Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

KTP vaatlaser en pigmentlaser behandeling in het gezicht

KTP laserbehandeling

Met een KTP-laser behandelen we aandoeningen als couperose, pigmentvlekjes en huidwratjes. Deze worden vaak als ontsierend ervaren en trekken helaas niet meer uit zichzelf weg.

We zien deze aandoeningen veel voorbijkomen. Je bent dus niet alleen! Gelukkig kunnen we de aandoeningen vaak effectief behandelen.

Met een KTP-laser behandeling, waarbij de energie van de laser wordt omgezet in warmte, kunnen we vaatjes, pigmentvlekjes en huidwratjes secuur en veilig behandelen. Mooi meegenomen: je hebt direct resultaat van de behandeling!

KTP laser behandeling: v.a. €85

Hoe werkt de KTP-laser?

De KTP-laser is een effectieve behandelmethode om couperose (roodheid), pigment en huidbultjes te verwijderen of te verminderen. De laser straalt lichtbundels uit. Dit wordt omgezet in energie en wordt opgenomen in de bloedvaten en het pigment. De omringende huid wordt hierbij met rust gelaten. Het eiwit in de rode bloedcellen (hemoglobine) absorbeert de energie en zet het om in warmte. Dit vernietigt de bloedvaatjes welke door het lichaam worden opgeruimd.

Bij een pigmentvlekje zorgt de laser voor een donkere verkleuring, waarna het na een paar dagen afschilfert. Een wratje verschrompelt volledig door de behandeling.

Welke huidaandoeningen kunnen worden behandeld met de KTP-laser?

We zetten de KTP-laser in voor diverse huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen zijn allemaal niet kwaadaardig maar kunnen wel als cosmetisch storend worden ervaren. Een voorbeeld hiervan is couperose, een cluster van rode (of blauwe) bloedvaatjes die vooral in het gezicht en de benen voorkomt. Couperose kan geen kwaad, maar kan wel als ontsierend worden ervaren. Uit zichzelf trekken deze rode vaatjes helaas niet meer weg. De verwijde haarvaatjes spelen geen rol meer in de aanvoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen. Daarom kunnen de vaatjes veilig verwijderd worden met behulp van bijvoorbeeld de KTP-laser.

Ook behandelen we pigmentvlekjes met de KTP-laser. Deze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Elke zomer komen er meer vlekjes bij en de bestaande pigmentvlekken kunnen donkerder kleuren. In dit laatste geval wordt het moeilijker om het pigment goed te kunnen behandelen. Dus wacht niet te lang!

Huidwratjes zoals steelwratjes en voetwratten kunnen ook behandeld worden door middel van de KTP-laser. En dat zonder littekenvorming.

Hoe verloopt de KTP-laserbehandeling? 

Voorafgaand aan de behandeling

De laser werkt het beste op een lichte huid die niet gebruind is door de zon, zonnebank of zelfbruiner (spray tan of tanning lotion). De energie van de laser mag namelijk niet geabsorbeerd worden door het pigment in de oppervlakkige huid. We adviseren je tenminste vier weken voor de laserbehandeling zonlicht te vermijden en consequent een zonnebrandcrème met een SPF 30 of SPF50 te gebruiken.

Tijdens de behandeling

We beginnen met het aftekenen van de huid met een wit huidpotlood. Je krijgt een speciale bril op om je ogen te beschermen tegen het licht van de laser. Daarna wordt de huidaandoening zorgvuldig behandeld. Bij meerdere vaatjes behandelen we ze één voor één. 

De behandeling doet geen pijn. Wel kan het soms wat gevoelig zijn. Mensen die de behandeling hebben ondergaan ervaren een licht prikkelend en warm gevoel tijdens het behandelen. De duur van de pulsen die gegeven worden zijn maar kort waardoor de gevoeligheid van behandeling goed te doen is. 

Na de behandeling

De behandelde huid is na de behandeling wat roder en licht gezwollen. Dit verdwijnt snel. Soms kun je in de dagen na de behandeling de rode haarvaatjes duidelijker zien. Dit is een goed teken, het laat namelijk zien dat de behandeling de kleine vaten heeft beschadigd welke snel zullen verdwijnen. Na de behandeling wordt de behandelde huid beschermd met een zonnebrandcrème met een SPF 50. Indien gewenst kunnen we je huid camoufleren met Lycogel. Van de behandeling is dan niets meer terug te zien. Na de behandeling kun je direct je dagelijkse bezigheden hervatten!

Vermijd gedurende vier weken de zon en de zonnebank en breng consequent een zonnebrandcrème met minstens factor 30 aan. Je kunt tot drie keer per dag een aloë vera gel aanbrengen op de behandelde huid. Dit verkoelt en herstelt de huid sneller.

Voor en na de behandeling

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een aantal kleine gesprongen haarvaatjes of volstaat één behandeling. Bij een uitgebreider gebied of bij groter vaatnetwerk zijn vaak één tot drie behandelingen nodig. De behandeling vindt om de vier tot vijf weken plaats. In de tussenliggende periode kan het lichaam de behandelde vaatjes opruimen.

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek, wat ongeveer 30 minuten duurt, luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent! Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen in onze praktijk!

Gerelateerde onderwerpen

Home » Behandelingen » KTP laserbehandeling
Call Now Button