Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Acnelittekens | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Huidaandoening:

Acnelittekens

Bij acne kunnen ontstekingen de huid in een diepere laag (lederhuid) beschadigen, waardoor littekens ontstaan. Het huidoppervlak krijgt dan een onregelmatig uiterlijk met roodheid, putjes, kleine bobbels of kleine kuiltjes (zogenaamde icepicks). De littekens komen vaak voor op de wangen, de kin en de bovenrug.

Oorzaken
In de meeste gevallen ontstaan acnelittekens bij acnevormen waarbij ontstekingen een grote rol spelen. Als de huid beschadigt raakt door bijvoorbeeld een dieper gelegen ontsteking of door het zelf uitdrukken van een ontsteking, wordt het wondgenezingsproces in gang gezet. De huid maakt dan bindweefselcellen aan om de schade vanuit de diepte te herstellen. Bindweefselcellen bestaan uit collageen en dit is nodig om de aanmaak van nieuw gezond weefsel te stimuleren. Door een verstoring in het wondgenezingsproces kunnen littekens ontstaan.

Niet alleen door ontstekingen kunnen littekens ontstaan, maar ook door veelvuldig krabben aan de huid en het zelf uitdrukken van puistjes. Dit kan leiden tot kleine huidbeschadigingen met wondjes, pigmentvlekken of littekens als gevolg. Het is zeer belangrijk om deze gewoonten te doorbreken. Begeleiding door de huidtherapeut en een behandeltraject speciaal gericht op jouw acne kunnen je hierbij helpen. Hoe langer de acne onbehandeld blijft, hoe groter de kans op blijvende huidschade.

Behandeling
Momenteel bestaan meerdere goede huidtherapeutische behandelingen om acnelittekens minder zichtbaar te maken. Ook voor dit behandeltraject geldt dat een goede samenwerking tussen jou en de huidtherapeut onontbeerlijk is. Het opvolgen van de adviezen en de juiste huidverzorging thuis ondersteunt de behandelingen en zal leiden tot een mooier en langduriger resultaat.

Hieronder staan de behandelingen die een bijdrage leveren aan het verminderen van acnelittekens en het verbeteren van de huid:
 • Peeling
  Met diepere peelings, zoals de Jessner of de TCA (trichloorazijnzuur), worden acnelittekens, pigmentvlekken en andere onregelmatigheden minder zichtbaar. De huitherapeut beschikt over verschillende soorten peelings en bepaalt per behandeling welke peeling op dat moment het geschiktst is.
  Meer informatie over deze behandeling.

 • Dermapen behandeling
  De Dermapen behandeling is een behandeling waarbij de huid gestimuleerd wordt om onder andere nieuwe collageenvezels aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid en maakt de huid gladder.
  Meer informatie over deze behandeling.

 • Camouflage behandeling
  Deze behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken, oftewel camoufleren van huidproblemen. Dit zorgt voor een huid die egaler en rustiger van kleur is. De camouflage is gemakkelijk aan te brengen, waterproof, beschermt tegen uv-straling en is geschikt voor alle huidtypen.
  Voor meer informatie over de behandeling.
Plan een gratis intakegesprek
Een egalere huid met minder opvallende littekens? Dan nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend intakegesprek. De huidtherapeut luistert aandachtig naar je vragen en zal deze voor je beantwoorden. Ook bespreekt ze je wensen en verwachting. Na een zorgvuldig huidonderzoek heeft ze je huidconditie bepaald. Al deze gegevens worden vastgelegd in je persoonlijk behandelplan. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten en kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is. Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.


Gerelateerde onderwerpen
Heb je last van 'acnelittekens'
en ben je benieuwd naar de behandelingen? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Verzenden

Huidaandoeningen

Er bestaan veel verschillende soorten huidproblemen. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten van de huid. Wil jij weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Lees hier meer over de huidaandoeningen die bij ons behandeld kunnen worden.

Staat jouw huidprobleem er niet tussen?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij toch iets voor jou betekenen. Iedereen met een hulpvraag over de huid kan bij ons terecht!
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring