Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak

Vathorst
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.00 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Acne tarda

Acne tarda, ook wel ‘volwassen acne’ is een vorm van acne die zich voordoet bij vrouwen vanaf 25 jaar. De acne uit zich voornamelijk op de kin, de kaaklijn en in de hals. Acne tarda bevat voornamelijk diepere ontstekingen (papels) en puisten. Ook zijn er soms mee-eters te zien in de huid. Vaak zien we dat mensen het als erg frustrerend ervaren om op deze leeftijd nog te maken te krijgen met acne. Dat begrijpen we. Daarom helpen we je graag om de acne huid snel onder controle te krijgen en te houden. Samen maken we een behandelplan welke het beste bij jou en jouw huid past.

Wat is acne tarda?

Acne tarda is een vorm van acne die pas op latere leeftijd begint, zo rond de 25 jaar. Door hormonale veranderingen kan de huid ontsteken en onzuiver worden. De huid wordt onrustiger in de dagen voor de menstruatie en er kunnen grote ontstekingen ontstaan in de hals, op de kaaklijn en rond de mond. Ook het veranderen van anticonceptiepil of het laten plaatsen van de Mirena spiraal kan leiden tot deze pijnlijke onderhuidse ontstekingen.

Stress is een andere factor die in verband wordt gebracht met het ontstaan van acne tarda. Stress leidt tot de productie van cortisol in de bijnieren. In reactie hierop produceren de talgklieren meer talg en het kan leiden tot ontstekingsreacties in de huid.

Behandeling van volwassen acne

Er zijn meerdere behandelmogelijkheden om volwassen acne onder controle te krijgen. Wel is het belangrijk dat je ook thuis aan de slag gaat met je huid. De combinatie van huidtherapeutische behandelingen en de juiste producten en verzorging die je thuis gebruikt zorgen voor een nog beter resultaat!

We behandelen de huid door middel van een combinatie van dieptereiniging en medische peelings. Deze combinatie van behandelingen zorgt ervoor dat we zo snel mogelijk de ontstekingen uitdoven om verdere schade aan de huid te voorkomen.
Helaas gebeurt het soms dat de huid al beschadigd is door het ontstekingsproces en littekens, rode vlekken of pigmentvlekken vertoond. In dit geval kunnen we dit aanpakken door de Skinpen behandeling in te zetten.

Plan jouw gratis intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons kosteloos advies tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent. Je kunt ons bereiken via 033-2037030 of [email protected]. We zien je graag binnenkort in onze praktijk!

Gerelateerde artikelen

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring