Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak

Vathorst
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Vaatlaser behandeling

Couperose, gesprongen vaatjes of verwijde haarvaatjes. Dit zijn verschillende termen die gebruikt worden als we spreken over storende en ontsierende bloedvaatjes in het gelaat of op de benen. Het is een veelvoorkomende aandoening en trekt niet meer uit zichzelf weg. Met een behandeling van de vaatlaser kunnen we dit secuur en veilig behandelen wat direct resultaat levert!

Gesprongen vaatjes? Wat kunnen huidtherapeuten betekenen?

Couperose is een veelvoorkomende aandoening en is volkomen onschuldig. Maar dit betekent niet dat het niet cosmetisch storend kan zijn. Uit zichzelf trekken de rode vaatjes niet meer weg. De verwijde haarvaatjes spelen geen rol meer in de aanvoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen en daarom kunnen ze veilig verwijderd worden.

Benieuwd naar onze laserbehandeling voor het verwijderen van couperose? Maak direct een afspraak voor een gratis consult.

De juiste huidtherapeutische diagnose stellen

Het is belangrijk om eerst de juiste huidtherapeutische diagnose te stellen. Couperose gaat soms gepaard met klachten zoals branderig gevoel van de huid, kleine puistjes of rode bultjes, tintelingen en zwellingen. En branderige, rode en/ of droge ogen. Je spreekt dan niet van couperose maar van de huidaandoening rosacea. Ook dit kan goed behandeld worden door de huid te behandelen met de vaatlaser en huidverbeterende peelings.

Hoe werkt de vaatlaser?

De vaatlaser is een effectieve behandelmethode om couperose te verwijderen of te verminderen. Het straalt een bundel energie uit dat opgenomen wordt in de bloedvaten, maar niet in de omringende huid. De hemoglobine in de bloedbaan absorbeert de energie en wordt omgezet in warmte. Hierdoor worden de bloedvaatjes vernietigt en kan het door het lichaam opgeruimd worden.

Voor de behandeling

De vaatlaser werkt het beste op een lichte huid die niet gebruind is door de zon, zonnebank of zelfbruiner (spray tan of tanning lotion). De energie van de laser mag namelijk niet geabsorbeerd worden door het pigment in de oppervlakkige huid. Het advies is om tenminste vier weken voor de laserbehandeling zonlicht te vermijden en consequent een anti zonnebrandcrème met een SPF 30 of SPF50 te gebruiken.

Tijdens de behandeling

De huid wordt afgetekend met een wit huidpotlood. Je krijgt een speciale bril op om je ogen te beschermen. Daarna worden de rode vaatjes een voor een behandeld. Is het pijnlijk? Nee,het is niet pijnlijk. Mensen die de behandeling hebben ondergaan, ervaren een licht prikkelend en warm gevoel tijdens het behandelen.

Na de behandeling

De behandelde huid is na de behandeling wat roder en licht gezwollen dat snel weer verdwijnt. Soms kun je in de dagen na de behandeling de rode haarvaatjes duidelijker zien. Dit is een goed teken. Het laat zien dat de kleine vaten beschadigd zijn door de behandeling en zullen snel verdwijnen. Na de behandeling wordt je behandelde huid beschermd met een anti-zonnebrandcrème met een SPF 50. Indien gewenst kan, na de behandeling, je huid gecamoufleerd worden met Lycogel: Dan is er helemaal niet meer te zien dat je behandeld bent. Na de behandeling kun je direct je dagelijkse bezigheden hervatten!

Vermijd gedurende vier weken de zon en de zonnebank en breng consequent een anti-zonnebrandcreme met minstens factor 30 aan. Je kunt tot drie keer per dag een aloë vera gel aanbrengen op de behandelde huid. Dit verkoelt en herstelt de huid sneller.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een gering aantal kleine gesprongen haarvaatjes volstaat één behandeling. Bij een uitgebreider gebied of bij groter vaatnetwerk zijn vaak 1 tot 3 behandelingen nodig. De behandeling vindt om de vier tot vijf weken plaats. In de tussenliggende periode kan het lichaam de behandelde vaatjes opruimen.

Waarom een vaatlaser behandeling bij Huidtherapie Eemland?

Bij ons worden de laserbehandelingen alleen uitgevoerd door ervaren HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Zij zijn speciaal opgeleid en getraind om deze behandelingen uit te voeren.

Boek een gratis consult

Meer informatie over de behandeling of wil je een afspraak inplannen? Dit kun je doen door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar  [email protected] of via het contactformulier.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

We ontmoeten je graag!

Gerelateerde onderwerpen

Voor en na de behandeling

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring