Telefoon: 033 2037030
Whatsapp: 06 2606 2731
Mail: klik hier

Vestigingen

Schothorst
Garietstraat 203
3013 BL Amersfoort
Openingstijden
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak
Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00Huidtherapie Eemland | Huidtherapie Amersfoort

Onze vestigingen
Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort

Vathorst
Heideweg 244
3825 ZM Amersfoort
Openingstijden
Schothorst
Maandag08.30 - 20.00
Dinsdag08.30 - 17.30
Woensdag08.30 - 17.30
Donderdag08.30 - 20.00
Vrijdag08.30 - 17.30
ZaterdagOp afspraak

Vathorst
Maandag09.00 - 17.00
Donderdag11.30 - 20.00
033 2037030 of mail: klik hier

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening van het gezicht. Het meest opvallende kenmerk is de felle roodheid van de huid. Andere kenmerken zijn huidirritaties, bultjes en puistjes. Deze huidaandoening geeft een ontstekingsreactie in de huid en kent verschillende stadia. Bij Huidtherapie Eemland behandelen we dagelijks vrouwen en mannen met succes!

Hoe ontstaat rosacea?

Rosacea wordt nogal eens onterecht verward met acne. Hoewel het op elkaar lijkt is het hetzelfde huidprobleem. Dit heeft te maken met het verschil in de oorzaak. De oorzaak van rosacea wordt in de wetenschappelijke literatuur over getwist. De ernst van rosacea kan beïnvloed worden door een aantal uitwendige factoren die de klachten verergeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: warmte, cosmetica, zonlicht, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. De rol van voeding is moeilijk aan te tonen. Wel is bekend dat het drinken van alcohol en het eten van gekruid en pittig voedsel de klachten tijdelijk kunnen verergeren. Uit onderzoek is ook gebleken dat de demodexmijt een rol speelt bij rosacea. Deze huidmijt komt van nature voor in de talgklieren, die in de tweede huidlaag (dermis) zitten. Bij rosacea is er sprake van een hoger aantal Demodex huidmijten.
Rosacea is een chronische huidaandoening, wat betekent dat het nooit volledig over zal gaan. Het advies is om de rosacea te behandelen om verergering te voorkomen. Door toenemende bekendheid van rosacea wordt het in een vroeg stadium gediagnosticeerd. Hierdoor is deze huidaandoening goed te stabiliseren met de juiste voorlichting, behandeling en producten.

Hoe behandelen wij rosacea?

De huidtherapeuten van Huidtherapie Eemland kunnen rosacea in een vroeg stadium herkennen en behandelen. In een gratis huidconsult besluit de behandelend huidtherapeut, in overleg met jou, welke behandeling het meest geschikt is. Ook krijg je voorlichting en adviezen hoe je jouw huid thuis kunt verzorgen. Een goede verzorging van de huid en de juiste behandeling kunnen ervoor zorgen dat de rosaceahuid kalmeert en dat de aandoening niet erger wordt.

Huidtherapie Eemland biedt verschillende behandelingen aan om de rosacea huid te kalmeren en om verergering te voorkomen. De behandeling is gericht op het verminderen van de ontstekingsreactie, het verwijderen van de rode (gesprongen) adertjes en de weerstand/weerbaarheid van de huid te vergroten.

 • Acne behandeling
  • Bij deze dieptereiniging wordt de huid gereinigd met een milde huidreiniger, vrij van alcohol, parabenen en andere irriterende stoffen. Onzuiverheden zoals mee-eters worden uitgedrukt. Whiteheads (talgbultjes) en puisten worden eerst voorzichtig ingeprikt waarna de inhoud zorgvuldig wordt uitgedrukt zonder de huid te beschadigen.
   Meer over deze behandeling »
 • Peeling
  • Met een huidverbeterende peeling wordt de Demodex huidmijt bestreden. Ook wordt de huid sterker en mooier. Dit houdt in dat de huidstructuur en de hydratatie van de huid verbetert maar ook de roodheid en ontstekingen wordt zichtbaar minder. Met ondersteunde therapeutische producten kun je je huid thuis verzorgen en beschermen om de huid sneller te laten herstellen en het eindresultaat langer te behouden.
   Meer over deze behandeling »
 • IPL behandeling
  • Bij deze behandeling wordt lichtenergie uitgezonden. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in bloed, bekend als hemoglobine. Hierdoor ontstaat een warmteontwikkeling waardoor de bloedvaatjes en het diffuse erytheem wordt vernietigd.
   Meer over de behandeling »
 • Medische microneedling
  • Bij een behandeling met de SkinPen worden minuscule openingen in de huid gemaakt met een hele dunne steriele naalden. In de diepte van de huid wordt celvernieuwing gestimuleerd, worden vlekjes vervaagd en acnelittekens minder zichtbaar.
   Meer over deze behandeling »
 • Camouflage behandeling
  • Met Lycogel, een camouflagecrème, wordt de rode, gevoelige huid mooi bedekt. De crème zorgt ervoor dat de poriën niet verstopt raken en bevat bovendien kalmerende ingrediënten. Zodat het huidherstel na een behandeling wordt bevorderd. Lycogel is oorspronkelijk ontwikkeld voor toepassing door artsen onmiddellijk na cosmetische behandelingen. Tevens beschermt dit product de huid tegen UV-straling met een SPF 30.
   Meer over deze behandeling »
 • Persoonlijk huidverzorgingsadvies
  • Bij de behandeling hoort ook goede voorlichting en advies over persoonlijke huidverzorging. Indien je een goed en langdurig resultaat van de behandeling wil, wordt thuis een goede ondersteuning van je gevraagd. Tijdens het intakegesprek wordt dit aandachtig besproken en vastgelegd in het persoonlijke behandelplan.

Stadia

Rosacea kan in verschillende stadia voorkomen. Meestal begint het met een opvlammende roodheid van de huid die ook weer verdwijnt. Kleine aderen op de wangen en neus worden zichtbaar en soms zijn gesprongen vaatjes zichtbaar. Daarop volgt het tweede stadium dat wordt gekenmerkt door de ontstekingsreactie van de huid. Er ontstaan puistjes en soms bultjes die kunnen jeuken. In het derde en laatste stadium ontstaan grotere ontstekingen en worden er plaques gevormd. De huid wordt bovendien grover van structuur.
Bij ontstoken rosacea wordt door de huisarts of dermatoloog een lokale antibioticagel voorgeschreven zoals Metronidazol of wordt er gekozen voor orale toediening van de antibiotica. Een voorbeeld hiervan zijn Doxycycline- of Minocyclinetabletten. Deze medische behandeling kan uitstekend gecombineerd worden met de huidtherapeutische behandeling.

Triggers en gevolgen van rosacea

 • Klimaatomstandigheden zoals UV-licht, warmte, vochtigheid, koude en wind kan een aanval aan roodheid met soms zelfs rode bultjes veroorzaken.
 • Alcohol, koffie, sommige theesoorten, zuivelproducten, soja en kruiden zorgt voor verwijding van de bloedvaatjes, met meer roodheid als gevolg.
 • Roken verergert rosacea.
 • Bepaalde geneesmiddelen zoals corticosteroïden of vaatverwijdende middelen.
 • Demodex mijt of een helicobacter pylori infectie verergeren de klachten.
 • Stress en emoties zoals woede, angst of schaamte.
 • Vermijd het scrubben van de huid, bindweefselmassage en microdermabrasie-behandelingen.
 • Huidverzorging waarbij er irriterende ingrediënten aanwezig zijn, zoals alcohol, menthol en parfum.

Afspraak maken

Wil je een rustigere huid? Dit is zeker mogelijk! Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een kosteloos huidtherapeutisch consult. Een afspraak kun je maken door te bellen naar 033-2037030, een e-mail te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.
Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Gerelateerde onderwerpen

Copyright © Huidtherapie Eemland 2019     Algemene Voorwaarden     Disclaimer     Privacy verklaring