Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Hypertrofisch litteken | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Huidaandoening:

Hypertrofisch litteken

Een hypertrofisch litteken is een verheven litteken, een verdikking door een overschot aan bindweefselcellen. Het littekenweefsel voelt hard aan en is meestal rood van kleur door een verhoogde bloedvoorziening. Bepaalde plekken op het lichaam zijn gevoeliger voor de vorming van een hypertrofisch litteken, bijvoorbeeld de oren, het borstbeen en de schouders.

Oorzaken
Er is niet heel veel bekend over het ontstaan van een hypertrofisch litteken. Bij een beschadiging van de huid wordt het wondgenezingsproces in gang gezet. Dit is een zeer complex proces. Alle fasen van wondgenezing dienen zonder problemen doorlopen te worden om een ‘mooi’ litteken te vormen. Factoren zoals een ontsteking, spanning op en vuil in de wond (bijvoorbeeld restjes van hechtingen) verstoren het natuurlijke wondgenezingsproces en spelen mogelijk een rol bij het ontstaan van een hypertrofisch litteken. Ook bij brandwonden kan een hypertrofisch litteken ontstaan.

Behandeling
De behandeling van een hypertrofisch litteken richt zich op het versoepelen, verfraaien en vlakker maken van het littekenweefsel. Daarnaast trachten we de pijn en de eventuele bewegingsbeperking te verminderen of op te heffen.
 • Siliconentherapie
  Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat siliconen een positief effect hebben op hypertrofische littekens. Ze maken het littekenweefsel soepeler, egaler van kleur en vlakker. Vaak zien we dat jeukklachten verminderen.

 • Littekenmassage
  Littekenmassage is gericht op het versoepelen van het littekenweefsel. Hierdoor worden bewegingsbeperkingen en/of onderhuidse verklevingen verminderd of zelfs opgeheven. Verschillende massagegrepen breken het overtollige bindweefsel af waardoor de elasticiteit van het litteken toeneemt.
  Voor meer informatie over deze behandeling.

 • Dermapen behandeling
  Bij microneedling wordt gebruiktgemaakt van een pen met vibrerende steriele naaldjes. Deze perforeren de huid waardoor het wondgenezingsproces van de huid in gang wordt gezet. Hierbij komen groeifactoren en helende factoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. De huid vernieuwt en littekens zullen minder opvallen.
  Voor meer informatie over deze behandeling.
Afspraak maken
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Bovendien stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.
Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.
Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen
Heb je last van 'hypertrofisch litteken '
en ben je benieuwd naar de behandelingen? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Verzenden

Huidaandoeningen

Er bestaan veel verschillende soorten huidproblemen. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten van de huid. Wil jij weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Lees hier meer over de huidaandoeningen die bij ons behandeld kunnen worden.

Staat jouw huidprobleem er niet tussen?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij toch iets voor jou betekenen. Iedereen met een hulpvraag over de huid kan bij ons terecht!
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring