Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00



Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak

Vathorst
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Peeling

Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren kunnen we veel soorten huidaandoeningen behandelen, bijvoorbeeld het verminderen van ontstekingen bij acne, oplichten van pigment, stimulatie van de aanmaak van collageen en het verfraaien van (acne)littekens.

Behandeling

Bij de medische behandeling met een peeling wordt de vloeistof op de huid aangebracht. Dit kan een prikkend, jeukend en soms brandend gevoel geven. De hoge zuurgraad zorgt voor een verweking van de dode huidcellen aan het huidoppervlak. Ook stimuleren we hiermee de aanmaak van huidcellen waardoor de huid in een versneld tempo vernieuwt. Het effect van de peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling. Een milde oppervlakkige peeling, zoals de Pumpkin, geeft de huid een oppepper, verbetert de huidconditie en heeft een korte herstelperiode. Een diepe peeling, zoals de TCA, egaliseert en maakt de huid zichtbaar gladder, maar heeft een langere herstelperiode.

Veilig gebruik

In tegenstelling tot de oppervlakkige peeling mag een middeldiepe of diepe peeling alleen uitgevoerd worden door huidtherapeuten of medisch specialisten. Wij weten exact welke stoffen veilig zijn voor je huidtype. Daarnaast herkennen we de specifieke reacties op en in de huid. Tijdens het intakegesprek worden je klachten en wensen besproken en wordt door de huidtherapeut bepaald welke peeling ingezet kan worden. Dit wordt vastgelegd in je persoonlijke behandelplan.

Peeling bij acne en acnelittekens

Om de ontstekingen bij acne uit te doven en te verminderen, wordt gekozen voor een peeling met salicylzuur of glycolzuur. Deze peelings hebben een ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid. De huid wordt zo ook verdund waardoor talg minder lang in de porie achterblijft en geen verstopping in de huid veroorzaakt. Een peeling verbetert ook de huidconditie, omdat de huid in een versneld tempo vernieuwt. Meer informatie over acne.

Peeling bij pigmentvlekken, melasma en ouderdomsvlekken

Om het pigment op te lichten en te verminderen wordt bij deze huidproblemen de lactic (melkzuur) peeling ingezet. Deze peeling onderdrukt de pigmentaanmaak, verdunt de huid en stimuleert de aanmaak van huidcellen en collageen waardoor de huid in een versneld tempo vernieuwt. Het resultaat is een zichtbaar egale huid. Meer informatie over pigmentvlekken.

Peeling voor huidverbetering bij fijne lijntjes, grove poriën en acnelittekens

De Jessner peeling of TCA peeling kan worden ingezet om deze huidproblemen effectief aan te pakken. Ze hebben het vermogen om de huid gladder te maken, maar ze verhelderen ook het pigment en hebben een krachtige werking op acne. Meer informatie over acnelittekens.

Voorbereiding en nazorg

Om de huid met een van deze peelings te kunnen behandelen, moet de huid thuis goed worden voorbereid met speciaal ontwikkelde producten zoals reiniging, serums en hydraterende crèmes. Hiermee wordt absoluut meer resultaat behaald dan wanneer de huid niet wordt voorbereid.

We vergeten de nazorg van de huid na een peeling ook zeker niet. Het natuurlijke huidherstel kan thuis worden ondersteund waardoor de huid sterker wordt en de volgende peeling kan ondergaan. Ook de bescherming van de huid met een SPF 30 is erg belangrijk. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door de huidtherapeut voorgeschreven producten om een mooier en beter resultaat te behalen en eventuele complicaties zoals pigmentvlekken zoveel mogelijk te voorkomen.

Vergoeding

De behandeling wordt bij sommige huidproblemen geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens zijn wij gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeringen.

Plan een gratis huidtherapeutisch consult

Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

We ontmoeten je graag!

Gerelateerde onderwerpen

Voor en na de behandeling

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring