Gratis intake
Keratosis pilaris op de benen, wat er uitziet als rood gekleurde kippenvel

Keratosis Pilaris

Heb je kleine rode bultjes op de achterzijde van je armen of op je bovenbenen en billen? Ziet het eruit als kippenvel? Dan heb je waarschijnlijk last van keratosis pilaris. Deze huidaandoening komt vooral voor bij jonge mensen, en zien we meestal op de bovenarmen, bovenbenen, billen en heel soms op de wangen.

De huid kan droog aanvoelen en de bultjes kunnen jeuken. Soms ontstaan er ook puistjes. Het krabben aan de bultjes kan korstjes en pigmentvlekken veroorzaken.

Door middel van peelings en de juiste producten maken we jouw huid weer gladder en egaler!

Oorzaak van keratosis pilaris

Keratosis pilaris is de Latijnse benaming voor een veelvoorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door kleine bultjes op de huid. De bultjes die ontstaan zijn kleine verstoppingen van de poriën door ophopingen van keratine. Dit is een lichaamseigen stof maar wordt overmatig geproduceerd bij deze huidaandoening.

Het kan zijn dat andere familieleden deze rode bultjes ook hebben, de huidaandoening is namelijk erfelijk. Bovendien komt keratosis pilaris vaker voor bij mensen die last hebben van een allergie of eczeem. De huidaandoening ontstaat meestal op kinderleeftijd en komt voor bij zowel jongens als meisjes.

Behandelingen bij keratosis pilaris

De behandeling van keratosis pilaris richt zich op het gladder en egaler maken van de huid. Tijdens een intakegesprek geven we uitgebreide voorlichting over huidverzorging en factoren waarop je kunt letten om verergering te voorkomen. We besluiten samen welke behandeling het meest geschikt is.

Dieptereiniging

Als de huid kleine ontstekingen vertoont, kunnen deze op een voorzichtige en accurate manier verwijderd worden zonder de huid te beschadigen. Er ontstaan dus geen littekens. De huidtherapeut geeft bovendien voorlichting en advies over producten die je thuis kunt gebruiken. Deze producten zorgen ervoor dat het effect van de behandeling wordt versterkt en ze werken ook preventief.

Meer over deze dieptereiniging »

Peeling

Een huidverbeterende peeling kan keratosis pilaris zichtbaar en voelbaar verbeteren. De huidtherapeut heeft een ruime keuze uit diverse peelings om specifieke huidproblemen aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine pigmentvlekken, littekens en ontstekingen. De peelings voorkomen het ontstaan van nieuwe ontstekingen en zorgen voor een gladder en egaler huidoppervlak.

Meer over onze peelings »

IPL behandeling

Bij deze behandeling maken we gebruik van lichtenergie om de roodheid van de huid te verminderen. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het bloed. Hierbij komt warmte vrij wat de bloedvaatjes vernietigd.

Meer over IPL behandelingen »

Plan jouw intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons advies op maat tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Al jaren lang heb ik last van bultjes en vlekken op mijn armen. Zo erg dat ik geen t-shirt meer wilde dragen. Ik voelde me erg onzeker hierover. Totdat ik bij Danielle terecht kwam. Bij de intake is alles duidelijk uitgelegd. Ik wilde al gelijk beginnen met de behandeling. Al na een aantal behandelingen was er resultaat te zien. Daarna overgegaan naar een Laserbehandeling, waar ik ook enorm tevreden over ben. Ze neemt ruim de tijd voor je en rafelt het werk niet af. Ook als persoon is ze allebei heel aardig. Tussendoor mailt ze wel eens hoe het gaat, superfijn! Ook kan je leuk met ze kletsen. Ik ben ze allebei ontzettend dankbaar!

Duygu
Keratosis pilaris

Gerelateerde onderwerpen

Home » Huidaandoeningen » Keratosis Pilaris
Call Now Button