Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraakHuidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30

Vathorst
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraak
033 2037030 of mail: klik hier

Acne op het lichaam

Acne zie je het meest in het gezicht, maar ook op het lichaam kunnen puistjes, mee-eters en rode bultjes ontstaan. Acne op het lichaam komt voornamelijk voor op de borst (decolleté), schouders en rug. Soms zien we ook puistjes op de billen. Maar hoe komt het nu dat puistjes ook op het lichaam kunnen ontstaan? En nog belangrijker; kun je hier wat aan doen? Jouw acne onder controle krijgen en huidbeschadigingen zoals acnelittekens voorkomen is ons doel. Samen zoeken we naar de oplossing om jou van die vervelende, pijnlijke puistjes af te helpen.

Hoe ontstaan puistjes op je lichaam?

Net als bij acne in het gezicht zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen voor acne op het lichaam:

 • Meer talgklieren
  • De huid van je rug bevat meer talgklieren dan je gezicht. Dit betekent meer talgproductie. Hierdoor kun je veel meer ontstekingen en onderhuidse bulten krijgen dan in je gezicht.
 • Propionibacterium acnes
  • Uit wetenschappelijke onderzoeken (Isard, 2011 en Contassot, 2014) blijkt dat deze bacterie de wel bekende puistjes in de huid veroorzaakt en dit ontstekingsproces ook in stand houdt. Deze bacterie leeft bij iedereen op de huid. Je vindt ze in de poriën en in de haarzakjes en voeden zich met talg.
 • Folliculaire keratinisatie
  • Onze huid schilfert af door dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid af te stoten. Ook de binnenzijde van onze poriën bevatten een dode huidlaag die afgestoten wordt. Hierdoor kan een porie verstopt raken en ontstaat een ontsteking.
 • Erfelijkheid
  • Heeft je vader of moeder vroeg acne op de rug of decolleté gehad? Dan is dat één van de redenen waarom jij nu kampt met dit probleem! Helaas is hier weinig aan te doen, maar gelukkig kunnen we met producten en behandelingen jouw huid verbeteren.

Een toename van talg en dode huidcellen in de porie leidt tot een verstopte porie. Deze verstopping is gunstig voor de Propionibacterium acnes. De bacterie kan zich namelijk gemakkelijk vermenigvuldigen. We weten ook dat deze bacterie verantwoordelijk is voor het ontstekingsproces en de instandhouding hiervan.

De behandeling

Er zijn verschillende behandelmethoden om de acne op je lichaam te verminderen. Door deze huidtherapeutische behandelingen te combineren kom je sneller tot een mooi resultaat.

 • Acne behandeling
  • De huid wordt gereinigd met een milde cleanser. Onzuiverheden zoals mee-eters worden uitgedrukt. Whiteheads (talgbultjes) en puisten worden eerst voorzichtig en secuur ingeprikt waarna de inhoud zorgvuldig wordt uitgedrukt zonder de huid te beschadigen.
   Meer over deze behandeling »
 • Peelings
  • Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, kan de peeling worden ingezet. De huidtherapeut heeft een ruime keuze uit verschillende peelings. De keuze van de peeling is afhankelijk van de huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandelingsmoment verschillen.
   Meer over deze behandeling »
 • Medische microneedling
  • De SkinPen behandeling is een behandeling die de huid in de diepte stimuleert om nieuwe collageenvezels en elastine aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid, maar het maakt de huid ook gladder.
   Meer over deze behandeling »
 • Persoonlijk huidverzorgingsadvies
  • Zonder goede voorlichting en advies over huidverzorging, zal er geen mooi resultaat worden behaald. Indien je een goed en langduriger resultaat van de behandeling wil, is het van belang dat je de huid thuis ook goed verzorgd. Tijdens het intakegesprek wordt dit aandachtig besproken en vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan.

Voor snel resultaat bij acne: ga naar de huidtherapeut

We stimuleren zoveel mogelijk zelfmanagement. Dit betekent dat jij zelf ook veel kan doen om je acne te verminderen. Maar als het dan toch niet helemaal lukt, zijn wij er natuurlijk voor jou! Als huidtherapeut zien we dagelijks mensen in de praktijk met acne op het lichaam, dus we helpen jou hier graag bij. Samen zoeken we naar een oplossing om de puistjes en onderhuidse ontstekingen te verminderen. Ook kunnen we de pigmentvlekjes, littekentjes en korstjes behandelen.

Kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek om te ervaren wat wij voor jou kunnen betekenen.

Relevante behandelingen

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring