Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraakHuidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30

Vathorst
Maandag11.00 - 20.00
Dinsdag8.30 - 17.30
Woensdag8.30 - 17.30
Donderdag8.30 - 20.00
Vrijdag8.30 - 17.30
Zaterdagop afspraak
033 2037030 of mail: klik hier

Pigmentvlekken

Heb jij last van pigmentvlekken na de zomer of je zonvakantie? Steeds meer mensen ervaren dit als een huidprobleem en associëren het met huidveroudering. Pigmentvlekken bestaan uit een opeenhoping van pigment, ook wel melanine genoemd. Een toename van het pigment op één plek wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Bij Huidtherapie Eemland behandelen we dagelijks pigmentvlekken met succes.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Door verschillende oorzaken kan de verdeling van het pigment in de huid verstoord raken. Eén van de bekendste oorzaken is overmatige blootstelling aan UV-straling door de zon of zonnebank. Daarnaast kunnen ook hormonale veranderingen, huidveroudering of huidbeschadiging leiden tot hyperpigmentatie. Pigmentvlekken kunnen zich in de oppervlakkige of in de diepere huidlagen bevinden. Bevindt het overmatige pigment zich in de oppervlakkige huidlaag, dan zal dit lichtbruin tot zwart van kleur zijn. Pigmentophoping in de diepere huidlaag (dermis) heeft een blauwe tot grijze kleur. De behandeling hiervan is zeer lastig.

Hoe behandelen wij pigmentvlekken?

Tijdens het gratis eerste consult bespreekt de huidtherapeut de behandelmogelijkheden. De keuze van de behandelmethode wordt bepaald aan de hand van het huidtype, de diepte van het pigment en de locatie van de pigmentvlek. Bovendien wordt ook veel aandacht besteed aan voorlichting en huidverzorging om nieuwe pigmentvlekken zoveel mogelijk te voorkomen.

 • IPL behandeling
  • Bij deze behandelmethode zendt de behandelkop energie uit dat geabsorbeerd wordt door het pigment (melanine). De pigmentvlek wordt donkerder van kleur en binnen 14 dagen is het pigment vrijwel geheel verdwenen. Soms is een herhaalbehandeling nodig.
   Meer over deze behandeling »
 • MeLine pigmentbehandeling
  • Dit is de eerste en de enige behandelmethode die gespecialiseerd is in de aanpak van alle soorten hyperpigmentatie (pigmentvlekken). De resultaten zijn snel en effectief en is aangetoond in uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.
   Meer over deze behandeling »
 • Peeling
  • De peeling zorgt voor een vernieuwing van de huid door stimulatie van de huidcellen. De huid schilfert hierdoor sneller af, pigmentplekken vervagen en er ontstaat een nieuwe, gladdere en gezonde huid. Een echte huidverbetering!
   Meer over deze behandeling »
 • Camouflagetherapie
  • Deze behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken, oftewel camoufleren van huidproblemen. Dit zorgt voor een huid die egaler en rustiger van kleur is. De camouflage is gemakkelijk aan te brengen, waterproof, beschermt tegen uv-straling en is geschikt voor alle huidtypen.
   Meer over deze behandeling »

Soorten pigmentvlekken

 • Ouderdomsvlekken zijn bruine vlekken in het gezicht, op het decolleté of op de handen. Ze worden ook wel zonnevlekken genoemd. Ze ontstaan door een overmatige blootstelling aan UV-straling van de zon en de zonnebank.
 • Zwangerschapsmasker/melasma zijn pigmentvlekken in het gezicht die ontstaan door een combinatie van zwangerschapshormonen en UV blootstelling. De bruine vlekkerige verkleuring ziet eruit als een masker. Vandaar de benaming zwangerschapsmasker.
 • Postinflammatoire hyperpigmentatie ontstaat als gevolg van een beschadiging van de huid door bijvoorbeeld acne, eczeem, waterpokken of jeukende huiduitslag kunnen pigmentvlekken ontstaan.
 • Cafe-au-lait vlek is een pigmentvlek die haar naam dankt aan de ovale koffiekleurige vlek in de huid. Het is een goedaardige pigmentvlek die al bij de geboorte aanwezig kan zijn.
 • Vitiligo is een goedaardige huidaandoening die gekenmerkt wordt door grillige melkwitte vlekken. In tegenstelling tot de bovengenoemde pigmentvlekken is dit een vreemde eend in de bijt. Vitiligo wordt gekenmerkt door pigmentvlekken. Geen bruine vlekken, maar witte vlekken. Dit komt omdat de pigmentcellen kapot gaan en geen pigment meer kan vormen.

Gratis eerste consult

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Laat je adviseren en voorlichten in een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek.
Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring