Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak

Vathorst
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Litteken

Een litteken is het gevolg van een huidbeschadiging. De huidcellen die beschadigd raken en afsterven, worden vervangen door bindweefsel. Het ontstaan van een litteken kan komen door bijvoorbeeld een operatie, ongeval, verbranding of een huidziekte. Of een verwonding onderhuids littekenweefsel wordt, is afhankelijk van de diepte en grootte van de wond en de aard van de huidbeschadiging. Niet iedereen is blij met het ontstaan van een litteken en willen het liefst dat deze verdwijnt. Maar hoe ontstaat een litteken en wat is hieraan te doen?

Hoe ontstaat een litteken?

Een litteken ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid. Dit kan ontstaan door een ongeluk, een operatie of een huidziekte. Hoe meer huid beschadigd is, hoe groter de kans bestaat dat je een litteken krijgt die cosmetisch storend of pijnlijk is. Ook kan een litteken ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld je arm of been niet meer goed kan buigen. Het is dan zeker raadzaam om dit te laten behandelen door een ervaren huidtherapeut.

Soorten littekens

We weten nu dat het ontstaan van een litteken wordt bepaald door de diepte, de grootte en de aard van de verwonding. Niet elk litteken is hetzelfde en ze kunnen onderling in uiterlijk verschillen. Dit zijn de meest voorkomende littekens:

 • Acnelittekens
  • Deze littekens ontstaan als gevolg van het ontstekingsproces bij acne en door het zelf uitknijpen van puistjes. De littekens zitten dieper in de huid en zien eruit als putjes.
   Meer informatie »
 • Atrofisch litteken
  • Dit litteken wordt gekenmerkt door een kleine deuk of put in de huid. Bij de wondgenezing is het ‘gat’ niet voldoende opgevuld door bindweefsel.
 • Hypertrofisch litteken
  • Bij een hypertrofisch litteken wordt te veel bindweefsel gevormd. Dit litteken heeft het uiterlijk van een dikke, rode en pijnlijke streng op de huid.
   Meer informatie »

Hoe behandelen wij littekens?

De behandeling is gericht op het soepeler, minder pijnlijk en mooier maken van het litteken. Een litteken is een permanente beschadiging en zal dus nooit verdwijnen. Het is wel mogelijk om het litteken minder op te laten vallen. Tijdens het gratis intakegesprek wordt door de huidtherapeut, in overleg met jou, besloten welke huidtherapeutische behandeling het meest geschikt is. Het komt voor dat verschillende behandelingen gecombineerd worden om tot het mooiste resultaat te komen.

 • SkinPen behandeling
  • Bij medische microneedling wordt gebruikgemaakt van een vibrerende pen met steriele naaldjes. Deze maken minuscuul kleine openingen in de diepte van de huid. Waardoor het wondgenezingsproces van de huid in gang wordt gezet. Tijdens dit proces worden collageen, elastine en groeifactoren aangemaakt die voor een verbetering van de huid zorgen. Littekens zullen minder opvallen.
   Meer over deze behandeling »
 • Litteken behandeling
  • Door middel van verschillende massagegrepen wordt meer soepelheid en doorbloeding in het litteken bereikt. Hierdoor nemen pijnklachten en bewegingsbeperkingen af.
   Meer over deze behandeling »
 • Camouflage behandeling
  • Deze behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken, oftewel camoufleren van huidproblemen. Dit zorgt voor een huid die egaler en rustiger van kleur is. De camouflage is gemakkelijk aan te brengen, waterproof, beschermt tegen uv-straling en is geschikt voor alle huidtypen.
   Meer over deze behandeling »
 • Lymfetaping
  • Met een speciale tape wordt een verbetering van de doorbloeding en een afname van de pijn bereikt. De rode verkleuring van het litteken neemt af en het litteken wordt vlakker.
 • Siliconentherapie
  • Met siliconenpleisters en gel verbetert de hydratatie van het litteken waardoor het soepeler wordt. Tevens wordt het litteken vlakker en egaler van kleur.

Gratis intakegesprek boeken

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een kosteloos intakegesprek. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.
Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde onderwerpen

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring