Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag:09.00 - 18.00
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:11.00 - 20.00
Vrijdag:09.00 - 18.00
Zaterdag:op afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag:11.00 - 20.00
Donderdag:11.00 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag:09.00 - 18.00
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:11.00 - 20.00
Vrijdag:09.00 - 18.00
Zaterdag:op afspraak

Vathorst
Maandag:11.00 - 20.00
Donderdag:11.00 - 20.00033 2037030 of mail: klik hier

Acne

Acne is een van de meest bekende en veelvoorkomende huidaandoeningen. Wanneer een porie verstopt raakt, ontstaat een puist. Veel mensen denken dat acne alleen in de puberteit voorkomt, maar dat is niet zo. Ook op latere leeftijd kan acne ontstaan. Acne is een aandoening die regelmatig onderschat wordt. In de praktijk merk en hoor ik vaak dat het onzekere gevoelens met zich meebrengt. Om acnelittekens, pigmentvlekken en andere huidschade zoveel mogelijk te voorkomen, is het raadzaam om niet te lang te wachten met het behandelen van acne.

Hoe ontstaan puistjes?

Acne is een aandoening van de talgklieren. Talgklieren zijn in grote aantallen in onze huid aanwezig, voornamelijk in het gezicht, op de borst, schouders en rug. Met de talg die deze klieren produceren wordt de huid soepel gehouden en worden bacteriën gedood. Als de talgproductie uit balans raakt en de uitvoergangen (poriën) verstopt raken, kan acne ontstaan. Verstopping van de poriën is een van de oorzaken van acne. Andere oorzaken zijn: hormonale veranderingen, verstoorde afschilfering van oppervlakkige dode huidcellen, verhoogde talgproductie, vergrote talgklieren en bacteriën die van nature aanwezig zijn in de poriën en talgklieren. Daarnaast kan acne worden verergerd door voeding (zuivel en snelle suikers), verkeerde huidverzorging en het zelf uitdrukken van puisten of het krabben hieraan. Als meerdere familieleden acne hebben of hebben gehad, kun je ook spreken van een aanleg voor acne.

Voorkeursplaatsen

Naast dat acne op het gezicht voorkomt, kan het ook op de rug en/of borst voorkomen. Acne op de rug wordt ook wel back-acne genoemd. Het klinisch beeld wordt vaak gekenmerkt door mee-eters, puistjes, maar ook diepe ontstekingen en cysten. Het lokaliseert zich veelal op de bovenrug, schouders, nek en borst. Misschien is de locatie prettiger, omdat de rug nog bedekt kan worden. Hierom is acne op de rug wel moeilijker te behandelen. Huidverzorging is dan ook vaak lastiger en we besteden er minder snel aandacht aan. Acne op de rug en borst geeft meestal klachten. De puistjes geven pijn, jeuk en bloeden snel door wrijving van de kleding. Het laat dan ook vaak littekens achter. Na het huidtherapeutisch onderzoek zal gekeken worden welke behandeling ingezet kan worden.

Aanpak

Veel mensen hebben vaak allerlei middelen van de drogist, de schoonheidsspecialist of de huisarts geprobeerd. Soms wordt er met zo’n middel (kortdurend) resultaat bereikt, maar in veel gevallen komen de puisten snel weer terug. De producten die worden voorgeschreven kunnen te agressief of te vet voor de huid zijn. Uitdrogende producten kunnen de acne juist verergeren en zorgen voor een toenemende talgproductie. Hierdoor zal de huid niet rustiger worden en verbeteren. Ook zien we dat de huid gevoelig reageert op producten. Dit leidt tot roodheid, schilfering, jeuk of droogheid.

Hoe behandelen wij een acne huid?

De huidtherapeut onderzoekt de huid om de oorzaak van de acne te achterhalen. De behandeling van acne is vaak symptomatisch. Dat wil zeggen dat de symptomen, zoals mee-eters en puisten, worden verwijderd. Wij vinden het echter ook heel belangrijk om  verder te kijken en een oplossing aan te bieden om nieuwe ontstekingen en onzuiverheden te voorkomen. Enkele feiten waar wij ons mee bezig houden zijn: welke oorzaken spelen een rol? Hoe ziet de huidverzorging eruit? Hoe is de gezondheid? Ook is het belangrijk om te weten wat de huid op dit moment nodig heeft. Je kunt je dus voorstellen dat de aanpak van acne niet gemakkelijk is en tijd en onderzoek vereist. Op basis van deze vragen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld waarin jouw wensen en prioriteiten worden meegenomen.

Ook de voorlichting en therapeutische huidproducten zijn speciaal op jouw huid gericht. Het is belangrijk om te weten dat de behandeling een samenwerking is tussen jou en de huidtherapeut. De verbetering van de huid gaat geleidelijk en wordt alleen behaald als je de adviezen van de huidtherapeut ter harte neemt en thuis je huid met de juiste producten verzorgt.

 • Acnetherapie
  • De huid wordt gereinigd met een milde cleanser. Onzuiverheden zoals mee-eters worden uitgedrukt. Whiteheads (talgbultjes) en puisten worden eerst voorzichtig en secuur ingeprikt waarna de inhoud zorgvuldig wordt uitgedrukt zonder de huid te beschadigen.
   Meer over deze behandeling »
 • Medische peelings
  • Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, kan de peeling worden ingezet. De huidtherapeut heeft een ruime keuze uit verschillende peelings. De keuze van de peeling is afhankelijk van de huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandelingsmoment verschillen.
   Meer over deze behandeling »
 • Medische microneedling
  • De SkinPen behandeling is een behandeling die de huid in de diepte stimuleert om nieuwe collageenvezels en elastine aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid, maar het maakt de huid ook gladder.
   Meer over deze behandeling »
 • Persoonlijke huidverzorgingsadvies
  • Zonder goede voorlichting en advies over huidverzorging, zal er geen mooi resultaat worden behaald. Indien je een goed en langduriger resultaat van de behandeling wil, is het van belang dat je de huid thuis ook goed verzorgd. Tijdens het intakegesprek wordt dit aandachtig besproken en vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan.

Plan jouw gratis huidtherapeutisch consult

Indien je vragen hebt over de behandeling van acne mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Tijdens het intakegesprek onderzoeken we je huid en geven we uitgebreide voorlichting. We bespreken jouw vragen, wensen en verwachtingen. Tevens wordt samen met jou gekeken welke behandeling het meest geschikt en effectief is. Dit wordt vastgelegd in jouw persoonlijke acne behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent!

Gerelateerde onderwerpen

Vragen of meer informatie?
We helpen je graag!

Huidaandoeningen

Er bestaan veel verschillende soorten huidproblemen. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten van de huid. Wil jij weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Lees hier meer over de huidaandoeningen die bij ons behandeld kunnen worden.
Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring