Gratis intake

Mesotherapie

Klantbeoordeling 9.8

Vergoeding door verzekeraars mogelijk

Aangesloten bij NVH en BIG register

Atrofisch litteken in het gezicht

Mesotherapie

Mesotherapie is de nieuwste behandeling in onze praktijk. Het is een vooruitstrevende behandeling om huidverbetering te realiseren. Bij mesotherapie wordt het regenererend vermogen van de huid combineert met actieve werkzame stoffen. Deze stoffen worden met medische microneedling in de diepere huidlagen gebracht, waar het doeltreffend zijn werk kan doen. Mesotherapie wordt ingezet bij (acne) littekens, fijne lijntjes, huidverslapping en pigmentvlekken. Met mesotherapie helpen we je graag op een veilige manier aan een mooie en gezonde huid! 

Voor en na de mesotherapie behandeling

De behandeling bij mesotherapie

Met de SkinPen worden er minuscule openingen in de huid maakt. Deze prikkeling zorgt ervoor dat de huid een gecontroleerd wondhelingsproces start in de diepere huidlagen. Dit proces zorgt voor een verhoogde aanmaak van collageen en elastine. Het resultaat van mesotherapie berust dus grotendeels op het regenererende vermogen van de huid, maar door het gebruik van een tussenstof met actief werkzame ingrediënten, versterken we het effect. Welke ingrediënten we hiervoor gebruiken, is afhankelijk van jouw huid en hulpvraag. Wij stellen een cocktail samen van passende vitamines, antioxidanten, peptiden en andere stoffen. Zo kan er bijvoorbeeld hyaluronzuur en DMAE worden ingezet bij de verbetering van rimpels. Vitamine C en glutathione bij pigmentvlekken en acnelittekens en huidverslapping behandelen we met onder andere elastine. 

De mesotherapie behandeling is uniek door het gebruik van de SkinPen. Door deze microneedling lukt het de ingrediënten in de diepere huidlagen te krijgen. Hier kunnen de ingrediënten echt goed hun werk doen en het gewenste resultaat verwezenlijken. Denk aan een verhoogde aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Rimpels verminderen en littekens zijn minder zichtbaar. Ook kunnen we hiermee het tyrosinase proces remmen, dat overactief wordt bij mensen met hyperpigmentatie, waardoor de huid opheldert.  

Kan ik mesotherapie krijgen?

De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van specifieke ingrediënten. Er is daarom veel kennis over een breed spectrum ingrediënten. Dit maakt het mogelijk om mesotherapie toe te passen bij verschillende huidaandoeningen, waaronder: 

 • (Acne) littekens
 • Huidverbetering en -verjonging
 • Fijne lijntjes
 • Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
 • Vette (acne) huid en grove huidstructuur (poriën)
 • Huidverslapping 
 • Doffe huid
 • Striae/ striemen
 • Lokale vetreductie
 • Lokale verstrakking rond de ogen
 • Haargroei stimulatie

Voorbereiding op de behandeling met mesotherapie

Het is belangrijk dat de huid voorafgaand aan de behandeling niet gebruind is door de zon, zonnebank of een tanning lotion. Als je actieve werkstoffen zoals retinol, exfolianten met AHA zuren of salicylzuur in je huidverzorgingsroutine gebruikt, adviseren we daar drie dagen van tevoren mee te stoppen. Kom met een gereinigde huid, zonder foundation, naar de praktijk voor je mesotherapie behandeling.

Resultaat en ervaringen met mesotherapie

Afhankelijk van de indicatie, de intensiteit van de behandeling en de huidconditie, zal de huid er na de behandeling wat roder uitzien en kan warm, prikkelend en/of strak aanvoelen. Deze symptomen nemen binnen 24 uur af. Ook kan de huid lichtjes gaan schilferen. Dit komt allemaal omdat je huid kort moet herstellen van de behandeling. Meestal zijn er vier tot zes behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Na elke behandeling zal er meer resultaat zichtbaar zijn. 

Wordt mesotherapie vergoed?

Als mesotherapie wordt ingezet bij de behandeling van (acné) littekens in het gezicht, wordt dit in sommige gevallen gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van je aanvullend pakket. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Ervaringen

“Heel fijn bij Daniëlle. Een intakegesprek met allerlei mogelijkheden binnen budget. Danielle neemt de tijd voor je en geeft ruimte om vragen te stellen. Blij dat ik via de huisarts bij haar terecht kon binnen een korte tijd.” – Judith

9.8/10

Plan jouw gratis intakegesprek

Je kunt bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek luisteren we naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Daarna volgt een huidonderzoek en krijg je jouw behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

 • Stel al jouw vragen
 • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
 • Persoonlijk behandelplan
 • Gediplomeerde huidtherapeuten
 • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Behandelingen » Mesotherapie
Call Now Button