Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Keratosis pilaris | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Huidaandoening:

Keratosis pilaris

Heb je kleine rode bultjes op de achterzijde van je armen of op je bovenbenen en billen? Ziet het eruit als kippenvel? Dan heb je heel waarschijnlijk te maken met keratosis pilaris. Deze huidaandoening zien we vaak bij jonge mensen. De bultjes zitten vaak op de bovenarmen, bovenbenen, billen en heel soms op de wangen. Ze kunnen jeuken en soms ontstaan puistjes. Als eraan gekrabd wordt, ontstaan er korstjes en pigmentvlekken.

Oorzaken
Keratosis pilaris is de Latijnse benaming voor een veelvoorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door hele kleine bultjes op de huid. De precieze oorzaak is onbekend. De bultjes die ontstaan zijn kleine verstoppingen van de poriën door ophopingen van keratine. Keratine is een lichaamseigen stof, maar bij keratosis pilaris wordt dit overmatig geproduceerd. Eigenlijk verloopt het rijpingsproces van de huidcellen niet goed. Het is goed mogelijk dat andere familieleden het ook hebben, omdat deze huidaandoening erfelijk is. Bovendien zie je het vaker bij mensen die last hebben van een allergie of eczeem. Keratosis pilaris ontstaat meestal op kinderleeftijd en komt zowel bij jongens als meisjes voor.

Behandeling
De behandeling van keratosis pilaris richt zich op het gladder en egaler maken van de huid. Bovendien geven we uitgebreide voorlichting over huidverzorging en factoren waarop je kunt letten om verergering te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is niet langdurig en heet douchen om uitdroging van de huid te voorkomen. Keratosis pilaris gaat namelijk gepaard met een droge huid.
  • Peeling
    Een huidverbeterende peeling kan keratosis pilaris zichtbaar en voelbaar verbeteren.  De huidtherapeut heeft een ruime keuze uit diverse peelings om specifieke huidproblemen aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine pigmentvlekken, littekens en ontstekingen. De peelings voorkomen het ontstaan van nieuwe ontstekingen en zorgen voor een gladder en egaler huidoppervlak.
    Lees hier meer over de behandeling.

  • Acne behandeling
    Als de huid kleine ontstekingen vertoont, kunnen deze op een voorzichtige en accurate manier verwijderd worden zonder de huid te beschadigen. Er ontstaan dus geen littekens en pigmentvlekken. De huidtherapeut geeft bovendien voorlichting en advies over producten die je thuis kunt gebruiken. Deze producten zorgen ervoor dat het effect van de behandeling wordt versterkt en ze werken ook preventief.
    Lees hier meer over de behandeling.

Afspraak maken
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Bovendien stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.
Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.
Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen


 

Heb je last van 'keratosis pilaris'
en ben je benieuwd naar de behandelingen? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Verzenden

Huidaandoeningen

Er bestaan veel verschillende soorten huidproblemen. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten van de huid. Wil jij weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Lees hier meer over de huidaandoeningen die bij ons behandeld kunnen worden.

Staat jouw huidprobleem er niet tussen?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij toch iets voor jou betekenen. Iedereen met een hulpvraag over de huid kan bij ons terecht!
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring