Gratis intake
Post inflammatoir erytheem, een rode huid na actieve acne

Post Inflammatoir Erytheem

Post inflammatoir erytheem is de medische benaming voor een rode huid na actieve acne. Wanneer de ontstekingen in de huid zijn uitgedoofd, blijven er rode tot paarse vlekjes achter in de huid. Soms zie je zelfs zichtbare vaatjes in de huid rond een oude puist die uitgedoofd is.

Ben je eindelijk van je puistjes af, ziet je huid er nog steeds niet mooi effen uit. Super vervelend! Met onze behandelingen herstellen we jouw huid van de huidschade na acne. 

Oorzaken van post inflammatoir erytheem

Bij het opruimen van een ontsteking in de huid stuurt het lichaam cellen op de ontsteking af om de schade op te ruimen. Dit noemen we ook wel een ontstekingsinfiltraat.  Ook maakt het lichaam extra bloedvaatjes aan om zuurstof en voedingsstoffen naar de huidschade te vervoeren en afvalstoffen af te voeren. Dit geeft de rode verkleuring in de huid wat voor deze huidaandoening zo kenmerkend is.  

Verwarrend maar niet hetzelfde: post inflammatoire hyperpigmentatie. Dit is afzetting van pigment (bruine kleurstof) in de huid na een ontsteking of schade aan de huid en is dus bruin van kleur, in plaats van rood zoals bij post inflammatoir erytheem.  

Behandelen van post inflammatoir erytheem

Om de rode vlekken en vaatjes op de huid te verminderen, combineren we een aantal huidtherapeutische behandelingen om jouw huid egaler en gezonder te krijgen. 

Chemische peeling

Peelings zijn vloeistoffen die zuren bevatten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Met deze verschillende zuren kunnen we veel soorten huidaandoeningen behandelen, bijvoorbeeld het verminderen van ontstekingen bij acne, oplichten van pigment, stimulatie van de aanmaak van collageen en het verfraaien van (acne)littekens.  

Meer over onze peelings »

Skinpen medische microneedling

De SkinPen behandeling is een behandeling die de huid in de diepte stimuleert om nieuwe collageenvezels en elastine aan te maken. Dit geeft de huid stevigheid, maar het maakt de huid ook gladder. 

Meer over medische microneedling »

IPL-behandeling

Bij deze behandeltechniek wordt gebruik gemaakt van lichtenergie. De hemoglobine in de bloedbaan absorbeert dit licht waardoor warmteontwikkeling optreedt. Hierdoor plakken de vaatwanden tegen elkaar wat wordt opgeruimd door het lichaam. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor diffuse roodheid. Dit is een blijvende vlekkerige roodheid van de huid.

Meer over IPL behandelingen »

Plan jouw intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons advies op maat tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde artikelen 

Home » Huidaandoeningen » Post Inflammatoir Erytheem
Call Now Button