Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00Acne | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09.00 - 20:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: op afspraak

Vathorst
Maandag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 20:00033 2037030 of mail: klik hier

Huidaandoening:

Acne

Acne is een van de meest bekende en veelvoorkomende huidaandoeningen. Wanneer een porie verstopt raakt, ontstaat een puist. Veel mensen denken dat acne alleen in de puberteit voorkomt, maar dat is niet zo. Ook op latere leeftijd kan acne ontstaan. Acne is een aandoening die regelmatig onderschat wordt. In de praktijk ervaren we vaak dat het onzekere gevoelens met zich meebrengt. Om acnelittekens, pigmentvlekken en andere huidschade zoveel mogelijk te voorkomen, is het raadzaam om niet te lang te wachten met het behandelen van acne!

Oorzaken
Acne is een aandoening van de talgklieren. Talgklieren zijn in grote aantallen in onze huid aanwezig, voornamelijk in het gezicht, op de borst, schouders en rug. Met de talg die deze klieren produceren wordt de huid soepel gehouden en worden bacteriën gedood. Als de talgproductie uit balans raakt en de uitvoergangen (poriën) verstopt raken, kan acne ontstaan.

Verstopping van de poriën is een van de oorzaken van acne. Andere oorzaken zijn: hormonale veranderingen, verstoorde afschilfering van oppervlakkige dode huidcellen, verhoogde talgproductie, vergrote talgklieren en bacteriën die van nature aanwezig zijn in de poriën en talgklieren. Daarnaast kan acne worden verergerd door voeding (zuivel en snelle suikers), verkeerde huidverzorging en het zelf uitdrukken van puisten of het krabben hieraan. Als meerdere familieleden acne hebben of hebben gehad, kun je ook spreken van een aanleg voor acne.

Aanpak
Veel mensen hebben vaak allerlei middelen van de drogist, de schoonheidsspecialist of de huisarts geprobeerd. Soms wordt er met zo’n middel (kortdurend) resultaat bereikt, maar in veel gevallen komen de puisten snel weer terug. De producten die worden voorgeschreven kunnen te agressief of te vet voor de huid zijn. Uitdrogende producten kunnen de acne juist verergeren en zorgen voor een toenemende talgproductie. Hierdoor zal de huid niet rustiger worden en verbeteren. Ook zien we dat de huid gevoelig reageert op producten. Dit leidt tot roodheid, schilfering, jeuk of droogheid.

De behandeling
De huidtherapeuten bij Huidtherapie Eemland behandelen dagelijks veel jongeren en volwassenen die kampen mee acne problemen.  We onderzoeken de huid om de oorzaak van de acne te achterhalen. De behandeling van acne is vaak symptomatisch. Dat wil zeggen dat de symptomen, zoals mee-eters en puisten, worden verwijderd. Wij vinden het echter ook heel belangrijk om verder te kijken en een oplossing aan te bieden om nieuwe ontstekingen en onzuiverheden te voorkomen. Hiermee voorkom je zoveel mogelijk schade aan de huid zoals acnelittekens. Je kunt je dus voorstellen dat de aanpak van acne niet gemakkelijk is en tijd en onderzoek vereist. Op basis van de anamnese en het huidtherapeutisch onderzoek wordt jouw persoonlijke behandelplan opgesteld waarin jouw wensen en prioriteiten worden meegenomen.

Ook de voorlichting en therapeutische huidproducten zijn speciaal op jouw huid gericht. Het is belangrijk om te weten dat de behandeling een samenwerking is tussen jou en de huidtherapeut. De verbetering van de huid gaat geleidelijk en wordt alleen behaald als je de adviezen van de huidtherapeut ter harte neemt en thuis je huid met de juiste producten verzorgd. Soms is het nodig om de huidtherapeutische behandeling te ondersteunen met een medicamenteuze behandeling. 
 • Acne behandeling
  Allereerst wordt de huid gereinigd met een milde reiniger. Onzuiverheden zoals mee-eters worden uitgedrukt. Whiteheads (talgbultjes) en puisten worden eerst voorzichtig ingeprikt waarna de inhoud zorgvuldig wordt uitgedrukt zonder de huid te beschadigen.
  Voor meer informatie over de behandeling.

 • Peeling
  Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, kan de peeling worden ingezet. De huidtherapeut heeft een ruime keuze uit verschillende peelings. De keuze van de peeling is afhankelijk van de huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandelingsmoment verschillen.
  Voor meer informatie over de behandeling.

 • Dermapen behandeling
  De Dermapen behandeling is een behandeling waarbij de huid gestimuleerd wordt om nieuwe collageenvezels aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid, maar het maakt de huid ook gladder. 
  Voor meer informatie over deze behandeling.

 • Persoonlijke huidverzorgingsadvies
  Zonder goede voorlichting en advies over huidverzorging, zal er geen mooi resultaat worden behaald. Indien je een goed en langduriger resultaat van de behandeling wil, is het van belang dat je de huid thuis ook goed verzorgd. Tijdens het intakegesprek wordt dit aandachtig besproken en vastgelegd in het persoonlijke behandelplan.
Afspraak maken
Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We verrichten huidonderzoek, we luisteren goed naar je probleem en je wensen. Bovendien stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis. Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.
Bij Huidtherapie Eemland kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.
Voor het intakegesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen
Heb je last van 'acne'
en ben je benieuwd naar de behandelingen? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Verzenden

Huidaandoeningen

Er bestaan veel verschillende soorten huidproblemen. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten van de huid. Wil jij weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Lees hier meer over de huidaandoeningen die bij ons behandeld kunnen worden.

Staat jouw huidprobleem er niet tussen?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij toch iets voor jou betekenen. Iedereen met een hulpvraag over de huid kan bij ons terecht!
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring