Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak

Vathorst
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Acnelittekens

Bij acne kunnen ontstekingen de huid in een diepere laag (lederhuid) beschadigen, waardoor acnelittekens ontstaan. Het huidoppervlak krijgt dan een onregelmatig uiterlijk met roodheid, putjes, kleine bobbels of kleine kuiltjes (zogenaamde icepicks). De littekens komen het meest voor op het voorhoofd, de wangen, de kin en de bovenrug.

Hoe ontstaan acnelittekens?

In de meeste gevallen ontstaan acne littekens bij acne vormen waarbij ontstekingen een grote rol spelen. Als de huid beschadigd raakt door bijvoorbeeld een dieper gelegen ontsteking wordt de wondgenezing in gang gezet. Dit kan leiden tot een litteken. Hoe groter de ontsteking en hoe regelmatiger de ontsteking voorkomt, hoe groter de kans is op een (forse) huidbeschadiging.
Littekens kunnen ook ontstaan door veelvuldig krabben aan de huid en het zelf uitdrukken van puistjes. Dit kan leiden tot kleine huidbeschadigingen met wondjes, pigmentvlekken of littekens als gevolg. Het is zeer belangrijk om deze gewoonten te doorbreken. Begeleiding door de huidtherapeut en een behandeltraject speciaal gericht op jouw acne kunnen je hierbij helpen. Hoe langer de acne onbehandeld blijft, hoe groter de kans op blijvende huidschade.

Soorten acne littekens

 • Rolling littekens zijn grote ingezonken littekens en geven een glooiend effect aan de huid. Ze liggen vrij oppervlakkig in de huid.
 • Boxcar littekens zijn ronde of ovale ingezonken littekens met een scherpe begrenzing. Ze kunnen zowel oppervlakkig als dieper in de huid liggen.
 • Icepick littekens zijn puntvormige diepe littekens of putjes in de huid. Ze zijn vaak 1 tot 2 mm diep.
 • Restacne zijn paarsrode of zelfs bruine vlekjes die in de huid ontstaan na het genezen van een ontsteking. Dit is geen littekenvorming en kan enkele maanden zichtbaar blijven in de huid.

Acnelittekens behandelen

Bij Huidtherapie Eemland bieden we verschillende behandelingen aan om jouw acnelittekens te verminderen. Tijdens een gratis eerste consult besluit de behandelend huidtherapeut, in overleg met jou, welke behandeling het meest geschikt is. Vaak worden meerdere behandelingen gecombineerd om tot het mooiste resultaat te komen. Het opvolgen van de adviezen en de juiste huidverzorging thuis ondersteunt de behandelingen en zal leiden tot een mooier en langduriger resultaat. Behandelingen die een bijdrage leveren aan het verminderen van acnelittekens en die huidverbetering geven:

 • Peeling
  • Met diepere peelings, zoals de Jessner of de TCA (trichloorazijnzuur), worden acnelittekens, pigmentvlekken en andere onregelmatigheden minder zichtbaar. De huidherapeut beschikt over verschillende soorten peelings en bepaalt per behandeling welke peeling op dat moment het geschiktst is.
   Meer over deze behandeling »
 • SkinPen behandeling
  • Deze medische microneedling is een behandeling waarbij de huid gestimuleerd wordt om onder andere nieuwe collageenvezels aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid en maakt de huid gladder. Dit de huidverbeterende behandeling van dit moment!
   Meer over deze behandeling »
 • Camouflage behandeling
  • Deze behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken, oftewel camoufleren van huidproblemen. Dit zorgt voor een huid die egaler en rustiger van kleur is. De camouflage is gemakkelijk aan te brengen, waterproof, beschermt tegen uv-straling en is geschikt voor alle huidtypen.
   Meer over deze behandeling »

Plan jouw gratis intakegesprek

Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.
Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde onderwerpen

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring