Online afspraak maken

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Gerstekorrels rond de ogen

Gerstekorrels

Een gerstekorrel, ook wel milium genoemd, is een geelwit ingekapseld talgbultje onder de huid dat gevuld is met keratine. Gerstekorrels bevinden zich in de oppervlakkige huidlaag, net onder de opperhuid. Een gerstekorrel ontstaat vaak rond de ogen, en komen zowel bij volwassenen als kinderen voor.

De gerstekorrel verdwijnt meestal niet vanzelf en is heel verleidelijk om zelf te verwijderen. Doe dit niet niet! Laat een gerstekorrel snel en makkelijk verwijderen bij een huidtherapeut om littekens te voorkomen.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Gerstekorrels ontstaan wanneer de poriën afgesloten raken en de talg niet meer over de huid kan afvloeien. De taaie, leerachtige hoornlaag blokkeert het talg en droogt in. Gerstekorrels komen daarom vaak voor bij een vochtarme huid. Wanneer een etterig kopje ontstaat, is de gerstekorrel ontstoken. Gerstekorrels kunnen spontaan ontstaan en spontaan weer verdwijnen, maar dit gebeurt helaas niet altijd.

Gerstekorrels verwijderen

Hoe verleidelijk ook, probeer in ieder geval niet zelf de gerstekorrel uit te drukken. Vaak ontstaan er dan littekens of pigmentvlekken. De hoornlaag, die de gerstekorrel bedekt, is zo stug, dat het zelf uitdrukken zo goed als onmogelijk is. In sommige gevallen is een gerstekorrel zo ingedroogd dat deze eerst voorbehandeld moet worden.

Bij Huidtherapie Eemland bieden we verschillende behandelingen aan voor het verwijderen van gerstekorrels. Welke behandeling het beste bij jou past en het beste resultaat geeft bepaalt de huidtherapeut samen met jou tijdens een kosteloos eerste consult .

De behandelend huidtherapeut is altijd hbo opgeleid en BIG geregistreerd. We kiezen voor jouw behandelingen één of meerdere van de volgende behandelmethodes:

Dieptereiniging

Met een steriele naald wordt de gerstekorrel ingeprikt. Vervolgens wordt zorgvuldig de inhoud uitgedrukt zonder dat de huid beschadigd raakt. Eventueel kunnen andere onzuiverheden, zoals mee-eters, ook verwijderd worden.

Peeling

Deze behandeling zorgt ervoor dat de dode huidlaag makkelijker afschilfert. Maar ook de huidconditie en hydratatie van de huid verbetert waardoor er minder snel gerstekorrels kunnen ontstaan.

Meer over onze peelings »

Coagulatietherapie

Vooral oude gerstekorrels zijn vaak ingedroogd waardoor deze zeer moeilijk uit te drukken zijn. Ook kunnen ze dieper in de huid gelegen zijn waardoor uitdrukken niet mogelijk is. In dat geval kan de gerstekorrel voorbehandeld worden door middel van coagulatietherapie.

Meer over coagulatietherapie »

Plan jouw gratis intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons kosteloos advies tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Ik ben bij Daniëlle terecht gekomen met een huidprobleem nadat ik bij veel andere huidtherapeuten ben geweest. Niemand kon me verder helpen, maar Daniëlle wel, en met een fantastisch resultaat! Ik ben haar enorm dankbaar. Ze werkt echt samen met jou naar de beste oplossing voor op de lange termijn. Ze neemt echt de tijd voor je en ze is zeer professioneel en lief tegelijk. Ik raad het iedereen aan om hier in behandeling te gaan! Een dikke 10!

Esmé
Gerstekorrels in het gezicht

Gerelateerde onderwerpen

Home » Huidaandoeningen » Gerstekorrels
Call Now Button