Gratis intake
Rest acne, het eindstadium van actieve acne, in het gelaat

Rest acne

Restacne is een verkleuring in de huid na een actieve acne. Je kunt het zien als een eindstadium van acne. Je kunt restacne herkennen aan de acne littekens, rode, paarse of bruine vlekjes, maar ook aan de grove poriën en doffe huid.

In dit laatste stadium zijn alle grove ontstekingen weg, maar zie je nog wel de nasleep ervan. Jouw acne is succesvol behandeld! Je behandelt je restacne om je huid weer een gezonde uitstraling te geven, dofheid en kleurverschil aan te pakken, en weer helemaal goed in je vel te zitten!

Oorzaak van rest acne

Je hebt misschien lang gestruggled met acne. Deze actieve acne, gekenmerkt door puisten, talgpropjes en mee-eters, hebben veel schade in de huidlagen aangericht. Ook door het uitdrukken van puisten of het krabben aan korstjes ontstaat schade aan de huid. Dit kan leiden tot rode of bruine pigmentvlekken en acnelittekens. Restacne is dus echt de nasleep van actieve acne. Dit is gelukkig goed te behandelen.

Wat kun je zelf doen aan vlekjes na acne?

Om restacne te verminderen, gebruik je thuis effectieve huidproducten om talg, roodheid en pigmentvlekjes te verminderen. Exfolianten op basis van AHA (glycolzuur) en BHA (salicylzuur) bevorderen de afschilfering van de huid. Bovendien zorgen deze zuren ervoor dat de huid oplicht en minder rood wordt. Om pigmentvlekjes op te lichten kun je vitamine C of retinol toevoegen aan je huidverzorgingsroutine.

We weten het, heel lastig maar echt nodig: stop met uitdrukken en pulken. Heel moeilijk, maar het zorgt ervoor dat je steeds weer nieuwe huidbeschadigingen en pigmentvlekken krijgt. In sommige gevallen treedt een secundaire huidinfectie op en krijg je gewoon weer puistjes. Absoluut de moeite om jezelf aan te leren om van je huid af te blijven dus!

Behandeling van rest acne

Bij Huidtherapie Eemland pakken we restacne aan door een combinatie van verschillende behandelingen. Hieronder vind je de behandelingen die wij inzetten om bij jouw huid het beste resultaat te behalen en jou helemaal van je (rest)acne af te helpen:

Acnebehandeling

De huid wordt gereinigd met een milde cleanser. Onzuiverheden zoals mee-eters worden uitgedrukt. Whiteheads (talgbultjes) en puisten worden eerst voorzichtig en secuur ingeprikt waarna de inhoud zorgvuldig wordt uitgedrukt zonder de huid te beschadigen.

Meer over acnebehandelingen »

Peeling

Met onze peelings van DermQuest kunnen pigmentvlekken vervaagd worden. De werkzame stoffen die pigmentoplichtend werken, zijn onder andere melkzuur, kojic zuur, azelaïnezuur, vitamine C zuur en retinol.

Meer over onze peelings »

SkinPen behandeling

Dit een medische microneedling behandeling prikkelt de huid in de diepere lagen en stimuleert celvernieuwing. Pigmentvlekjes vervagen, de huid wordt steviger en egaler en acnelittekens worden zichtbaar minder.

Meer over de Skinpen behandeling »

Plan jouw intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons advies op maat tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde onderwerpen

Home » Huidaandoeningen » Rest acne
Call Now Button