Online afspraak maken
Een fibroom ofwel steelwratje op de huid

Fibromen

Fibromen, oftewel steelwratjes, zijn kleine goedaardige huidgezwellen die veel voorkomen. De wratjes zitten met een steeltje vast aan de huid en variëren in grootte. Fibromen komen vooral voor in de hals, oksels en liezen. Bij een vrouw kunnen de wratjes ook onder de borsten ontstaan.

Fibromen kunnen diverse kleuren hebben, van huidskleur tot donderbruin, en zijn gelukkig eenvoudig te verwijderen. Hierbij wordt de huid niet beschadigd en ontstaan er dus geen littekens of pigmentvlekken.

Hoe ontstaan fibromen?

De precieze oorzaak van fibromen weten we nog niet, maar wrijving op de huid lijkt een rol te spelen. Denk hierbij aan het wrijven van strakzittende kleding in de oksels, de schurende band van een bh onder de borsten of het schuren van een ketting in de hals. Fibromen zien we in groten getale of solitair (alleen). Vaak neemt het aantal steelwratjes op de huid toe naarmate de huid ouder wordt. Goed om te weten: zijn fibromen zijn geen huidziekte noch is het besmettelijk.

Steelwratjes verwijderen

We kunnen fibromen succesvol en makkelijk permanent verwijderen. Bij Huidtherapie Eemland heeft de behandelend huidtherapeut de keuze uit een aantal professionele behandelmethoden. Tijdens een kosteloos eerste consult bepaalt de huidtherapeut, in overleg met jou, welke behandeling het meest passend is.

Cryotherapie

Bij deze behandelmethode maken we gebruik van de Cryopen. Hierin zit een ampul met vloeibare stikstof waarmee het weefsel nauwkeurig bevroren wordt. Met deze behandeling wordt tot op de millimeter nauwkeurig gewerkt zonder omringend weefsel te beschadigen. Deze behandeling doet geen pijn. Het duurt ongeveer twee weken voordat je resultaat ziet.

Meer over cryotherapie »

Coagulatietherapie

Bij deze behandeling verwijderen we met een dun naaldje of met de Zapper de fibroom. Ook hiermee kan nauwkeurig worden gewerkt zonder huidschade aan te richten. Deze behandeling is wat gevoeliger, maar vertoont wel snel resultaat, namelijk al binnen zeven dagen!

Meer over coagulatietherapie »

Plan jouw gratis intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons kosteloos advies tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde onderwerpen

Home » Huidaandoeningen » Fibromen
Call Now Button