Online afspraak maken

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Blog

Pigmentvlek

Last van bruine vlekjes op je gezicht of lichaam? Zo komt het!

Post Inflammatoire Hyperpigmentatie (PIH) zijn donkere vlekjes, vaak in het gezicht, en treedt op na een ontsteking of beschadiging van de huid. Denk hierbij aan wondjes, acne (pukkels), krassen, waterpokken en eczeem. Het is een onschuldige aandoening en verdwijnt in principe vanzelf na maanden of jaren. Je kunt er ook voor kiezen het te laten behandelen. Gelukkig kan dat!

Lees verder
Sinaasappelen, een goede bron voor vitamine C!

Waarom Vitamine C Goed is Voor de Huid

We weten allemaal wel dat vitamines goed zijn, en dat je deze uit gezonde voeding als groenten en fruit kunt halen. Maar wist je ook dat je vitamines uit je huidverzorging kunt halen? Zo is vitamine C bijvoorbeeld heel goed voor je huid. Een product met vitamine C kan helpen om pigmentvlekken lichter te maken en de kans op vlekken in de toekomst te verkleinen. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen.

Lees verder
Melasma in het gezicht van een vrouw

Help, ik heb last van een Zwangerschapsmasker!

Melasma is een vorm van hyperpigmentatie wat betekent dat er een ophoping van pigment ontstaat. Dit zijn de bruine vlekken die je op de huid ziet verschijnen. Deze komen vooral voor op het voorhoofd, de jukbeenderen, bovenlip en de kin. Een masker dus. Of je nou zelf thuis aan de slag gaat met huidverzorgingsproducten of je wil laten behandelen bij een huidtherapeut: behandelingen zijn vooral gericht op het verminderen van de bruine vlekken.

Lees verder
Spider naevus, spinnenkop, onder het oog.

Wat is een Spider Naevus?

Een spider Naevus, of spinnenkopje, is een rood dik puntje in het midden wat uitloopt in kleinere vaatjes. Dit wordt veroorzaakt door verwijde bloedvaatjes. Het is een vaatafwijking van de allerkleinste vaatjes in de huid. Hoe ontstaat een spider naevus, en kunnen ze ook verwijderd worden? Dat lees je in deze blog!

Lees verder
Home » Blog
Call Now Button