Medische peeling
Klantbeoordeling 9.8
Meer dan 13 jaar ervaring
NVH lid en Kwaliteitsregister
Medische peeling
Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren kunnen we veel soorten huidaandoeningen behandelen.
Zo verminderen we bijvoorbeeld ontstekingen bij acne, lichten we pigment op, stimuleren we de de aanmaak van collageen en verfraaien we (acne) littekens.
Voor en na de behandeling
Medische peeling
Bij de medische behandeling met een peeling wordt de vloeistof op de huid aangebracht. Dit kan een prikkend, jeukend en soms branderig gevoel geven. De hoge zuurgraad zorgt voor een verweking van de dode huidcellen aan het huidoppervlak. Ook stimuleren we hiermee de aanmaak van nieuwe huidcellen waardoor de huid in een versneld tempo vernieuwt.
Het effect van de peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling. Een milde oppervlakkige peeling, zoals de Mesoshine Peel, geeft de huid een oppepper, verbetert de huidconditie en heeft een korte herstelperiode. Een diepe peeling, zoals de TCA, egaliseert en maakt de huid zichtbaar gladder maar heeft een langere herstelperiode.
Het veilig gebruiken van medische peelings
In tegenstelling tot de oppervlakkige peeling mag een middeldiepe of diepe peeling alleen uitgevoerd worden door huidtherapeuten of medisch specialisten. Wij weten precies welke stoffen veilig zijn voor welk huidtype. Daarnaast herkennen we de specifieke reacties op en in de huid. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en wensen en bepaalt de huidtherapeut welke peeling er ingezet kan worden. Dit leggen we vast in jouw persoonlijke behandelplan.
Medische peeling bij acne en acnelittekens
Om de ontstekingen bij acne te doven en verminderen wordt gekozen voor een peeling met salicylzuur of glycolzuur. Deze peelings hebben een ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid. De huid wordt zo ook verdund waardoor talg minder lang in de porie achterblijft en geen verstopping in de huid veroorzaakt. Een peeling verbetert ook de huidconditie, omdat de huid in een versneld tempo vernieuwt.
Medische peeling bij pigmentvlekken, melasma en ouderdomsvlekken
Om het pigment op te lichten en te verminderen wordt bij deze huidproblemen onder andere de lactic (melkzuur) peeling ingezet. Deze peeling onderdrukt de pigmentaanmaak, verdunt de huid en stimuleert de aanmaak van huidcellen en collageen waardoor de huid in een versneld tempo vernieuwt. Het resultaat is een zichtbaar egale huid.
Lees hier meer over pigmentvlekken »
Medische peeling voor huidverbetering bij fijne lijntjes, grove poriën en acnelittekens
De Rejuvenating Peel of TCA Peel kan worden ingezet om deze huidproblemen effectief aan te pakken. Ze maken de huid gladder maar ze verhelderen ook het pigment en hebben een krachtige werking op acne.
Lees hier meer over acnelittekens »
Voorbereiding en nazorg
Om de huid met een peeling te kunnen behandelen moet de huid thuis goed worden voorbereid met speciaal ontwikkelde producten zoals reiniging, serums en hydraterende crèmes. Hiermee wordt absoluut meer resultaat behaald dan wanneer de huid niet wordt voorbereid. We geven je hier graag advies over tijdens het intakegesprek.
We vergeten de nazorg van de huid na een peeling ook zeker niet. Het natuurlijke huidherstel kan thuis worden ondersteund waardoor de huid sterker wordt en de volgende peeling kan ondergaan. Ook de bescherming van de huid met een SPF 30 is erg belangrijk.
Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door de huidtherapeut voorgeschreven producten om een mooier en beter resultaat te behalen en eventuele complicaties zoals pigmentvlekken zoveel mogelijk te voorkomen.
Vergoeding
De behandeling wordt bij sommige huidproblemen geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens zijn wij gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeringen.
Bij Huidtherapie Eemland werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.
Reviews
“Al jaren lang heb ik last van bultjes en vlekken op mijn armen. Zo erg dat ik geen t-shirt meer wilde dragen. Ik voelde me erg onzeker hierover. Totdat ik bij Danielle terecht kwam. Bij de intake is alles duidelijk uitgelegd. Ik wilde al gelijk beginnen met de behandeling. Al na een aantal behandelingen was er resultaat te zien. Daarna overgegaan naar een Laserbehandeling, waar ik ook enorm tevreden over ben.
Ze neemt ruim de tijd voor je en rafelt het werk niet af. Ook als persoon is ze heel aardig. Tussendoor mailt ze wel eens hoe het gaat, superfijn! Ook kan je leuk met ze kletsen. Ik ben ze allebei ontzettend dankbaar!” – Duygu
9.8/10
Plan jouw gratis intakegesprek
Tijdens ons intakegesprek luister ik naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.
Tijdens het huidonderzoek kijk ik zorgvuldig naar je huid en stel ik een huidtherapeutische diagnose.
Met al de verkregen informatie stel ik een op maat gemaakt behandelplan op die is afgestemd op jouw wensen en huidprobleem. Zo weet je precies waar je aan toe bent!
- Stel al jouw vragen
- Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
- Persoonlijk behandelplan
- Door een gediplomeerde en kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut
- Geen verwijzing nodig
Gediplomeerde huidtherapeuten
Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.