Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Ouderdomswratten | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Huidaandoening:

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten zijn goedaardige, op de huid liggende (geel)bruine wratten en hebben een ruw oppervlak. De medische benaming hiervoor is verruca seborrhoica. De wratten zijn volkomen onschuldig en komen het meest voor op de ouder wordende huid, zowel bij vrouwen als bij mannen.

Oorzaken
De benaming ‘wratten’ zou kunnen suggereren dat een virusinfectie de oorzaak is van dit huidprobleem. Tot nu toe is er echter geen duidelijke relatie aangetoond tussen ouderdomswratten en een infectie van het wrattenvirus (oftewel het humaan papilloma virus). De aandoening lijkt vaker voor te komen bij mensen die de huid langdurig aan uv-straling hebben blootgesteld. Eveneens lijkt erfelijkheid een rol te spelen.

Kenmerken
Ouderdomswratten zijn ovaal tot rond van vorm, hebben een scherpe begrenzing en kunnen vele gedaanten aannemen. Soms gaat het om een ruwe wratachtige plek, maar de wratten kunnen ook heel dun zijn. Ze lijken dan meer op bruine vlekken dan op wratten. De afmeting kan variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters. Ook de kleur van de wratten kan verschillen: van geelbruin tot donkerbruin en zwart. Sommige ouderdomswratten kunnen zelfs meerdere kleuren hebben. Verder kan het aantal wratten per persoon verschillen. De een krijgt maar enkele ouderdomswratten, terwijl de ander er tientallen ontwikkelt. De voorkeursplaatsen van ouderdomswratten zijn de handruggen, het gezicht rond de slapen, de haargrens en de romp.

Behandeling
De behandeling van ouderdomswratten is gericht op het volledig verwijderen van de wrat zonder de huid te beschadigen met littekenvorming tot gevolg. Ze kunnen door verschillende behandelmethoden verwijderd worden. Afhankelijk van de locatie, de grootte, het huidtype, en het aantal zal de huidtherapeut de geschiktste behandelmethode kiezen.
  • Cryo behandeling
    Bij deze behandelmethode wordt gebruikgemaakt van de Cryopen. Hierin zit een ampul met vloeibare stikstof waarmee weefsel nauwkeurig bevroren wordt. Met deze behandeling werk je tot op de millimeter nauwkeurig zonder omringend weefsel te beschadigen.
    Lees hier meer over de behandeling.

  • Coagulatie
    Bij deze behandeling wordt met een dun naaldje of met de Zapper de wrat verwijderd. Ook hiermee kun je nauwkeurig werken zonder huidschade aan te richten.
    Lees hier meer over de behandeling.
Afspraak maken
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Bovendien stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.
Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.
Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.


Gerelateerde onderwerpen
Heb je last van 'ouderdomswratten'
en ben je benieuwd naar de behandelingen? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Verzenden

Huidaandoeningen

Er bestaan veel verschillende soorten huidproblemen. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten van de huid. Wil jij weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Lees hier meer over de huidaandoeningen die bij ons behandeld kunnen worden.

Staat jouw huidprobleem er niet tussen?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij toch iets voor jou betekenen. Iedereen met een hulpvraag over de huid kan bij ons terecht!
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring