Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag 08.30 - 20.00
Dinsdag 08.30 - 17.30
Woensdag 08.30 - 17.30
Donderdag 08.30 - 20.00
Vrijdag 08.30 - 17.30
Zaterdag Op afspraak

Vathorst
Maandag 09.00 - 17.00
Donderdag 11.00 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Blog

Wijnvlek: feiten en fabels!

27 juli 2020 | door Danielle

Ondanks dat het een wijnvlek heet, heeft een wijnvlek natuurlijk niks met wijn te maken. Wat een wijnvlek, ofwel ‘Naevus flammeus’ in het Latijn, wél is, is een aangeboren vaatafwijking in de huid. Een wijnvlek zal nooit helemaal verdwijnen, maar kan door behandelingen wel verbeteren.

Vitiligo feiten: wat je moet weten over deze huidaandoening

09 juli 2020 | door Danielle

Vitiligo is een chronische huidziekte waarbij, in tegenstelling tot andere pigmentaandoeningen, er witte vlekken op de huid ontstaan. Vitiligo kenmerkt zich door melkwitte vlekken die op het hele lichaam kunnen zitten. Wat opvalt is dat de vlekken vrijwel altijd symmetrisch zijn. De meest voorkomende plaatsen zijn het gezicht, de handen en voeten, oksels en rondom de mond, navel en ogen.

Het verschil tussen gistpuistjes en acne puistjes

10 juli 2020 | door Danielle

Heb jij alles al geprobeerd, maar wil het maar niet minder worden? Het zou kunnen dat je last hebt van gistpuistjes in plaats van acne puistjes. Maar wat is dan het verschil en wat kan je eraan doen?

Vijf tips om van acne op je lichaam af te komen

29 mei 2020 | door Danielle

Het is weer bijna zomer en dat betekent: badkleding seizoen! Je stapt misschien voor het eerst weer in je bikini of zwembroek, en dat is wanneer je het weer ziet. Wij helpen je graag met deze vijf tips!

Ontharen bij transgender mensen

17 mei 2020 | door Danielle

Je goed voelen in je vel is voor iedereen belangrijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel oplossingen die kunnen helpen je helemaal thuis te voelen in je eigen lichaam. Ook binnen de huidtherapie zijn er verschillende manieren om aan dit proces bij te dragen, zoals (laser)ontharing.

Pigmentvlekken in je gezicht, wat kun je eraan doen?

08 mei 2020 | door Danielle

In onze praktijk krijgen we dagelijks de vraag wat we kunnen doen aan pigmentvlekken. Veel mensen ervaren het als cosmetisch storend. Het kan je ook ouder doen lijken. Maar kunnen deze vlekken ook weg?

In 4 simpele stappen een goed verzorgde huid

24 april 2020 | door Danielle

De huid is het grootste orgaan in ons lichaam. Het beschermt je tegen invloeden van buitenaf en regelt je temperatuur en vochtgehalte. Huidverzorging is dus een must! In dit artikel vind je de vier essentiële stappen als het gaat om huidverzorging.

Verkeerde voeding zorgt voor een onrustige huid

18 april 2020 | door Danielle

Als huidtherapeut krijg ik vaak de vraag of huidproblemen in relatie staan met voeding. Het antwoord hierop? Ja! Met een paar kanttekeningen blijkt dat voeding weldegelijk belangrijk is voor de huid.

Corona virus

15 maart 2020 | door Danielle

Het nieuws staat er bol van; het Corona virus! Deze blog is niet bedoeld om je te vermoeien met alle informatie over deze pandemie. Ook willen we geen paniek zaaien. Middels deze blog willen we je op de hoogte brengen van de voorzorgsmaatregelen die we nemen in onze praktijken.

Over ons

02 maart 2020 | door Danielle

Welkom! Wat leuk dat je deze eerste blog wilt gaan lezen. Mogelijk ken je ons al vanuit de praktijk. Met deze blog vertellen wij wat meer over wie wij, Danielle en Lotte, zijn.

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring