Gratis intake
Melasma, ofwel zwangerschapsmasker in het gezicht

MeLine pigment behandeling

Klantbeoordeling 9.8

Meer dan 12 jaar ervaring

NVH lid en Kwaliteitsregister

Meline logo

MeLine pigment behandeling

Heb je last van pigmentvlekken? Bij deze pigment behandeling maken we gebruik van de Meline producten, in combinatie met fijne en effectieve behandelingen. De producten blijf je thuis ook gebruiken voor een nog beter resultaat. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes. De Meline pigment behandeling is zeer effectief en toont al snel een mooi resultaat in de vorm van minder donkere of zelfs helemaal verdwenen pigmentvlekken.

Voor en na de MeLine pigment behandeling behandeling

Wat is Meline?

De Meline pigmentbehandeling is de eerste en enige behandelmethode die gespecialiseerd is in de aanpak van alle soorten pigmentvlekken.

De behandeling is geschikt voor elk huidtype of pigmentsoort. De behandelingen zijn makkelijk in gebruik en geven snelle en effectieve resultaten welke zijn aangetoond in uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

De MeLine pigmentbehandeling focust zich op het verwijderen van oppervlakkige hyperpigmentatie en het afbreken van dieper gelegen pigment opeenhoping, ook wel hyperpigmentatie genoemd.

Voorafgaand aan de Meline behandeling

Voordat we jouw huid behandelen heb je een persoonlijk intakegesprek met de huidtherapeut. Hierin bespreken we jouw wensen en verwachtingspatroon en krijg je informatie over de behandeling, de werkwijze en het effect. Vervolgens verricht de huidtherapeut een zorgvuldig huidonderzoek om het type pigment en de huidconditie te bepalen. Zo weten we exact wat jouw huid nodig heeft om de pigmentvlekken te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Meline behandelingen en haar onderdelen

De MeLine pigmentbehandeling bestaat uit drie behandelingen in de praktijk en het gebruik van thuisproducten.

De behandelkuur duurt ongeveer vijf maanden. Elke 6 weken krijg je een behandeling. De thuisproducten ondersteunen het herstel na de behandeling, dragen bij aan het afschilfer proces van het pigment en het remmen het tyrosinase proces. Dit is het proces van pigmentaanmaak in de epidermis (de eerste huidlaag). Ook beschermen de MeLine producten de huid tegen uv-straling.

De behandeling verwijdert niet alleen het pigment, maar het werkt ook sterk huidverjongend.

Behandeling 1: Masker behandeling

De eerste behandeling is een maskerbehandeling. De huid wordt gereinigd met een milde reiniger. Vervolgens wordt de PREP aangebracht, dit duurt ongeveer drie minuten. Dan wordt het masker aangebracht, welke 15 minuten moet inwerken. Vervolgens wordt een tweede laag aangebracht. Ook deze zal 15 minuten inwerken. Hierna zullen de restanten met een milde reiniger verwijderd worden en wordt er een moisturizer en B.B. cream met zonbescherming aangebracht.

Behandeling 2: ID behandeling (Intra Dermaal behandeling)

De huid wordt gereinigd met een milde reiniger en gedesinfecteerd met een PREP. Vervolgens wordt een serum door middel van de SkinPen in de huid gesluisd. Hiermee bereiken we het dieper gelegen pigment. Ook heeft deze behandeling een sterk huidverjongend effect omdat de SkinPen de aanmaak van collageen stimuleert. Collageen geeft stevigere en gladdere huid waardoor rimpels en littekens minder zullen opvallen.

Behandeling 3: Masker behandeling

Dit is dezelfde behandeling als de eerste behandeling. Deze behandeling wordt gegeven om de laatste resten pigment in de huid te verwijderen. Mocht er nog dieper gelegen pigment in de huid aanwezig zijn, kunnen we in een vierde behandeling de ID behandeling herhalen.

Onderhoud en controle van de huid

Eén maand na de laatste behandeling kom je naar de praktijk voor een controle. We maken foto’s van het behaalde resultaat en bespreken het onderhoud van jouw huid. In de aankomende zes maanden geven we jouw huid rust. Dit is de onderhoudsfase. In deze fase mag je twee tot drie keer per week de MeLine 02 Night gebruiken, en één keer per week het MeLine 05 Home Mask.

Na de behandeling

Na de behandeling in de praktijk is de huid roze van kleur, kan licht gezwollen zijn en voelt strak aan. Ook komt er een schilferende huidreactie op gang. Dit begint vaak op dag 3 na de behandeling en kan tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren en daarna gaan afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en is blootstelling hieraan verboden.

Thuisproducten van Meline

Tijdens de eerste behandeling schaf je de onderstaande Meline producten aan. Deze gebruik je volgens een vooropgezet protocol. Gebruik deze producten minstens drie maanden. Hiermee ondersteun je de behandeling. Dit heeft een positieve invloed op jouw behandelresultaten.

1. MeLine 02 Day

De specifieke combinatie van ingrediënten zorgt ervoor dat het proces van aanmaak van pigment vernietigd wordt, waardoor pigment verminderd wordt. Ook wordt oppervlakkige hyperpigmentatie verminderd door de celdeling te versnellen.

2. MeLine 02 Night

De samenstelling zorgt voor een gezond proces van pigmentaanmaak, waardoor pigment effectief bestreden wordt.

3. MeLine 03 Moist

Een product dat de hydratatie van de huid herstelt, de textuur verbetert en de compactheid van de huid bevordert. Het product is op basis van puur hyaluronzuur. Hyaluronzuur heeft het vermogen om een grote hoeveelheid vochtmoleculen te binden, voedingsstoffen beter te transporteren en alle stofwisselingsprocessen te verbeteren.

4. MeLine 04 B.B. Cream + SPF

Een zonbeschermingscrème met kleur om oneffenheden te camoufleren. Het product combineert 3-in-1: huidverbetering, hydratatie en make-up.

5. Meline 05 Home Mask

Met dit verhelderende masker kun je jouw professionele behandeling thuis voortzetten. Door het gebruik van dit masker met actieve ingrediënten en antioxidanten kun je het resultaat veel langer behouden.

Resultaat van een pigment behandeling

Het resultaat van de MeLine verschilt per persoon. Je zult in ieder geval na de eerste behandeling vaak al een groot verschil zien; de pigmentvlekken zijn veel lichter van kleur.

Het resultaat hangt echt samen met het consequent gebruiken van de thuisproducten. Zonder thuisproducten kunnen we jouw huid niet behandelen.

Wees erop bedacht dat het pigment door meerdere factoren kunnen wordt uitgelokt. Denk hierbij aan uv-straling, hormonen en huidbeschadigingen. Hierdoor kan pigment opnieuw geactiveerd worden. Het gebruik van de thuisproducten en beschermen tegen uv-straling is dus zeker een must.

Ervaringen

“Ik ben nu drie keer geweest voor mijn acne huid en mijn acne is al zichtbaar minder. Danielle weet wat ze doet, is prettig in de omgang en altijd bereikbaar. Kortom, ik kan Danielle echt aanraden. Heb je problemen met je huid? Loop er niet langer mee rond. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen om naar de huidtherapeut, Danielle, te gaan.” – Ilona

9.8/10

Plan jouw gratis intakegesprek

Tijdens ons intakegesprek luister ik naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Tijdens het huidonderzoek kijk ik zorgvuldig naar je huid en stel ik een huidtherapeutische diagnose.

Met al de verkregen informatie stel ik een op maat gemaakt behandelplan op die is afgestemd op jouw wensen en huidprobleem. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

  • Stel al jouw vragen
  • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
  • Persoonlijk behandelplan
  • Gediplomeerde en kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut
  • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Behandelingen » MeLine pigment behandeling
Call Now Button