Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag 08.30 - 20.00
Dinsdag 08.30 - 17.30
Woensdag 08.30 - 17.30
Donderdag 08.30 - 20.00
Vrijdag 08.30 - 17.30
Zaterdag Op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Donderdag 11.30 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag 08.30 - 20.00
Dinsdag 08.30 - 17.30
Woensdag 08.30 - 17.30
Donderdag 08.30 - 20.00
Vrijdag 08.30 - 17.30
Zaterdag Op afspraak

Vathorst
Maandag 09.00 - 17.00
Donderdag 11.30 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Over ons


02 maart 2020 | door Danielle

Wie zijn wij nu eigenlijk?

Welkom! Wat leuk dat je deze eerste blog wilt gaan lezen. Mogelijk ken je ons al vanuit de praktijk. Met deze blog vertellen wij wat meer over wie wij, Danielle en Lotte, zijn. Want hoe zijn wij nu eigenlijk bij het vak ‘huidtherapie’ terecht gekomen? Eén ding wat wij gemeen hebben en waar Huidtherapie Eemland zeker voor staat is ‘persoonlijkheid’. Wij vinden het belangrijk om professionaliteit uit te stralen, maar daarbij ook laagdrempelig te zijn.

Mijn naam is Danielle en vijf jaar geleden heb ik Huidtherapie Eemland opgericht. Maar voordat ik hier meer over vertel, begin ik bij het begin. Na 10 jaar in de medische wereld te hebben gewerkt, doktersassistente en OK (operatie) assistente, bleef de eager om door te leren en nog meer kennis en kunde te ontwikkelen. Je kunt wel zeggen dat ik altijd de drive voel om meer te weten en meer te zien. Ik word nog wel eens de vakidioot genoemd. Niet zo blij met deze term, maar wat een compliment!! Mijn kennis over het menselijk lichaam is groot, maar een echte specialisatie had ik nog niet. Dit werd mijn nieuwe uitdaging. Ergens helemaal voor gaan en je in verdiepen tot in de kleinste details. Ja, dit ben ik! Zo begon ik in 2007 aan de opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Leren, leren, leren…

Na het afstuderen wist ik al heel snel wat ik wel en niet wilde en kon. Dus ik begon met waarnemingen in verschillende huidtherapie praktijken. Mezelf in het diepe gooien en in een lekker tempo kennis en ervaring opdoen. In de tussentijd heb ik ook nog praktijkles gegeven op de Haagse Hogeschool aan de eerstejaars huidtherapeuten. En dan vergeet ik bijna het belangrijkste; mijn zoon. In de hectische tijd van waarnemen en lesgeven, beviel ik van een prachtige zoon. Die inmiddels is uitgegroeid tot een prachtige, lieve en gevoelige jongeman van bijna 7 jaar!

Dreams do come true

En toen dacht ik…Als ik andere praktijken, tijdens een waarneming, zelfstandig goed kan laten draaien waarom begin ik dan niet voor mezelf?! Mijn droom werd werkelijkheid…Een eigen onderneming: Huidtherapie Eemland. Tot op de dag van vandaag doe ik dit met alle liefde en passie en ervaar ik het niet als werk. Ik kies voor mezelf en ik doe wat ik leuk vind. Mocht je twijfelen, spring in het diepe en ga ervoor! Het verrijkt je als mens en als professional.

Huidtherapeut Lotte van Wandelen

Mijn naam is Lotte en sinds september 2019 werk ik met veel plezier bij Huidtherapie Eemland. Ik ben juli 2019 afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht.

Mijn naam is Lotte en sinds september 2019 werk ik met veel plezier bij Huidtherapie Eemland. Ik ben juli 2019 afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Het begon voor mij eigenlijk allemaal toen ik startte met de opleiding tot all-round schoonheidsspecialiste. Deze opleiding heb ik met veel plezier gevolgd, maar zocht altijd naar net wat meer uitdaging. En die uitdaging kwam er! Ik werd namelijk in mijn laatste jaar gevraagd om mee te doen aan de, Nederlands Kampioenschappen, Skills Heroes wedstrijden. Dit zijn vakwedstrijden voor beroepen op het MBO. Ik heb toen verschillende onderdelen zoals massages, gezichtsbehandelingen en make-up moeten laten zien aan juryleden.

Nederlands kampioenschap leidt tot…

Totaal onverwacht werd ik in december 2014 Nederlands Kampioen schoonheidsspecialiste! Alsof dat nog niet genoeg was, werd ik twee weken later gebeld met de vraag of ik mee wilde naar Sao Paolo Brazilië, om Nederland te vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen.

Uh.. DUH! En toen begon de hele achtbaan. Samen met ongeveer 33 andere Nederlands kampioenen, van andere beroepen, vormden wij team Nederland. Na veel team building dagen en meer dan 150 uur trainen zijn wij in augustus 2015 naar Brazilië afgereisd om daar ieder te doen waar wij goed in zijn. In totaal waren het 4 wedstrijddagen, met ook hier weer allerlei verschillende onderdelen. Iedere deelnemer heeft een eigen expert, die tevens ook jurylid is tijdens de wereldkampioenschappen. Even terug naar waar het om ging: de uitdaging die ik altijd zoek. Door deze wedstrijden ben ik enorm uitgedaagd! Ik vond het een fantastisch avontuur en wilde dit zo graag doorgeven aan andere studenten. Hoe mooi is het om te kunnen excelleren in hetgeen wat je leuk vindt. Na deze wedstrijden ben ik gevraagd om jurylid te zijn voor de Nederlands kampioenschappen en ben ik afgelopen augustus 2019 voor het eerst mee geweest naar de wereldkampioenschappen in Kazan, als expert/internationaal jurylid. Het was enorm bijzonder om het vanaf de andere kant mee te mogen maken.

Verdieping van kennis

Na de opleiding schoonheidsspecialiste wilde ik me nog verder verdiepen in de huid en het menselijke lichaam. Want waarom hebben mensen nu last van eczeem en waarom krijgt 80% van de pubers met acne te maken? De opleiding Huidtherapie sloot hier perfect op aan. Ik was enorm gemotiveerd voor deze opleiding, maar tegelijkertijd voelde het ook als een onmogelijke opgave, een HBO opleiding. Helaas werd ik in eerste instantie afgewezen, op mijn motivatiebrief, voor de opleiding. Tot op de dag van vandaag begrijp ik dat nog steeds niet. Hoe gemotiveerd wil je iemand hebben?! Toch kwam ik datzelfde jaar op mijn cijfers, gemiddeld een 8, van het MBO binnen. De opleiding huidtherapie heb ik met enorm veel plezier en passie gevolgd en afgerond. Ik heb mijzelf meerdere malen verbaasd over mijn kennis en kunnen. De passie om alles te willen weten over het menselijke lichaam en de huid neemt nog iedere dag toe. Het werk bij Huidtherapie Eemland sluit enorm goed aan op waar ik voor sta als huidtherapeut. Namelijk ‘om mensen zichzelf weer te laten zien’.

Liefs,

Lotte & Danielle

Maak een afspraak voor een gratis & vrijblijvend intakegesprek

We willen je graag voorzien van eerlijke, oprechte en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Dit bieden wij aan in een gratis en kosteloos intakegesprek. Voel je vrij om contact op te nemen of een online afspraak te boeken.

Neem contact op
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring