Gratis intake

Waarom Vitamine C Goed is Voor de Huid

We weten allemaal wel dat vitamines goed zijn, en dat je deze uit gezonde voeding als groenten en fruit kunt halen. Maar wist je ook dat je vitamines uit je huidverzorging kunt halen? Zo is vitamine C bijvoorbeeld heel goed voor je huid. Wat doet vitamine C precies voor je huid, wat zijn de voordelen en welke producten kun je dan gebruiken? Dat lees je in deze blog!

Wat doet vitamine C?

Herinner je het voorbeeld van de geschilde appel die bruin kleurt als je hem een tijdje laat liggen? Dit proces van oxidatie kunnen we ook terugzien op onze huid. Naarmate de huid ouder wordt en meer uv-straling te verduren heeft gehad is de kans groot dat er pigmentvlekken ontstaan. Een product met vitamine C kan helpen om pigmentvlekken lichter te maken en de kans op vlekken in de toekomst te verkleinen. 

Een appel waarbij de linkerkant wél ingesmeerd is met vitamine C en de rechterkant niet.
Een appel waarbij de linkerkant wél ingesmeerd is met vitamine C en de rechterkant niet.

Andere voordelen van vitamine C

Hoe ouder de huid, hoe meer lijntjes en rimpels zichtbaar worden. In de lederhuid (middelste huidlaag) wordt er constant collageen aangemaakt en afgebroken. Dit zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Vanaf een leeftijd van ongeveer 25 jaar gaat de afbraak van collageen in verhouding tot de aanmaak steeds sneller en gaat de huid zichtbaar verouderen. Milieuvervuiling en overmatige blootstelling aan uv-straling versnellen dit proces. 

Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen. Heb jij bovenstaande “huidproblemen” of heb je nog een gave en jonge huid maar wil je alvast starten met een goede huidverzorging? Wat ons betreft is vitamine C een echte musthave in huidverzorging! 

Ook als je wilt gaan starten met huidverbeterende behandelingen raden we je aan twee tot vier weken van te voren te starten met een huidverzorgingsproduct met vitamine C. Je haalt dan zoveel meer uit jouw behandelingen!

Welk product met vitamine C moet ik gebruiken?

Tegenwoordig zijn er veel producten op de markt, maar er zijn grote verschillen in kwaliteit en effectiviteit. Vitamine C is erg instabiel en je wilt natuurlijk geen product die bij openen van het flesje meteen zijn werking verliest. Ook moet het percentage vitamine C hoog genoeg zijn. Zorg er daarom altijd voor dat jouw huidverzorgingsproduct in een luchtdichte verpakking zit, zoals een pompflacon. 

Vitamine C wordt niet altijd zo genoemd in huidverzoringsproducten. Een bekende en effectieve soort vitamine C is ascorbinezuur. Zorg ervoor dat de concentratie hoog genoeg is, ongeveer 15% of hoger. Maar ook een lage concentratie vitamine C in je huidverzorging toont al zichtbare resultaten!

Wil je weten welk product met vitamine C geschikt is voor jouw huid? Vraag ons gerust om advies.

Kan ik vitamine C ook via supplementen binnenkrijgen?

Ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken en het is daarom erg belangrijk om voldoende binnen te krijgen via voeding en eventueel aangevuld met supplementen. Uit onderzoek is echter gebleken dat vitamine C die we via voeding/supplementen binnenkrijgen niet in voldoende hoge concentratie de huid bereiken. Ga je voor huidverbetering? Smeer die vitamine C dan lekker op de huid!

Maak een afspraak voor een gratis & vrijblijvend intakegesprek

We willen je graag voorzien van eerlijke, oprechte en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Dit bieden wij aan in een gratis en kosteloos intakegesprek. Voel je vrij om contact op te nemen of een online afspraak te boeken.

Home » Blog » Waarom Vitamine C Goed is Voor de Huid
Call Now Button