Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag:09.00 - 18.00
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:11.00 - 20.00
Vrijdag:09.00 - 18.00
Zaterdag:op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag:11.00 - 20.00
Donderdag:11.00 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag:09.00 - 18.00
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:11.00 - 20.00
Vrijdag:09.00 - 18.00
Zaterdag:op afspraak

Vathorst
Maandag:11.00 - 20.00
Donderdag:11.00 - 20.00033 2037030 of mail: klik hier

Acnelittekens

Bij acne kunnen ontstekingen de huid in een diepere laag (lederhuid) beschadigen, waardoor acnelittekens ontstaan. Het huidoppervlak krijgt dan een onregelmatig uiterlijk met roodheid, putjes, kleine bobbels of kleine kuiltjes (zogenaamde icepicks). De littekens komen vaak voor op de wangen, de kin en de bovenrug.

Oorzaken

In de meeste gevallen ontstaan acne littekens bij acne vormen waarbij ontstekingen een grote rol spelen. Als de huid beschadigt raakt door bijvoorbeeld een dieper gelegen ontsteking of door het zelf uitdrukken van een ontsteking, wordt het wondgenezingsproces in gang gezet. De huid maakt dan bindweefselcellen aan om de schade vanuit de diepte te herstellen. Bindweefselcellen bestaan uit collageen en dit is nodig om de aanmaak van nieuw gezond weefsel te stimuleren. Door een verstoring in het wondgenezingsproces kunnen littekens ontstaan.

Niet alleen door ontstekingen kunnen littekens ontstaan, maar ook door veelvuldig krabben aan de huid en het zelf uitdrukken van puistjes. Dit kan leiden tot kleine huidbeschadigingen met wondjes, pigmentvlekken of littekens als gevolg. Het is zeer belangrijk om deze gewoonten te doorbreken. Begeleiding door de huidtherapeut en een behandeltraject speciaal gericht op jouw acne kunnen je hierbij helpen. Hoe langer de acne onbehandeld blijft, hoe groter de kans op blijvende huidschade.

Behandeling

Momenteel bestaan meerdere goede huidtherapeutische behandelingen om acnelittekens minder zichtbaar te maken. Ook voor dit behandeltraject geldt dat een goede samenwerking tussen jou en de huidtherapeut onontbeerlijk is. Het opvolgen van de adviezen en de juiste huidverzorging thuis ondersteunt de behandelingen en zal leiden tot een mooier en langduriger resultaat.

Hieronder staan de behandelingen die een bijdrage leveren aan het verminderen van acnelittekens en het verbeteren van de huid:

  • Peeling
    • Met diepere peelings, zoals de Jessner of de TCA (trichloorazijnzuur), worden acnelittekens, pigmentvlekken en andere onregelmatigheden minder zichtbaar. De huitherapeut beschikt over verschillende soorten peelings en bepaalt per behandeling welke peeling op dat moment het geschiktst is.
  • SkinPen behandeling
    • Deze medische microneedling is een behandeling waarbij de huid gestimuleerd wordt om onder andere nieuwe collageenvezels aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid en maakt de huid gladder.
  • Camouflage behandeling
    • Deze behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken, oftewel camoufleren van huidproblemen. Dit zorgt voor een huid die egaler en rustiger van kleur is. De camouflage is gemakkelijk aan te brengen, waterproof, beschermt tegen uv-straling en is geschikt voor alle huidtypen.

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek van een half uur bespreken we je vragen, wensen en verwachtingen. Daarna verricht de behandelend huidtherapeut een zorgvuldig huidonderzoek. Met deze informatie stelt ze samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Voor het intakegesprek reserveren we een half uur in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen

Vragen? We ontmoeten en
helpen je graag! Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Huidaandoeningen

Er bestaan veel verschillende soorten huidproblemen. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten van de huid. Wil jij weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Lees hier meer over de huidaandoeningen die bij ons behandeld kunnen worden.
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring