Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Hirsutisme | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Huidaandoening:

Hirsutisme

Beharing op het lichaam is normaal. Zo heeft iedereen vanaf de geboorte al donshaar op zijn/ haar lichaam. De haren op ons hoofd en de haartjes van onze wenkbrauwen en wimpers hebben een andere structuur en zijn dikker. Dit noemen we terminaal haar. Lichaamsbeharing is echter niet bij iedereen hetzelfde. Zo komt het voor dat iemand meer haargroei heeft dan een ander of dat de beharing bij vrouwen een mannelijk patroon volgt. Maar wanneer is er sprake van overbeharing? Lees hieronder meer over de aandoening en hoe de huidtherapeuten van Huidtherapie Eemland dit behandelen.

Wat is overbeharing?
Tijdens de puberteit verandert de haargroei onder invloed van mannelijke geslachtshormonen, de androgenen. Dit gebeurt zowel bij vrouwen als bij mannen. Normaal gesproken hebben mannen een grotere hoeveelheid androgene hormonen, waardoor zij dikker en meer haar ontwikkelen dan vrouwen. Het kan echter gebeuren dat de lichaamsbeharing van vrouwen zich volgens een mannelijk patroon ontwikkelt. Dit noemen we overbeharing en we onderscheiden twee soorten: hirsutisme en hypertrichose.

Hirsutisme
Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen die zich ontwikkelt volgens een mannelijk beharingpatroon. Haren groeien op plaatsen waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben, zoals de bovenlip, de wangen, de kin, de hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan normaal. Bij hirsutisme wordt het beharingspatroon gedeeltelijk beïnvloed door hormonen, maar de aandoening kan ook aangeboren zijn. De haarzakjes zijn overgevoelig voor de androgene hormonen, waardoor ze uitgroeien tot terminale haren in plaats van donsharen. Bij sommige vrouwen met hirsutisme wordt een hoger gehalte aan androgenen in het bloed waargenomen.

Hypertrichose
Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. De onderbenen en romp zijn meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Behandeling
In onze praktijk wordt hirsutisme doeltreffend verwijderd. Overbeharing kan worden behandeld door middel van twee behandelmethoden: elektrische epilatie en laserontharing. De keuze voor de behandeling is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het huidtype en de locatie en kleur van de haren. Tijdens het intakegesprek wordt besproken welke behandeling het effectiefst is en wordt er door de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Afspraak maken
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Bovendien stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.
Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.
Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen
Heb je last van 'hirsutisme'
en ben je benieuwd naar de behandelingen? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Verzenden

Huidaandoeningen

Er bestaan veel verschillende soorten huidproblemen. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten van de huid. Wil jij weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Lees hier meer over de huidaandoeningen die bij ons behandeld kunnen worden.

Staat jouw huidprobleem er niet tussen?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij toch iets voor jou betekenen. Iedereen met een hulpvraag over de huid kan bij ons terecht!
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring