelfs worden opgeheven.

Siliconentherapie

Door een aantal weken of maanden siliconenpleisters of -gel op het litteken te doen, wordt het litteken vlakker, minder gevoelig, soepeler en minder zichtbaar.

Resultaat na de behandelingen

Tegenwoordig kunnen we littekens heel mooi verbeteren en verfraaien, maar een litteken is en blijft een permanente beschadiging van de huid en zal dus nooit helemaal verdwijnen. Wel kan over het algemeen gezegd worden dat het litteken egaler en minder zichtbaar is. Bovendien voelt het litteken en de omringende huid soepeler aan. Als er sprake is van een bewegingsbeperking door een litteken dan kan dit grotendeels opgeheven worden.

Vergoeding van de behandelingen

De behandeling van littekens wordt in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag je verzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Soms is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Dit kun je checken bij je zorgverzekeraar. Bij ons werken alleen hbo-opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. We zijn lid van de NVH en gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeringen.

Ervaringen

“Heel fijn bij Daniëlle. Een vrijblijvende intake met allerlei mogelijkheden binnen budget. Danielle neemt de tijd voor je en geeft ruimte om vragen te stellen. Blij dat ik via de huisarts bij haar terecht kon binnen een korte tijd.” – Judith

9.8/10

Plan jouw intakegesprek

Je kunt bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek luisteren we naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Daarna volgt een huidonderzoek en krijg je jouw behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

  • Stel al jouw vragen
  • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
  • Persoonlijk behandelplan
  • Gediplomeerde huidtherapeuten
  • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Behandelingen » Litteken behandeling
Call Now Button