Gratis intake
acne comedonica een vorm van acne met veel mee-eters op het voorhoofd

Acne comedonica

Acne comedonica is een acne vorm waarbij comedonen, beter bekend als mee-eters, zichtbaar zijn in de huid. Deze mee-eters kunnen voorkomen in je gezicht, maar ook meer verspreid over het lichaam zoals op de schouders of bovenrug.

De één heeft een paar comedonen in de huid terwijl de ander er heel veel heeft. Als de mee-eters te lang in je huid blijven zitten, kunnen deze gaan ontsteken. Wij helpen je de mee-eters vakkundig te verwijderen en de huid te verbeteren!

Wat is de oorzaak van acne comedonica?

Acne comedonica is een vorm van acne waarbij er voornamelijk mee-eters (comedonen) aanwezig zijn. Ontstekingen (puistjes) ontbreken bij deze vorm van acne meestal. Het ontstaan van mee-eters in de huid komt vaak door een combinatie van verschillende factoren. Hormonen, een verdikte bovenste huidlaag, verstoorde talgproductie en het gebruik van verkeerde cosmetica zijn triggers in de huid waardoor deze comedonen ontstaan. Je kunt last hebben van twee soorten mee-eters: open comedonen en gesloten comedonen.

Open comedonen

De open comedonen, ook wel black heads genoemd, zijn zwarte puntjes in de huid. Ze komen voor op en rond de neus, op het voorhoofd, op de kin, in de oorschelpen, op de schouders en de bovenrug. Als de black heads in grote aantallen aanwezig zijn in de huid, groter worden of zelfs gaan ontsteken treedt er huidschade en vergroving van de poriën op. 

Gesloten comedonen

De gesloten comedonen, ook wel white heads genoemd, zijn witte bultjes in de huid. Ze zijn goed voelbaar in de huid en je kunt ze duidelijker zien wanneer je de huid spant. Deze comedonen zijn de voorloper van een ontsteking ofwel een puistje. Deze talgpropjes kunnen gemakkelijk ontsteken bij foutief uitdrukken of als ze te lang in je huid aanwezig zijn. Zodra ze ontsteken kunnen ze huidschade geven in de vorm van acne littekens en post inflammatoir erytheem. 

Behandelen van acne comedonica

De behandeling richt zich op het secuur verwijderen van de comedonen en het verdunnen van de bovenste huid. Hierdoor kan de talg beter uit de huid komen waardoor er minder verstoppingen ontstaan. Ook verbeteren wij de huidconditie waardoor de huid minder talg produceert en beter in staat is vocht vast te houden. We maken hierbij gebruik van de onderstaande huidtherapeutische behandelingen:

Acnebehandeling

De huid wordt gereinigd met een milde cleanser. Onzuiverheden zoals mee-eters worden uitgedrukt. Whiteheads (talgbultjes) en puisten worden eerst voorzichtig en secuur ingeprikt waarna de inhoud zorgvuldig wordt uitgedrukt zonder de huid te beschadigen.
Meer over acnebehandelingen »

Peelings

Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, kan de peeling worden ingezet. De huidtherapeut heeft een ruime keuze uit verschillende peelings. De keuze van de peeling is afhankelijk van de huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandelingsmoment verschillen.
Meer over onze peelings »

Plan jouw intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons advies op maat tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde artikelen

Home » Huidaandoeningen » Acne comedonica
Call Now Button