Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag:11.00 - 20.00
Dinsdag:09.00 - 18.00
Woensdag:09.00 - 18.00
Donderdag:11.00 - 20.00
Vrijdag:09.00 - 17.00
Zaterdag:op afspraak

Vathorst
Maandag:09.00 - 17.00
Donderdag:11.00 - 20.00033 2037030 of mail: klik hier

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn ronde of ovale bruine vlekken die verspreid op het lichaam voorkomen. Je ziet ze voornamelijk op de zonbeschenen huid. Denk hierbij aan de hoofdhuid, armen, handruggen en het gezicht. Deze pigmentvlekken verschijnen naarmate je ouder wordt. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze zonnevlekken krijgen. Ouderdomsvlekken zijn onschuldig en kunnen eenvoudig verwijderd worden. Graag helpen wij je om deze pigmentvlekken te verwijderen.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken ontstaan door huidveroudering. Naarmate je ouder wordt, kun je pigmentvlekken krijgen. De een krijgt meer vlekken dan de ander. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met erfelijke belasting. Als je vader, oma of oom ouderdomsvlekken heeft, is de kans groot dat jij dit later ook krijgt. Tot slot speelt (overmatige) zonblootstelling en grote rol. Hoe langer en hoe vaker jouw huid is blootgesteld aan de zon, hoe uitgebreider de pigmentvlekken voorkomen.

De behandeling van ouderdomsvlekken

In onze praktijk beschikken we over verschillende behandelmethoden om de huid met ouderdomsvlekken egaler te krijgen. De meeste (oppervlakkige) pigmentvlekken krijgen we volledig weg. Afhankelijk van jouw huidtype en het type pigment beslist de behandelend huidtherapeut welke behandeling het bij je past.

 • IPL behandeling
  • Bij deze behandelmethode zendt de behandelkop energie uit dat geabsorbeerd wordt door het pigment (melanine). De pigmentvlek wordt donkerder van kleur en binnen 14 dagen is het pigment vrijwel geheel verdwenen. Soms is een herhaal behandeling nodig.
   Meer over deze behandeling »
 • MeLine pigmentbehandeling
  • Dit is de eerste en de enige behandelmethode die gespecialiseerd is in de aanpak van alle soorten hyperpigmentatie (pigmentvlekken). De resultaten zijn snel en effectief en is aangetoond in uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.
   Meer over deze behandeling »

Afspraak maken voor een gratis intakegesprek

Heb je pigmentvlekken en wil je hiervan af. We zorgen er samen voor dat jouw huid weer egaler wordt. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030 of een e-mail te sturen naar [email protected]. Je kunt ook zelf online een afspraak maken.

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring