Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraakHuidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30

Vathorst
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraak
033 2037030 of mail: klik hier

Litteken behandeling

Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid in een diepere huidlaag. De huid wordt dan vervangen door bindweefselvezels. Dit nieuwe weefsel zorgt ervoor dat de wond vanuit de diepte kan sluiten. Omdat een litteken sterker is dan onze eigen huid, blijft het altijd voelbaar en (opvallend) zichtbaar.

Wanneer is behandeling mogelijk?

Een litteken kan behandeld worden als het voor pijnklachten of bewegingsbeperkingen zorgt, maar ook als je het litteken niet mooi vindt. Onderhuids littekenweefsel dat dit soort klachten geeft, heeft in het wondgenezingsproces te veel of te weinig bindweefselvezels aangemaakt. Dit komt bijvoorbeeld door een slechte doorbloeding, een ontsteking of te veel spanning op de omringende huid. De oorzaak van de wond speelt ook een grote rol in het wel of niet ontwikkelen van een pijnlijk , trekkerig of lelijk litteken. Een snee van een operatie geneest over het algemeen mooier en sneller dan een brandwond.

Gelukkig worden er steeds meer behandelingen ontwikkeld om littekens te verbeteren en te verfraaien. Littekentherapie wordt ingezet om de verkleuring en verkleving van de huid, en eventueel jeuk en pijn, te verminderen en de structuur en textuur van de huid te verbeteren.

Behandeling

Bij Huidtherapie Eemland beschikken we over meerdere behandelmethoden om littekens effectief te verbeteren en te verfraaien. Tijdens een intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar de meest geschikte behandeling. Dit wordt vastgelegd in een persoonlijk behandelplan. Onderstaande behandelingen kunnen ook met elkaar gecombineerd worden.

 • SkinPen behandeling
  • Bij deze behandeling wordt een vibrerende pen met minuscule steriele naaldjes gebruikt waarmee kleine verticale kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Hierbij komen groeifactoren en helende factoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Na een aantal behandelingen is het litteken zachter, soepeler en minder opvallend. Lees hier meer over microneedling.
 • Littekenmassage
  • Met verschillende massagegrepen wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd  en het litteken soepeler gemaakt. Ook kunnen verklevingen met de onderste (huid)laag worden verminderd of zelfs worden opgeheven.
 • Siliconentherapie
  • Door een aantal weken of maanden siliconenpleisters of -gel op het litteken te doen, wordt het litteken vlakker, minder gevoelig, soepeler en minder zichtbaar.
 • Kinesiotape
  • Deze speciale tape wordt gebruikt op de huid rond het litteken en op het littekenweefsel om de huid te ‘liften’. Hierdoor verbetert de doorbloeding en wordt het litteken egaler van kleur.

Resultaat

Tegenwoordig kunnen we littekens heel mooi verbeteren en verfraaien, maar een litteken is en blijft een permanente beschadiging van de huid en zal dus nooit helemaal verdwijnen. Over het algemeen kan gezegd worden dat het litteken egaler en minder zichtbaar is. Bovendien voelt het litteken en de omringende huid soepeler aan. Als er sprake is van een bewegingsbeperking door een litteken dan kan dit grotendeels opgeheven worden.

Vergoeding

De behandeling van littekens wordt in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag je verzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Huidtherapeutisch consult

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We beantwoorden al jouw vragen en bespreken je wensen en verwachtingspatroon. Daarna stelt de behandelend huidtherapeut smaken met jou een persoonlijk behandelplan op. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. We zijn lid van de NVH en gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeringen.

Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.

Voor en na de behandeling

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring