Gratis intake
Acne littekens in het gelaat van een vrouw

Acne littekens

Als je eindelijk van je acne af bent is het heel vervelend wanneer je achterblijft met littekens. Bij acne kunnen ontstekingen de (leder)huid beschadigen, waardoor acne littekens ontstaan. Het huidoppervlak ziet er dan door de roodheid, putjes, kleine bobbels of kleine kuiltjes onregelmatig uit.

Littekens zien we vaak op de wangen, de kin en de bovenrug. Met de juiste behandelingen verminderen we de littekens wat jouw huid rustiger laat ogen.

Hoe ontstaan acne littekens?

In de meeste gevallen ontstaan acne littekens bij acne vormen waarbij ontstekingen een grote rol spelen. Als de huid beschadigd raakt door bijvoorbeeld een dieper gelegen ontsteking zet de huid de wondgenezing in gang. Dit kan leiden tot een litteken. Hoe groter de ontsteking en hoe regelmatiger de ontsteking voorkomt, hoe groter de kans is op (forse) huidbeschadiging.

Littekens kunnen ook ontstaan bij veel krabben aan de huid en het zelf uitdrukken van puistjes. Dit kan leiden tot kleine huidbeschadigingen met wondjes, pigmentvlekken of littekens als gevolg. De eerste stap bij het behandelen van acne littekens is deze gewoontes doorbreken. Wij helpen je hier graag bij. Behandel de huid het liefst zo snel mogelijk, zo blijft de huidschade beperkt.

Soorten acne littekens

Er zijn verschillende soorten acne littekens die we veel zien:

  • Rolling littekens zijn grote ingezonken littekens en geven een glooiend effect aan de huid. Ze liggen vrij oppervlakkig in de huid.
  • Boxcar littekens zijn ronde of ovale ingezonken littekens met een scherpe begrenzing. Ze kunnen zowel oppervlakkig als dieper in de huid liggen.
  • Icepick littekens zijn puntvormige diepe littekens of putjes in de huid. Ze zijn vaak 1 tot 2 mm diep.
  • Restacne zijn paarsrode of zelfs bruine vlekjes die in de huid ontstaan na het genezen van een ontsteking. Dit is geen littekenvorming en kan enkele maanden zichtbaar blijven in de huid.

De juiste behandeling bij acne littekens

Bij Huidtherapie Eemland zetten we verschillende huidtherapeutische behandelingen in om acnelittekens minder zichtbaar te maken. Voor dit behandeltraject geldt dat een goede samenwerking tussen jou en de huidtherapeut essentieel is. Als je de adviezen van jouw huidtherapeut volgt en de juiste huidverzorging gebruikt zul je een mooier en langduriger resultaat behalen!

Je wordt altijd behandeld door een HBO-geschoold en BIG geregistreerd huidtherapeut. Zij zal jou bijstaan bij je behandelingstraject en staat altijd open voor vragen.

We gebruiken een aantal behandelingen die een bijdrage leveren aan het verminderen van acnelittekens en het verbeteren van de huid:

Chemische peelings

Met diepere peelings, zoals de Jessner of de TCA (trichloorazijnzuur), worden acne littekens, pigmentvlekken en andere onregelmatigheden minder zichtbaar. De huitherapeut beschikt over verschillende soorten peelings en bepaalt per behandeling welke peeling op dat moment het geschiktst is.

Meer over onze peelings »

SkinPen behandeling

Dit is een behandeling waarbij de huid gestimuleerd wordt om onder andere nieuwe collageenvezels aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid en maakt de huid gladder.

Meer over de SkinPen microneedling behandeling »

Camouflagetherapie

Deze behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken, oftewel camoufleren van huidproblemen. Dit zorgt voor een huid die egaler en rustiger van kleur is. De camouflage is gemakkelijk aan te brengen, waterproof, beschermt tegen uv-straling en is geschikt voor alle huidtypen.

Meer over camouflagetherapie »

Plan jouw intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons advies op maat tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde onderwerpen

Home » Huidaandoeningen » Acne littekens
Call Now Button