Gratis intake

Acnelittekens

Klantbeoordeling 9.8

Meer dan 12 jaar ervaring

NVH lid en Kwaliteitsregister

Acne littekens kun je minder zichtbaar krijgen

Als je eindelijk van je acne af bent, is het heel vervelend wanneer je achterblijft met littekens. Bij acne kunnen ontstekingen de huid beschadigen, waardoor acne littekens ontstaan. Het huidoppervlak ziet er dan door de roodheid, putjes, kleine bobbels of kleine kuiltjes onregelmatig uit. 

Je huid lijkt onrustig terwijl je al genezen bent van je actieve acne. Je kunt het gevoel hebben dat mensen naar je kijken en je voelt je er niet prettig bij.

Gelukkig kan ik je helpen om je acne littekens veel minder zichtbaar te maken!

Wil jij je acnelittekens het liefst verwijderen? Wil jij je weer comfortabel voelen in jouw huid?

Voor en na de behandeling

Wat levert de acne behandeling voor jou op?

 • Je krijgt een mooiere, meer egale én gezonde huid die straalt.
 • Je krijgt minder diepe littekens.
 • Je krijgt meer kennis over jouw huid hoe je deze moet verzorgen zonder dat je onnodige kosten maakt of juist je huid beschadigd.
 • Door samen aan jouw huid te werken, krijg je meer zelfvertrouwen.
 • Je krijgt adviezen speciaal voor jouw huid waardoor je betere resultaten behaalt en binnen enkele weken al verbetering ziet in jouw huid!
 • En je krijgt tools om toekomstige littekens zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoe ik acne littekens behandel

Nadat we een intakegesprek hebben gehad, is het mogelijk om afspraken te maken om jouw voorgestelde behandelplan waar te maken. Thuis ga je aan de slag met je huid met de huidproducten die ik je voorschrijf. Ik heb immers jouw hulp nodig om tot het mooiste resultaat te komen!

In de behandeling kies ik ervoor om verschillende huidverbeterende behandelmethoden zoals (TCA) peelings, medische microneedling en mesotherapie, in te zetten voor een optimaal en mooi resultaat.

Afhankelijk van de type acne littekens en jouw huidconditie moet je rekening houden met 4 tot 6 huidtherapeutische behandelingen. Een behandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.

Na elke behandeling evalueren we hoe het gaat en bespreken we of het nodig is om het behandelplan aan te passen. Met klinische fotografie volgen we de resultaten op de voet.

Medische peelings

Om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren, wordt de peeling ingezet. De keuze van de peeling is afhankelijk van jouw huid(conditie) op het moment van de behandeling en kan per behandeling verschillen. 

Meer over de medische peelings »

SkinPen medische microneedling

De SkinPen behandeling is een behandeling die de huid in de diepte stimuleert om nieuwe collageenvezels en elastine aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid, maar het maakt de huid ook gladder. Wat wenselijk is bij acnelittekens en vlekjes na een actieve acne

Meer over de SkinPen behandeling »

Mesotherapie

Bij mesotherapie gebruik ik de Skinpen om actieve ingrediënten in de diepere huidlagen te brengen voor een optimaal resultaat.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de acne littekenbehandeling geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van acnelittekens of vlekjes na een actieve acne.

Is de littekenbehandeling gevoelig?

Afhankelijk van het type litteken wordt een huidtherapeutische behandeling toegepast en dit is doorgaans niet gevoelig. Bij de behandeling van de diepere littekens wordt het soms wel als gevoelig ervaren.

Is de littekenbehandeling gevoelig?

De meeste behandelingen om acnelittekens te verbeteren worden niet als gevoelig ervaren. Bij de behandeling van diepere littekens wordt het soms wel als gevoelig ervaren. Maar een half uur van tevoren 2 paracetamol innemen helpt vaak heel goed.

Welke behandelingen gebruik je voor het verminderen van littekens?

Vaak maak ik de keuze om verschillende huidverbeterende behandelingen te combineren. Ik behandel acnelittekens met o.a.

 • Medische peelings
 • SkinPen medische microneedling
 • IPL

Word de behandeling vergoed?

Ja, acne en acnelittekens vallen onder de vergoeding huidbehandelingen/ acnetherapie. Wil je weten of jouw behandeling vergoed wordt, check dan je polisvoorwaarden op de website van jouw zorgverzekering.

Wordt de behandeling vergoed?

Ja, acne en acnelitteken behandeling valt onder de vergoeding Huidbehandelingen/ Acnetherapie. Dit wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket. Wil je weten of jouw zorgverzekering dit vergoed, check dan de polisvoorwaarden op de webiste van jouw zorgverzekering.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling ziet jouw huid roze/rood van kleur. De huid voelt warm en tintelend aan. Na de behandeling verzorg ik jouw huid en in de meeste gevallen bescherm ik het met een zonnebrandcrème met SPF50. Ook is het mogelijk om je huid te laten camoufleren na de behandeling. Heel fijn natuurlijk, als je daarna naar je werk of de winkel moet!

Zijn de littekenbehandelingen ook geschikt voor jongens en mannen?

Jazeker! Ook jongens en mannen behandel ik veelvuldig in mijn praktijk. Je krijgt een huidverbeterende behandeling net als de vrouwen.

Is het resultaat van de littekenbehandeling blijvend?

Absoluut! Met de behandeltechnieken die ik gebruik, behaal ik blijvende resultaten. Het uiteindelijke resultaat van een behandeling is na 3 tot 6 maanden zichtbaar. Maar de eerste zichtbare resultaten zie je toch wel eerder, vervaging van roodheid en meer huidglow.

Waarom kun je mij geen garanties geven?

Resultaten zijn per persoon verschillend en afhankelijk van veel verschillende aspecten. Zoals je wondgenezing, leefstijl en genetische aanleg. Ook je verwachting van het resultaat is hierin erg belangrijk. Ik heb helaas geen toverstafje, maar wanneer wij ons samen maximaal inzetten en je hebt een realistische verwachting, dan hoef je niet bang te zijn voor een teleurstelling.

Waarom kies ik voor Huidtherapie Eemland?

Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodes, kwalitatieve apparaten en de juiste thuisadviezen. Niet alleen veel kennis en jarenlange werkervaring is belangrijk, maar ook het juiste gebruik van de beste apparatuur en jouw inzet zorgen ervoor dat we voor het mooiste resultaat kunnen gaan.

Ervaringen

“Ik heb, omdat ik een onrustige huid had, een tijdje van alles geprobeerd via de huisarts, waarvan niks leek te helpen en soms alles alleen maar erger werd. Geen idee meer hoe maar ik ben uiteindelijk bij Daniëlle terecht gekomen en dat is de beste keuze ooit geweest!

Bij het intake gesprek alles heel duidelijk uitgelegd gekregen en toen begonnen aan een traject met dieptereinigingen en ‘peelings’. Het resultaat was snel te zien en nog beter dan ik van te voren verwacht had! Daniëlle is super begaan en geïnteresseerd, laat je op je gemak voelen en is onwijs professioneel. De huidtherapie heeft bij mij gezorgd voor veel meer zelfvertrouwen en ik kan iedere ochtend langer slapen omdat ik totaal ‘au naturel’ de deur uitkan.” – Lisa

9.8/10

Plan jouw gratis intakegesprek

Tijdens ons intakegesprek luister ik naar je wensen en bespreken we jouw vragen en verwachtingen.

Tijdens het huidonderzoek kijk ik zorgvuldig naar je huid en stel ik een huidtherapeutische diagnose.

Met al de verkregen informatie stel ik een op maat gemaakt behandelplan op die is afgestemd op jouw wensen en huidprobleem. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

 • Stel al jouw vragen
 • Gevolgd door zorgvuldig huidonderzoek
 • Persoonlijk behandelplan
 • Gediplomeerde en kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut
 • Geen verwijzing nodig

Gediplomeerde huidtherapeuten

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Home » Huidaandoeningen » Acnelittekens
Call Now Button