Gratis intake
Kersenwratjes ofwel bloedblaartjes op de huid

Kersenwratjes

Kersenwratjes zijn goedaardige bultjes en komen veel voor. Deze wratjes worden ook wel bloedblaartjes of cherry angioma genoemd. De medische Latijnse benaming is angioma senilis oftewel ‘vaatgezwellen op de oudere huid’.

Kersenwratjes zijn uitstulpingen van de kleinste vaten van ons lichaam die zich tot kleine rode bulten op de huid vormen. De wratjes zijn onschuldig maar kunnen wel als ontsierend ervaren worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van kersenwratjes te laten verwijderen!

Oorzaak en ontstaan van kersenwratjes

De goedaardige bultjes ontstaan meestal op middelbare leeftijd en nemen toe naarmate de huid ouder wordt. Het is een volkomen onschuldige huidaandoening, maar wordt wel vaak als storend ervaren. We weten niet precies hoe kersenwratjes ontstaan. Mogelijke oorzaken zijn het verslappen van de vaatwand en overmatige blootstelling aan UV-straling. Kersenwratjes worden ook wel in verband gebracht met zwangerschap. Je kunt er ook gewoon domweg aanleg voor hebben.

Behandelen van kersenwratjes

Bij Huidtherapie Eemland bieden we verschillende huidtherapeutische behandelingen aan om je van je kersenwratjes af te helpen. De behandelend huidtherapeut zal, in overleg met jou, besluiten welke behandeling het meest geschikt is.

Coagulatie behandeling

Bij deze behandeling gebruiken we een fijn naaldje die de goedaardige huidaandoening verhit. Dit noemen we coaguleren.

Meer over coagulatietherapie »

Nd:YAG laser

Met de vaatlaser kunnen we heel gericht het kersenwratje verhitten zonder de omringende huid te beschadigen.

Meer over KTP behandelingen »

Plan jouw intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons advies op maat tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde onderwerpen

Home » Huidaandoeningen » Kersenwratjes | Bloedblaasjes
Call Now Button